«Μητσοτακικοί», «Καραμανλικοί», ο ΣΥΡΙΖΑ και το κενό προοδευτικής πολιτικής

3012
καραμανλικοί

Πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι η διαγραφή του Ευαγγ. Αντώναρου σηματοδοτεί πλέον την ανοικτή σύγκρουση, σχεδόν πόλεμο, του Κυρ. Μητσοτάκη με την Καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ, ενώ ερώτημα παραμένει και η στάση της ηγεσία της ΝΔ απέναντι στον «Καραμανλικό» βουλευτή της, Γιώργο Βλάχο, ο οποίος με δηλώσεις του ζήτησε την άμεση παραίτηση του Αδ. Γεωργιάδη.
Η σύγκρουση αυτή της ΝΔ και η ”ομηρία” του Μητσοτάκη από τον Αδ. Γεωργιάδη δρομολογούν νέες δυσμενείς εξελίξεις στην ΝΔ, η οποία, έτσι κι’ αλλιώς, μαζί με τη ΔΗΣΥ (νέο ΠΑΣΟΚ), είναι στριμωγμένες από το σκάνδαλο Novartis.
Γίνεται σαφές, επίσης, από τις τελευταίες εξελίξεις, κατ’ αρχήν με τα Σκόπια και κυρίως με την υπόθεση Novartis, ότι ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα έχει μεταμορφωθεί στο κατ’ εξοχήν κόμμα-υπηρέτη του ελληνικού οικονομικού κατεστημένου και σε απόλυτο φερέφωνο των ΗΠΑ και της Γερμανικής ΕΕ, εκτοπίζοντας, μάλλον, από αυτόν το ρόλο τη ΝΔ και τη ΔΗΣΥ.
Όπως μας τόνιζαν στελέχη της ΛΑ.Ε οι δυνάμεις της σύγχρονης ριζοσπαστικής ενωτικής Αριστεράς καλούνται αυτήν την ώρα να καλύψουν το κενό μιας γνήσιας προοδευτικής πολιτικής στην χώρα σε μια ανεξάρτητη και όχι αποικιοκρατούμενη Ελλάδα.

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας