Μπροστά στην γενική κατακραυγή: Δικογραφία για τα μάτια του κόσμου για το ξύλο στην Καποδιστρίου

2133
δικογραφία

Δικογραφία σχηματίζεται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για τα επεισόδια με τραυματίες που σημειώθηκαν νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης έξω από συμβολαιογραφείο στην οδό Καποδιστρίου, στην Αθήνα, όπου πραγματοποιούσαν συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών μέλη της Λαϊκής Ενότητας, του κινήματος «Δεν Πληρώνω», καθώς και κινήματα κατά των πλειστηριασμών.
Παράλληλα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης.
Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ κάνει λόγο για τραυματισμούς, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ιδιωτών (!) και, λέγοντας ψέματα, μιλάει και για τραυματίες αστυνομικούς.
Νωρίτερα, με ανακοίνωσή της, η Λαϊκή Ενότητα είχε καταγγείλει «απρόκλητη βία, χημικά και αστυνομική καταστολή ενάντια στους διαδηλωτές της ΛΑΕ και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών», σημειώνοντας πως κατά τη διάρκεια της έντασης έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο, τραυματίστηκαν τρία άτομα (δύο στελέχη της και ένα μέλος του κινήματος κατά των πλειστηριασμών).

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Κύκλοι του κινήματος τόνιζαν ότι η δικογραφία της Κρατικής Ασφάλειας γίνεται περισσότερο για τα μάτια του κόσμου και υπό την πίεση της γενικής κατακραυγής για την φρικαλέα συμπεριφορά των ΜΑΤ, η οποία δεν θα μπορούσε να επιδειχθεί αν δεν είχαν σαφείς άνωθεν εντολές και πλήρη πολιτική κάλυψη. Η υποκρισία, λοιπόν, περισσεύει, όπως περίσσεψε και όταν πάλι είχαν συντάξει δικογραφία για το χτύπημα στο κεφάλι από βολίδα χημικού της Σόφης Παπαδόγιαννη, η οποία δικογραφία στην συνέχεια καταχωνιάστηκε στο αρχείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας