Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Διεθνής συνέλευση των λαών» στη Βαρκελώνη

1607
βαρκελώνη

Ολοκληρώθηκαν σήμερα 21/1 στη Βαρκελώνη οι εργασίες της «Διεθνούς συνέλευσης των λαών», μιας πολιτικής και κινηματικής διαδικασίας που συγκέντρωσε εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων της Αριστεράς  καθώς και κοινωνικών κινημάτων.
Στις εργασίες της, που ξεκίνησαν στις 19/1 αντιπροσωπεία  της Λαϊκής Ενότητας και ελληνικών κοινωνικών κινημάτων.
Τη ΛΑ.Ε εκπροσώπησε ο Άλκης Αντωνιάδης, μέλος της επιτροπής πολιτικού σχεδιασμού της. Ο Τάσος Μαυρόπουλος συμμετείχε εκ μέρους του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, ενώ η Μάνια Μπαρσέφσκι συμμετείχε εκ μέρους της «Κίνησης Απελάστε τον Ρατσισμό».
Η συνέλευση, που είχε προπαρασκευαστικό χαρακτήρα ενόψει της παγκόσμιας συνάντησης, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο στο Καράκας της Βενεζουέλας, συζήτησε τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη και αναζήτησε καλύτερους τρόπους οργάνωσης και ευρωπαϊκού και διεθνούς συντονισμού των αντιστάσεων ενάντια στο Νεοφιλελευθερισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.
Στο πλαίσιο αυτό εκπρόσωποι από κοινωνικά κινήματα και αριστερές και προοδευτικές οργανώσεις από 34 χώρες παρουσίασαν την πολιτική κατάσταση σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και συζήτησαν τις προοπτικές του αγώνα ενάντια στη λιτότητα και το νεοφιλελευθερισμό στην Ευρώπη.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε για τις εξελίξεις στην Ελλάδα μετά τη συνθηκολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έγινε ενημέρωση από τους Έλληνες αντιπροσώπους για τις κοινωνικές αντιστάσεις στη χώρα μας, το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς, το προσφυγικό-μεταναστευτικό και τις κινητοποιήσεις ενάντια στις αντεργατικές-μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης.
Οι συζητήσεις, προχώρησαν σε βάθος για τη στάση της πολιτικής Αριστεράς απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη με την ελληνική αντιπροσωπεία  να αναδεικνύει  ιδιαίτερα  το ζήτημα τονίζοντας ότι ήρθε η ώρα για την  Αριστερά στην Ευρώπη να ριζοσπαστικοποίησει τη στάση της καθώς δεν μπορεί να υπάρξει καμία αυταπάτη ότι υπάρχει η δυνατότητα  άσκησης  αριστερών  και φιλολαϊκών πολιτικών εντός του πλαισίου της Ε.Ε και της Ευρωζώνης.
Οι θέσεις της Λαϊκής Ενότητας συνάντησαν ευρεία αποδοχή μεταξύ των συμμετεχόντων. Στο πλαίσιο αυτό αναπτύχθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις θέσεις της ΛΑ.Ε  ενώ τόσο ο εκπρόσωπος της Άλκης Αντωνιάδης όσο και η Μάνια Μπαρσέφσκι και ο Τάσος Μαυρόπουλος εκ μέρους των ελληνικών κινημάτων  πραγματοποίησαν σειρά διμερών και πολυμερών επαφών για την ενίσχυση του διεθνούς συντονισμού και συνεργασίας.
Τέλος, οι Έλληνες εκπρόσωποι εντάχθηκαν στην ομάδα εργασίας του Ευρωπαϊκού Νότου και για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Οι ομάδες εργασίας τοπικές και θεματικές θα οργανώσουν νέες συναντήσεις μέχρι το μεγάλο γεγονός του Καράκας.
IMG_0507image_123986672 IMG_0510 IMG-0539 IMG-0543 IMG-0546

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας