Με το σήμα των ''Γκρίζων Λύκων'' ο Erdogan καλεί σε επιστράτευση για την Αφρίν

1601
erdogan

Σχηματίζοντας το σήμα των “Γκρίζων Λύκων” με το δεξί του χέρι ο πρόεδρος της Τουρκίας Erdogan ξεσηκώνει τους Τούρκους και τους καλεί σε επιστράτευση για την Αφρίν.
Όπως φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, ο Erdogan, χθες, κατά την ομιλία του στην πόλη Μυρσίνη, στο πλαίσιο συνεδρίου του κόμματος AKP, αναφέρθηκε εκ νέου σε γενική επιστράτευση και είπε: “Ένα έθνος, μία σημαία, ένα κράτος, μια πατρίδα”.
Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε τη σύστασή του προς τους πολίτες να είναι σε επαγρύπνηση και πάντα πρόθυμοι να ανταποκριθούν στην επιστράτευση. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε έτοιμος να καταταγεί σημειώνοντας: “Όταν γίνει η επιστράτευση, όταν σας καλέσουν στο καθήκον, τότε θα πάω μαζί σας πρώτος”.
Προ των πυλών της Αφρίν ο τουρκικός στρατός
Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό σήμερα Κυριακή, ο τουρκικός στρατός και οργανώσεις Σύρων ανταρτών που πολεμούν στο πλευρό του έφθασαν το Σάββατο στα όρια της συριακής πόλης Αφρίν, προπυργίου της κουρδικής οργάνωσης Μονάδες Προστασίας του Λαού YPG, που η Άγκυρα έχει σκοπό να εκδιώξει από την περιοχή των συνόρων Συρίας-Τουρκίας.
Η Τουρκία έχει εξαπολύσει από την 20ή Ιανουαρίου ευρείας κλίμακας επιχείρηση εναντίον της YPG, οργάνωσης που χαρακτηρίζει “τρομοκρατική”, στον κουρδικό θύλακα Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, στην επαρχία του Χαλεπιού.
“Οι τουρκικές δυνάμεις βρίσκονται πλέον στα όρια της πόλης της Αφρίν, αφού πήραν τον έλεγχο (σ.σ. του στρατοπέδου) της Ταξιαρχίας 135”, μιας εγκατάστασης όπου εκπαιδεύονται μέλη των YPG, σύμφωνα με τον Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας