Μια "λεπτομέρεια" : Στο αποικιακό Αγγλικό δίκαιο εκδόθηκε το 5ετές νέο ομόλογο του ελληνικού κράτους

3267
ομόλογο

Μια “λεπτομέρεια” αποσιωπήθηκε, σχεδόν, από το ληστρικό πρόσφατο 5ετές ομόλογο, που εξέδωσε η κυβέρνηση και με το οποίο ο ελληνικός λαός θα πληρώσει μέσα στις δυσκολίες του πέντε φορές ψηλότερα το επιτόκιο σε σχέση με το επιτόκιο του ESM και 3,5 φορές ψηλότερα σε επιτόκιο με το οποίο δανείζεται η Πορτογαλία.
Η λεπτομέρεια αυτή είναι ότι το νέο ομόλογο εκδόθηκε με βάση το Αγγλικό δίκαιο κάτι που φτάνει να σχολιάζει αρνητικά μέχρι και η Frankfuster Algemine Zeitung (FAZ)
Τα κυρίαρχα κράτη εκδίδουν τα ομόλογά τους στο δικό τους εθνικό δίκαιο, πράγμα που έκανε και η Ελλάδα πριν να μπει στον ζυγό των μνημονίων το 2010 με τον ανεκδιήγητο Γιώργο Παπανδρέου.
Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την κάλυψη του ομολόγου αλλά πέραν των πολλών άλλων που το καθιστούν ασύμφορο, παραλείπει να σημειώσει ότι αυτό εκδόθηκε σε ένα δίκαιο, όπως το Αγγλικό, που μόνο κράτη παρίες συνομολογούν τα δάνειά τους.
Κι αυτό διότι το Αγγλικό Δίκαιο, με τις σιδερένιες προδιαγραφές που περιέχει, δεν επιτρέπει την αναδιάρθρωση του χρέους, κάτι που είναι στην αρμοδιότητα του ελληνικού κράτους στην περίπτωση που το ομόλογο έχει εκδοθεί στο εθνικό δίκαιο.
Για παράδειγμα και αυτό το φαλκιδευμένο και ετεροβαρές “κούρεμα” των ελληνικών ομολόγων, τα οποία κατείχαν και οι τράπεζες, που έγινε το 2012, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, παρά κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες, αν τα τότε ομόλογα ήταν στο εθνικό Δίκαιο.
Δυστυχώς η χώρα συνεχίζει να πορεύεται ως αποικία με την συναίνεση όλου του μνημονιακού μπλοκ και τους πανηγυρισμούς των μίντια για την έξοδο στις αγορές.
Πολύ περισσότερο όταν ο “σοβαρός” τεχνοκράτης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, προς γενική έκπληξη εκστόμισε ως μεγάλη επιτυχία ότι η “υπερκάλυψη της έκδοσης του ομολόγου παρά το γεγονός ότι το ΔΝΤ θεωρεί μη βιώσιμο το χρέος”.
Με δύο λόγια για τον σοβαρό τεχνοκράτη η έκδοση αυτή διαψεύδει το ΔΝΤ, αποκαθιστά την αλήθεια και δείχνει ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο!!!
Περίπατο λοιπόν, κάθε υπόνοια, έστω και για τα μάτι του κόσμου, ελάφρυνσης του χρέους.
Πληρώστε λοιπόν, Έλληνες πολίτες ένα ατελείωτο χρέος ώσπου να βγει η ψυχή σας και επί αμέτρητες δεκαετίες.
Και η χειρότερη δεξιά κυβέρνηση δεν θα μπορούσε με τόση ευκολία να υποθηκεύει την χώρα και να καταδικάζει γενιές και γενιές Ελλήνων.
Η κυβέρνηση, όμως , Τσίπρα Καμμένου δεν ορρωδεί προ ουδενός : έχει καταντήσει πιο συστημική από το ίδιο το σύστημα. Προλαβαίνει τις πιο μύχιες και ανομολόγητες επιθυμίες του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας