Μικρό χρονικό της επίθεσης ακροδεξιών-φασιστών στους πρόσφυγες στη Μυτιλήνη – ΒΙΝΤΕΟ

επίθεσης
Η Iskra επικοινώνησε μετ’ εμποδίων με τον Τέρπανδρο – Βασίλειο Πατσελή και καταγράφει μικρό χρονικό που έλαβε για την απάνθρωπη επίθεση ακροδεξιών και φασιστικών ομάδων εναντίον προσφύγων στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης.
ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας, είμαι καλά, απλώς ξέμεινα από μπαταρία!

Όποτε σας ενημερώνω τώρα για την κατάσταση όσο πιο ήρεμα μπορώ:

Μετά από αρκετά αναπάντητα(από εμάς- αλληλέγγυους- και πρόσφυγες ) χτυπήματα των φασιστών με πέτρες/τούβλα/μάρμαρα/κάδους/κροτίδες/μολότωφ/γαλλικά κλειδιά και ότι άλλο εργαλείο μπορεί να βρει κάποιος για να το χρησιμοποιήσει ως όπλο..

Στο κέντρο της πλατείας υπήρχαν γυναικόπαιδα όπου έπεφταν όλα αυτά.

Αφού καθόλη την διάρκεια της παραμονής μας στην πλατεία,δεν απαντούσαμε στις οποιεσδηποτε προκλήσεις των φασιστών,και εάν απλώς δυσανασχετουσαμε και φωνάζαμε ότι θα σκοτωθεί κόσμος, οι ματαδες γύριζαν προς τα εμάς και φώναζαν με εριστικό ύφος “να σκάσουμε και να μην προκαλούμε– και ότι είναι εκεί για να μας προστατεύσουν και αν φύγουν θα μας λιντσάρουν”. Ούτε καν συνθήματα δεν μας άφηναν να φωνάξουμε..και πηγαίναμε με τα νερά τους. Οι κροτίδες και οι πέτρες έπεφταν βροχή από την πλευρά των φασιστών, εμείς κατά τα άλλα προκαλουσαμε. Είχαν εντολές ( ακούστηκε άλλωστε πολλές φορές και από το CB τους) να μην κινηθούν εναντίον των φασιστών με σκοπό την προσαγωγή/σύλληψη.. παρά μόνο να τους διαλύσουν.

Οι φασίστες είχαν στήσει διάφορες εστίες φωτιάς-οδοφράγματα– στην πλατεία και γύρω από αυτή μέχρι και την Στοά Βεκρέλη, με σκουπίδια και κάδους. Τα ρατσιστικά και υβριστικά συνθήματα προς εμάς είχαν την τιμητική τους απόψε,όμως δεν λυγισαμε ούτε στιγμή. Ενωμένοι όλοι αλυσίδες μέναμε στις θέσεις μας, αντιδρώντας μόνο όταν μας πετροβολουσαν.

Η αστυνομία που ήταν απαθής σε όλο αυτό, παρά τις 4 φορές που κυνήγησε τα ζώα αυτά με χρήση κρότου λάμψης και δακρυγόνων απλώς για να τους διαλύσει για λίγη ώρα, αποφάσισε να επέμβει με δραστικό σχέδιο λίγο πριν θρηνήσουμε θύματα! Αφού απέκλεισε τους δρόμους προς την πλατεία μέσα από την αγορά, αποφάσισε επιτέλους να περιορίσει τους φασίστες μακριά από την πλατεία, αλλά δεν άργησε να ρίξει κ σε εμάς δακρυγόνα επειδή απλώς αντιδράσαμε στον πετροπόλεμο φωνάζοντας ότι θα σκοτωθεί άτομο με την διαταγή πού είχαν να μην γίνουν συλλήψεις. ( Βέβαια ας μην εθελοτυφλουμε,αν κάποια από αυτά τα γεγονότα τα προκαλουσαμε εμείς θα μας είχαν σαπίσει στο ξύλο και στο χημικό,μας το έδειξαν αυτό για 1 λεπτό έτσι κι αλλιώς).

Να σημειωθεί ξανά,ότι ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΙΑ κίνηση σύλληψης/προσαγωγής προς τους φασίστες.

Την ώρα αυτή που σας τα γράφω αυτά,οι φασίστες έχουν αποκλειστεί στο ύψος του Benetton από ματ και ένας ακόμα κλοιός από ματ έχει παραταχθεί γύρω από τους πρόσφυγες. Αποκλείοντας και εμάς πιο πέρα.

Πήγε να μας γίνει εκ νέου επίθεση από φασίστες(20) με λοσταρια από την πλευρά του λιμανιού,αλλά απωθήθηκε ευτυχώς για όλους, αρκετά γρήγορα από δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος.

Μέχρι και αυτή την ώρα υπάρχουν αλληλέγγυοι στην πλατεία πάνω,με τους πρόσφυγες να αρνούνται να μπούνε στο πούλμαν που έχει έρθει να τους παραλάβει, φωνάζοντας συνθήματα κατά του στρατοπέδου συγκέντρωσης της Μόριας.

Μέχρι και την στιγμή που είχα μιλήσει με το ΕΚΑΒ γιατί υπήρχαν σοβαρά τραυματισμένοι, ο αριθμός αυτών είναι 20!( Δεν έχω ενημερωθεί εάν έχει αυξηθεί).

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα ασθενοφόρα δεν μπορούσαν να πλησιάσουν κοντά μας γιατί δέχτηκαν και αυτά επίθεση από τους φασίστες και έτσι οι τραυματιοφορείς κράτησαν απόσταση ασφαλείας φοβούμενοι την σωματική τους ακεραιότητα-οπως με ενημέρωσε το τηλέφωνο κέντρο (166). Και έτσι αρκετοί αλληλέγγυοι με κίνδυνο της ζωής τους μετέφεραν οι ίδιοι τους τραυματίες προς τα ασθενοφόρα.


*Ο Τέρπανδρος-Βασίλειος Πατσελής είναι μέλος της ΛΑ.Ε Λέσβου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας