Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία της ΛΑΕ η εκδήλωση της παλαιστινιακής παροικίας της Ελλάδας στο πολεμικό Μουσείο.

1595

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13-1-2018 σε μία κατάμεστη από Παλαιστινίους που μένουν στην Ελλάδα αίθουσα του πολεμικού Μουσείου η εκδήλωση για την 53η επέτειο της σύγχρονης Παλαιστινιακής Επανάστασης, που διοργάνωσαν  από κοινού η Παλαιστινιακή παροικία της Ελλάδας, το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα της Παλαιστίνης ΑΛ ΦΑΤΑΧ – παράρτημα Ελλάδας, οι παλαιστινιακές λαϊκές οργανώσεις και η Ένωση Παλαιστινίων Φοιτητών με την αιγίδα της πρεσβείας στην Ελλάδα του κράτους τηςΠαλαιστίνης.

Τα μέλη της παλαιστινιακής αλλά και της ευρύτερης αραβικής κοινότητας στην Ελλάδα άρχισε να έρχονται οικογενειακά στην μεγάλη αίθουσα του πολεμικού Μουσείου και ουσιαστικά τη γέμισαν 1 ώρα πριν αρχίσει η εκδήλωση, με αποτέλεσμα να μείνουν και πολλοί συμμετέχοντες στον εξωτερικό χώρο.

Η παρουσία κοινωνικών φορέων της χωράς μας, δημάρχων και της ελληνικής εκκλησίας ήταν αξιοσημείωτη.

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ συμμετείχε στην εκδήλωση με αντιπροσωπεία της αποτελούμενη από τους Δημήτρη ΣτρατούληΝάντια Βαλαβάνηκαι Διονύση Φλαμιάτο και έγινε δεκτή με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα από τα μέλη της παλαιστινιακής κοινότητας, από τον πρόεδρό της και από τον Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα.

Τα στελέχη της ΛΑΕ εξέφρασαν για άλλη μια φορά στην ηγεσία της Αλ Φατάχ στην Ελλάδα και στον Πρέσβη την αμέριστη αγωνιστική αλληλεγγύη της ΛΑΕ στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, την πλήρη αντίθεσή της στην απόφαση Τραμπ για την Ιερουσαλήμ και την απεριόριστη καταδίκη της στη βαρβαρότητα που επιδεικνύουν έναντι του λαού της Παλαιστίνης οι σιωνιστές του Ισραήλ.

Ο Πρόεδρος της παλαιστινιακής κοινότηταςMohamed Bu al-League, ξεκίνησε την εκδήλωση μ’ ένα χαιρετισμό, απαιτώντας την τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους με την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του, επισημαίνοντας τη διαχρονική στήριξη του ελληνικού λαού και ζητώντας από την Ελληνική Κυβέρνηση να εναρμονιστεί με αυτή τη λαϊκή στήριξη.

Μετά από αυτό, παρουσιάστηκε μια σύντομη κινηματογραφική ταινία, που αφηγείται την ιστορία της παλαιστινιακής επανάστασης, μετά από την οποία ο πρέσβης του κράτους της Παλαιστίνης, ο Μarwan Long, και ο εκπρόσωπος της Αλ-Φατάχ στην Ελλάδα, επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητα του παλαιστινιακού λαού να αγωνιστεί μέχρι την τελική νίκη, καλώντας όλα τα κράτη όλου του κόσμου να αναγνωρίσουν το κράτος της Παλαιστίνης. Η εκδήλωση έκλεισε με μεγάλη συναυλία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας