Μηλιός: Με δήλωσή του χειροτερεύει τα πράγματα αντί να τα δικαιολογεί

14020

Της ΕΦΗΣ ΔΩΡΟΥ
Δυστυχώς ο Γ. Μηλιός, προσπαθώντας με επεξηγηματική δήλωσή του να δικαιολογήσει τα προφανή και αδικαιολόγητα, σχετικά με τον διορισμό του ως Προέδρου του Φεστιβάλ ΑθηνώνΕπιδαύρου, τα κάνει πολύ χειρότερα.
Καταρχάς αγαπητέ μας Γιάννη, συνιστά, τουλάχιστον, αφέλεια να ισχυρίζεσαι ότι η θέση του Προέδρου του Φεστιβάλ είναι μη κυβερνητική.
Στη θέση αυτή δεν ορίστηκες κατόπιν διαγωνισμού. Σε επέλεξε και μάλιστα χωρίς καμιά διαδικασία, μια υπουργός της κυβέρνησης, η Λ. Κονιόρδου. Ο υπουργός δεν διορίζει παρά μόνο σε άκρως πολιτικές θέσεις και όχι θέσεις τεχνοκρατικής διαχείρισης ή διεκπεραίωσης. Σε θέσεις κυβερνητικής ευθύνης. Σε θέσεις που υπηρετούν και εφαρμόζουν κυβερνητική πολιτική, την πολιτική που αποφασίζει και εκτελεί η υπουργός και μέσω της υπουργού η κυβέρνηση.
Τώρα το επιχείρημα του Γ. Μηλιού ότι η θέση αυτή είναι άμισθη είναι πολύ σχετικό. Διότι είναι μια θέση, σχεδόν, πλήρους απασχόλησης και επομένως προϋποθέτει, τουλάχιστον, κάποια ”διευκόλυνση” στην εργασιακή σου σχέση ως καθηγητή του Πολυτεχνείου, την οποία κατέχει ο Μηλιός, συν όλες τις άλλες παροχές που συνοδεύουν την Προεδρία του Φεστιβάλ.
Πέραν τούτων, είναι τόση η κυβερνητική υποκρισία αγαπητέ Γιάννη, ώστε το να λες και εσύ πως και από τη θέση του Προέδρου του Φεστιβάλ θα συνεχίσεις να συμβάλλεις «στον αγώνα για την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης στρατηγικής» και άλλα τέτοια ηχηρά και ωραία, ακούγεται πολύ ευτελές και υποτιμητικό της απλής νοημοσύνης του καθένα/-μιάς μας.
Όπως ξέρεις αγαπητέ Γιάννη Μηλιέ όλοι/-ες σε αυτήν την κυβέρνηση, από τον πρωθυπουργό έως τον τελευταίο υπουργό, μας λένε εκνευριστικά ότι, παρόλο που εφαρμόζουν κατά γράμμα τις μνημονιακές στρατηγικές της λιτότητας, παλεύουν ενάντια στον μνημονιακό νεοφιλελευθερισμό, τον οποίο υποκριτικά χρεώνουν αποκλειστικά στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, λες και οι τελευταίοι αναγνώρισαν ποτέ ότι είναι νεοφιλελεύθεροι. Το ξέρουμε το παραμύθι της εξουσίας και της καρέκλας. Παλεύουμε ενάντια στον καπιταλισμό, εφαρμόζοντας στο ακέραιο την πιο ακραία καπιταλιστική βαρβαρότητα!
Απόψεις Γιάννη δεν άλλαξες. Το ίδιο, όμως, λέει και ο Αλέξης και οι διάφοροι Τσακαλώτοι! Τις ίδιες απόψεις λένε όλοι ότι έχουν. Απόψεις, όμως, που δεν εφαρμόζονται και αντίθετα αναιρούνται άμεσα ή έμμεσα από τις πράξεις, δεν υπάρχουν, παρά μόνο για να δυσφημούνται, συχνά να σκυλεύονται και να αποτελούν σημαίες ευκαιρίας.
Δεν σε κατηγορήσαμε αγαπητέ Μηλιέ για «συναλλαγή» αλλά για επιλογή εξυπηρέτησης εκ των πραγμάτων μιας κυβέρνησης, η οποία χρησιμοποιεί την τοποθέτησή σου σε μια καρέκλα από τις πάμπολλες της εξουσίας για να προβάλει κάτι χειρότερο από οποιαδήποτε συναλλαγή.
Για να διατρανώσει ότι, περίπου, όλοι ίδιοι είναι. Ότι αργά ή γρήγορα όσοι έχουν διαφωνήσει και φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ κουράζονται ή αναγνωρίζουν αισχυντηλά το λάθος τους και υποκύπτουν και βρίσκουν πλάγιους και ”ντροπαλούς” τρόπους να επιστρέψουν στο μαντρί όση κοπριά και αν έχει και όσο και αν έχει μετατραπεί σε σφαγείο.
Ευτυχώς, όμως, Γιάννη Μηλιέ, καμιά φορά πράξεις και μηνύματα προσέγγισης στην εξουσία, έστω μέσα από τους δήθεν «ουδέτερους» πολιτιστικούς μηχανισμούς του κράτους, έχουν αντίθετα από τα επιδιωκόμενα από την εξουσία αποτελέσματα. Φανερώνουν τη γύμνια της, τα αδιέξοδα και τις εξευτελιστικές μεθοδεύσεις της.

ΕΦΗ ΔΩΡΟΥ

3 Σχόλια

  1. Ο Γιάννης Μηλιός, πρώτος που αντέδρασε ,όταν όλοι όσοι είχαμε ανησυχίες λέγαμε ότι τι να κάνουμε…δεν υπάρχει λύση πλην ΣΥΡΙΖΑ και δικαιολογούσαμε την μη αντίδραση στην κυρίαρχη επιλογή, εαν ήθελε να είναι συστημικός θα είχε γίνει υπουργός πριν τον Παναγιωτη Λαφαζανη.
    Είναι καρατσεκαρισμένος. Δεν χρειαζεται πιστοποιητικο απο κανεναν. Εαν φοβαστε ότι η εξέλιξη θα είναι διαφορετική … αφηστε να το δούμε. Τόσο υπομονή κάναμε όλοι για τον Τσίπρα και …σε πολύ σοβαρότερα ζητήματα κι ας … φαινόταν απο την αρχή που πάει το πράγμα.
    Κοιταξτε να ενώσετε με ολες τις δυνατες πρωτοβουλίες κι όχι να σταυρώνετε ανθρώπους σαν τον κύριο Γ.Μηλιό.

  2. Ο Γιάννης ο Μηλιός δεν νομιζω οτι εχει αναγκη χρηματων, προβολης η “οφιτσιων” Αυτη τη στιγμη θα επρεπε να απεχει απο οποιοδηποτε ποστο , γιατι η συμμετοχη καποιου σαν τον Μηλιό στα κοινα ενοσω υπαρχει η κυβερνηση Τσιπρα , μονο και μονο βοηθαει στο “λουστρο” της κυβερνησης Τσιπρα, η οποια φορτωνει την ανευ προηγουμενου παραχωρηση της εθνικης μας κυριαρχιας στην αριστερα.Καποτε, οταν ο Γαβριηλ ο Σακελλαριδης ειχε “κατσαδιασει” τον Μηλιό για διαφωνια του στην οικονομικη πολιτικη, παρα πολλοι ειχαμε αγανακτησει και κατηγορησαμε τον Γαβριηλ.Η πορεια των γεγονοτων εδειξε, οτι οταν ειδε που παει το πραγμα ο Γαβριηλ τα βροντηξε κατω και τα παρατησε.Ο Γιάννης ο Μηλιός τωρα, τελειως αστοχα κατα την ταπεινη μου γνωμη εκανε μια κινηση που θυμιζει τους “διαφωνουντες” των συστημικων κομματων μετα την μεταπολιτευση που “εφευγαν”, ξαναρχονταν, ξαναφευγαν και ου τω καθεξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας