Μνημονιακό παραλήρημα της ΓΣΕΕ με κατάπτυστες συκοφαντίες και φασίζοντα υπονοούμενα του εκπροσώπου της σε βάρος της ΛΑ.Ε

3702
γσεε

Η εξωνημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ με μια κατάπτυστη κίνηση και προκλητική εκδήλωση διαβαίνει τον Ρουβίκωνα, ξεπερνάει κάθε όριο και τάσσεται ανοικτά, χωρίς προσχήματα, στο πλευρό των μνημονιακών δυνάμεων.
Αναφερόμαστε στην Ημερίδα που διοργανώνει την Τρίτη 13/6 η ΓΣΕΕ, μέσω του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ και αφορά την δεύτερη αξιολόγηση και την προοπτική της Οικονομίας.
Προκειμένου, λοιπόν, να αναλυθεί η δεύτερη αξιολόγηση και να εξηγηθεί η προοπτική της Οικονομίας, η ηγεσία της ΓΣΕΕ, χωρίς ντροπή, επέλεξε να καλέσει ως ομιλητές όσους μνημονιακούς κατέστρεψαν περισσότερο την ελληνική οικονομία και κοινωνία.
Συγκεκριμένα κεντρικοί ομιλητές στην ημερίδα είναι: ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Γιάννης Στουρνάρας, ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Φίλιππος Σαχινίδης.
Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι εκλήθησαν στην ημερίδα, χωρίς μάλιστα τον παραμικρό αντίλογο, πολιτικά πρόσωπα που σφράγισαν την μνημονιακή πορεία καταστροφής της χώρας και τα οποία με ιδιαίτερο φανατισμό υποστηρίζουν το καθεστώς της ιδιόμορφης κατοχής της χώρας, μαζί με το ακόμα πιο εφιαλτικό μέλλον που επιφυλάσσεται για την Ελλάδα.
Απέναντι σε αυτήν την προκλητική κίνηση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ), η οποία αποτελεί ένα «ποιοτικό» άλμα στον αντεργατικό της και παραδομένο κατήφορο, ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων από ταξικά συνδικάτα, συνεπείς συνδικαλιστικές παρατάξεις και συνδικαλιστές, που καλούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στον χώρο της ημερίδας.
Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει την ημερίδα της ηγεσίας της ΓΣΕΕ εξέδωσε και η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε) και με την οποία ζητάει να ακυρωθεί η μνημονιακή φιέστα, που αποτελεί ιταμή πρόκληση για τον κόσμο της εργασίας και τους συνταξιούχους της χώρας (βλέπε την ανακοίνωση παρακάτω).
Η ανακοίνωση – κάλεσμα της ΛΑ.Ε να ακυρωθεί η μνημονιακή ημερίδα, φαίνεται ότι όχι μόνο ενόχλησε αλλά έσπειρε πανικό στους εξωνημένους, ενόχους και συνενόχους κυρίαρχους κύκλους της ΓΣΕΕ.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΓΣΕΕ, Δ. Καραγεωργόπουλος, ξεπερνώντας κάθε όριο, με άρθρο του στο Ergasia News (το παραθέτουμε παρακάτω), καταφεύγει σε μια πρωτοφανή, άναρθρη και βρώμικη επίθεση κατά της ΛΑ.Ε.
Οι άνθρωποι που επιδιώκουν να μετατρέψουν με τον πιο απροσχημάτιστο τρόπο την ΓΣΕΕ σε υπαλληλικό όργανο των Ελλήνων πολιτικών υπαλλήλων του κουαρτέτου, δεν διστάζουν στον πανικό και το παραλήρημά τους να αφήνουν σε βάρος της ΛΑ.Ε ανοικτές, περίπου, καταγγελίες, για τρομοκρατική δραστηριότητα, για εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας, για «λόμπι της δραχμής», για «δραχμο-Κασιδιάρηδες» (!!!), για προβοκάτσιες, για ψεκασμένους και άλλους τέτοιους βρώμικους χαρακτηρισμούς, από τους οποίους βρίθει το κείμενο – μνημείο συκοφάντησης του Δ. Καραγεωργόπουλου.
Είναι προφανές ότι το άρθρο αυτό του εκπροσώπου της ΓΣΕΕ χρεώνεται προσωπικά στην θλιβερή ηγεσία της ΓΣΕΕ και ρίχνει και τις τελευταίες μάσκες που τυχόν έχουν απομείνει.
Στελέχη της ΛΑ.Ε έλεγαν ότι αυτό το βρώμικο κείμενο του Δ. Καραγεωργόπουλου έρχεται να επιβεβαιώσει την ορθότητα και δίνει ακόμα πιο επίκαιρη σημασία στην ανακοίνωση της ΛΑ.Ε.
Η ΓΣΕΕ δεν έχει κανένα δικαίωμα, καμία νομιμοποίηση και καμία εξουσιοδότηση να διοργανώνει μνημονιακές φιέστες με πολιτικά πρόσωπα που προκαλούν τον λαό και θα έπρεπε να δίνουν λόγο για τα πελώρια σκάνδαλά τους.
Ό,τι και να κάνουν, όμως, η παράνομη και πραξικοπηματική ημερίδα της ΓΣΕΕ θα ακυρωθεί και θα ματαιωθεί, όσα ΜΑΤ και αν έρθουν για να την προστατέψουν από τις εργατικές και λαϊκές διαμαρτυρίες.
Παραθέτουμε την πρώτη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΛΑ.Ε για την μνημονιακή φιέστα της ηγεσίας της ΓΣΕΕ:

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ έφτασε στο έσχατο κατάντημα να διοργανώνει ημερίδα δικαιολόγησης των μνημονίων

Να ακυρωθεί τώρα η ημερίδα της ντροπής της ηγεσίας της ΓΣΕΕ

Η συμβιβασμένη και παραδομένη πλειοψηφία της Διοίκησης της ΓΣΕΕ έχει βαρύτατες και ιστορικές συνδικαλιστικές και πολιτικές ευθύνες, γιατί 7 χρόνια τώρα, αντί να οργανώσει με σχέδιο, αποφασιστικότητα και με τις αναγκαίες κοινωνικές συμμαχίες, τους αγώνες των εργαζομένων για την αποτροπή και ανατροπή των καταστροφικών μνημονίων, τους οδηγούσε ή σε αγωνιστική αδράνεια ή σε κινητοποιήσεις – φωτοβολίδες εκτονωτικού χαρακτήρα.

Η πλειοψηφία της Διοίκησης της ΓΣΕΕ έχει επίσης βαρύτατες συνδικαλιστικές και πολιτικές ευθύνες, γιατί με τη συμβιβαστική και εξωνημένη στάση της απέναντι στις μνημονιακές κυβερνήσεις και το μεγάλο κεφάλαιο, έδωσε θανάσιμα χτυπήματα στην αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα ολόκληρου του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, με αποτέλεσμα όχι μόνο την αγωνιστική αδράνεια, αλλά και την απομαζικοποίηση του στον ιδιωτικό τομέα και στην εργαζόμενη νεολαία.

Η πλειοψηφία της Διοίκησης της ΓΣΕΕ ξεπέρασε τον εαυτό της σε όρκους μνημονιακής υποταγής, όταν πριν το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, κάλεσε του εργαζόμενους να στηρίξουν το ντροπιαστικό ΝΑΙ, που στην ουσία ήταν ΝΑΙ στα μνημόνια της φτωχοποίησης, της υποτέλειας και της ταπείνωσης.

Αυτή η συμβιβασμένη και εξωνημένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έφτασε αυτή την περίοδο στον ακρότατο αυτοεξευτελισμό της. Ενώ ουσιαστικά άφησε την κυβέρνηση να περάσει το 4ο μνημόνιο “αβρόχοις ποσί”, την ίδια στιγμή διοργανώνει μέσω ΙΝΕ/ΓΣΕΕ ημερίδα στις 13 Ιούνη “για τη 2η αξιολόγηση και την προοπτική της οικονομίας” με βασικούς ομιλητές τους αρχιμνημονιακούς Ευκλείδη Τσακαλώτο (Υπουργό Οικονομικών), Γ. Στουρνάρα (Διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας), Κ. Χατζηδάκη (αντιπρόεδρο της ΝΔ) και Φ. Σαχινίδη (πρώην Υπουργό Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ).

Με όλους αυτούς δηλαδή, που μαζί με τους δανειστές και τις μνημονιακές κυβερνήσεις, που συμμετέχουν ή συμμετείχαν ”έσφαζαν” και ”σφάζουν στο γόνατο το λαό και τη νεολαία, ξεπουλώντας την δημόσια περιουσία και την ίδια τη χώρα μας.

Η ΛΑ.Ε θεωρεί τη διοργάνωση αυτή της ημερίδας από την ηγεσία της ΓΣΕΕ, όχι απλά ως ένα νέο συνδικαλιστικό ατόπημα της, αλλά ως μέγιστη πολιτική πρόκληση. Με την πασαρέλα αυτή όλων των ηθικών και φυσικών αυτουργών των μνημονίων προκαλεί τα αισθήματα της εργατικής τάξης και του λαού, που 7 χρόνια υποφέρουν και εξαθλιώνονται κάτω από το ζυγό των μνημονιακών πολιτικών. Γι’ αυτό η απάντηση, όχι μόνο των αγωνιστικών συνδικάτων και των εργαζομένων, αλλά και των αντιμνημονιακών, αριστερών πατριωτικών δυνάμεων σ΄ αυτή την πολιτική πρόκληση πρέπει να είναι άμεση, μαζική και μαχητική με στόχο την ματαίωση της ντροπιαστικής αυτής πρόκλησης για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και τους απόμαχους της δουλειάς.

Οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη από συνδικάτα ζωντανά, με δημοκρατικές εσωτερικές λειτουργίες, αγωνιστικά, που θα ενοποιούν και θα ενεργοποιούν τους εργαζόμενους με βάση τα πραγματικά προβλήματα τους και τις λύσεις τους και θα μπορούν να συγκροτήσουν μια νέα κοινωνική συμμαχία με στόχο την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.

Να ακυρωθεί τώρα η ημερίδα της ντροπής της ηγεσίας της ΓΣΕΕ.

Αθήνα, 09/06/2017

Γραφείο Τύπου

Ακολουθεί το κατάπτυστο κείμενο του Δ. Καραγεωργόπουλου από το «Ergasia News»:

Οι «πυρήνες»…της ΛΑΕ στήνουν προβοκάτσιες σε βάρος των συνδικάτων

Εγκαλούν τη ΓΣΕΕ οι «πυρήνες»…της ΛΑΕ για την ημερίδα που διοργανώνει την ερχόμενη εβδομάδα το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, με θέμα την 2η αξιολόγηση (4ο μνημόνιο) και την προοπτική της χώρας για την επόμενη ημέρα, όπου για πρώτη φορά μετά την ψήφιση του 4ου μνημονίου και λίγο πριν το κρίσιμο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, κορυφαίοι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες κομμάτων και της Κυβέρνησης, συμμετέχουν σε ένα στρογγυλό τραπέζι -μετά από πρόσκληση της κορυφαίας συνδικαλιστικής οργάνωσης της χώρας- και «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» στα φλέγοντα ζητήματα της οικονομίας και της πολιτικής. Δεν τους καλούμε για να τους «χαϊδέψουμε». Τους καλούμε για να δώσουν δημόσιες απαντήσεις – εξηγήσεις για τις επιλογές και τις απόψεις τους. Τους καλούμε για να ακούσουν και τις δικές μας θέσεις. Για να γίνει συζήτηση, για να βγουν συμπεράσματα, για να εξετάσουμε αν τελικά υπάρχει προοπτική για αυτήν την ταλαίπωρη χώρα και τους πολίτες της. Αυτό επιβάλουν οι δημοκρατικοί κανόνες, σε μια ευνομούμενη δυτικοευρωπαϊκή χώρα.
Κάτι τέτοιο προφανώς και δεν αρέσει…σε όσους έχουν αναγάγει την προβοκάτσια σε επάγγελμα. Προσκαλούν σε αντισυγκεντρώσεις, κατά την προσφιλή τους τακτική, ουρλιάζουν, βγάζουν πολεμικές ιαχές, απειλούν, εκβιάζουν.
Γιατί; Τι τους ενοχλεί άραγε περισσότερο; Τι προσπαθούν να αποδείξουν και σε ποιον; Ποιον προσπαθούν να ανταγωνιστούν; Τα συνδικάτα και τη ΓΣΕΕ; Αυτός είναι ο «ταξικός εχθρός» τους;
Αυτοί δεν ήταν…που χέρι-χέρι με τους πρώην «συντρόφους» τους στη σημερινή Κυβέρνηση, οδήγησαν τους πολίτες στη μεγαλύτερη πολιτική «αυταπάτη» της νεότερης ιστορίας της χώρας; Αυτοί δεν ήταν που…»την έκαναν με ελαφριά πηδηματάκια», όταν με τους καταστροφικούς «χειρισμούς» τους έκλεισαν τις τράπεζες και έβαλαν τη χώρα στα capital controls;
Με ποια πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση απευθύνονται στα συνδικάτα και «κουνούν το δάχτυλο» στους εργαζόμενους, απαιτώντας την ακύρωση εκδηλώσεων των επιστημονικών τους φορέων;
Με ποια συνταγματική και δημοκρατική νομιμοποίηση προσκαλούν σε αντισυγκεντρώσεις και ενδεχομένως βίαιες πράξεις;
Ποιους κατά την άποψη τους θα έπρεπε να καλέσουμε σε μια συζήτηση για την οικονομία και την προοπτική της χώρας; Τους εκφραστές του «λόμπυ της δραχμής» και των καταστροφικών capital controls; Τους ψεκασμένους, τους δραχμολάγνους, τους «Κασιδιάρηδες», τους υμνητές της (εν τοις πράγμασι) φονικής για τους λαούς «Αραβικής Άνοιξης» και όσους άλλους τέλος πάντων συναγελάζονταν οι ίδιοι στις πλατείες των «αγανακτισμένων», καλλιεργώντας ψεύτικες ελπίδες, μίσος, αυταπάτες και μισαλλοδοξία στα χαμηλά λαϊκά στρώματα;
Μήπως δεν γνώριζαν που θα μας οδηγήσει το «όχημα» που χρησιμοποίησαν για να ανέλθουν στην εξουσία; Γνώριζαν και παραγνώριζαν. Τώρα όμως γνωρίζει και ο Ελληνικός λαός, γνωρίζουν και οι εξαπατημένοι από τους ίδιους εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι. Επειδή εκείνοι πάσχουν από πολιτική «τύφλωση» και δεν βλέπουν τους εαυτούς στο ίδιο κάδρο με τη νεομνημονιακή κυβέρνηση, θεωρούν ότι πάσχουμε όλοι οι υπόλοιποι από την ίδια ασθένεια;
Το «πάρτι» εκφασισμού της Ελληνικής κοινωνίας στο οποίο οι ίδιοι πρωταγωνίστησαν τα προηγούμενα χρόνια, οι επιθέσεις και τα σκηνικά αντισυγκεντρώσεων και εξευτελισμού όλων όσοι διαφωνούσαν μαζί τους, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Όσο πιο γρήγορα επανέλθουν ή μάλλον συνέλθουν…τόσο καλύτερα για αυτούς.
Η ευθύνη δική τους σε κάθε περίπτωση…
Ακολουθεί η δεύτερη ανακοίνωση – απάντηση του Γραφείου Τύπου της ΛΑ.Ε:

Βρώμικο παραλήρημα με πρωτοφανείς κατάπτυστες συκοφαντίες του εκπροσώπου Τύπου της ΓΣΕΕ σε βάρος της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε)

Η ημερίδα – μνημονιακή φιέστα της ΓΣΕΕ θα ακυρωθεί

Με έκπληξη και αγανάκτηση διαβάσαμε στο «Ergasia News» ένα βρώμικο, εκτός κάθε ορίου, παραλήρημα του εκπροσώπου Τύπου της ΓΣΕΕ Δ. Καραγεωργόπουλου σε βάρος της ΛΑ.Ε.

Ο Δ. Καραγεωργόπουλος, προκειμένου να υπερασπίσει την ημερίδα – μνημονιακή φιέστα των ενόχων και συνενόχων της ΓΣΕΕ με τους μνημονιακούς συνεταιρισμένους καταστροφείς της χώρας Τσακαλώτο, Στουρνάρα, Χατζηδάκη, Σαχινίδη από την κριτική της ΛΑ.Ε, καταφεύγει σε ένα πρωτοφανές υβρεολόγιο συκοφαντιών, το οποίο φτάνει να καταγγέλλει την ΛΑ.Ε με υπονοούμενα για τρομοκρατία, για εκφασισμό της κοινωνίας, για ψεκασμένους, «λόμπι της δραχμής», προβοκάτορες κλπ κλπ.

Προφανώς ο Δ. Καραγεωργόπουλος δεν θα μπορούσε ποτέ να γράψει αυτό το εμετικό κείμενο γκεμπελικής ιδιοσυστασίας αν δεν διέθετε την κάλυψη της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και αν δεν αποτύπωνε το δύσοσμο κλίμα που επικρατεί στα ανώτατα κλιμάκιά της.

Καταγγέλλουμε τον εκπρόσωπο Τύπου της ΓΣΕΕ και την ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Η βρώμικη επίθεσή τους δεν στρέφεται κατά της ΛΑ.Ε και δεν της αγγίζει. Η επίθεσή τους στρέφεται ενάντια στον κόσμο των εργαζομένων και των συνταξιούχων, τους οποίους έχουν θάψει με τον κατήφορό τους.

Η ΓΣΕΕ δεν έχει κανένα δικαίωμα, καμία εξουσιοδότηση και καμία νομιμοποίηση να πραγματοποιεί μνημονιακές φιέστες ενόχων, συνενόχων και υπόλογων.

Αυτή η μνημονιακή φιέστα της ΓΣΕΕ θα πρέπει να ματαιωθεί και να ακυρωθεί.

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε

Αθήνα, 11/06/2017

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας