Με επιστολή βόμβα 3 μέλη του Δ.Σ Συμβολαιογράφων Αθηνών-Πειραιώς αντιδρούν στις ''βρώμικες'' μεθοδεύσεις του Προέδρου Γ. Ρούσκα

3405
επιστολή

Με επιστολή βόμβα τρία μέλη του Δ.Σ του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου  Εφετείων Αθηνών, Πειραιά, Αιγαίου και Δωδεκανήσων (Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ), κ.κ Κωνσταντίνου ΒλαχάκηΕυαγγελίας ΧριστοπούλουΣταμέλου και Ελένης Τσερτσιγιάννη, τινάζουν στον αέρα τις βρώμικες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του Προέδρου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιά, Αιγαίου και Δωδεκανήσων (Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ) και της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας (Σ.Ε.Σ.Σ.Ε) Γιώργου Ρούσκα.
Συμβολαιογραφικοί κύκλοι τονίζουν στην Iskra ότι ο Γ. Ρούσκας κινείται ως να είναι όργανο των δανειστών, των τραπεζών και του Κοντονή, εκθέτει σοβαρότατα τους συμβολαιογράφους στην κοινή γνώμη, ενώ οι αποφάσεις του και οι μεθοδεύσεις του πραγματοποιούνται ερήμην της βάσης των απλών συμβολαιογράφων.
Οι ίδιοι κύκλοι εξέφραζαν την απορία τους, γιατί να αναλαμβάνουν οι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι την αγορά και διαχείριση της πλατφόρμας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για να φέρουν σε πέρας ένα σχέδιο πραγματικής λεηλασίας των σπιτιών, της λαϊκής περιουσίας και των περιουσιακών στοιχείων μικρομεσαίων επιχειρηματιών, που θα αφορά, σχεδόν, τη μισή ελληνική κοινωνία και οικονομία.
Ένας τέτοιος ρόλος των συμβολαιογράφων, πέραν του ότι είναι ηθικά απαράδεκτος, θα τους φέρει σε αντίθεση με την ελληνική κοινωνία και θα τους καταστήσει μισητά, σχεδόν, πρόσωπα.
Αυτήν την ώρα έχει αρχίσει ένα κύμα αντιδράσεων των απλών συμβολαιογράφων, οι οποίοι δεν θέλουν να αναλάβουν ευθύνες για αποφάσεις της τρόικας, των  μνημονιακών κυβερνήσεων και των τραπεζών με τις γνωστές απαράδεκτες βλέψεις και επιδιώξεις.

Γιώτα Μπερτσά

Ολόκληρη η επιστολή των τριών μελών του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιά, Αιγαίου και Δωδεκανήσων (Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ) έχει ως εξής:

«ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ. Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ.

Αθήνα

Προς τον Πρόεδρο της ΣΕΣΣΕ και ΣΣΕΑΠΑΔ
Αναρτήθηκε χθες το βράδυ (27/8) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το από 21-8-2017 δελτίο τύπου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Κέρκυρας σχετικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Επειδή από το περιεχόμενο του δελτίου τύπου, πέραν των σοβαρότατων καταγγελιών για την όλη μεθόδευση, προκύπτουν:
– η βεβαιότητα περί υπογραφής της οριστικής σύμβασης ανάθεσης του λογισμικού των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στη εταιρεία Newsphone μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2017 με την αποκλειστική χρηματοδότησή του από τον Σύλλογό μας (!!!),με «εξουσιοδότηση», που υποτίθεται ότι σας έχει δοθεί από το ΔΣ του ΣΣΕΑΠΑΔ
– και η έντονη διαφωνία της Συντονιστικής Επιτροπής με τις ενέργειές σας .
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ
* Να απέχετε από οποιαδήποτε ενέργεια υπογραφής της σύμβασης αυτής καθώς και από οποιαδήποτε συνάντηση με το καθ’ ύλη αρμόδιο Υπουργό .
* Να προβείτε σε άμεση σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συλλόγου μας και αντίστοιχη των μελών των ΔΣ των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, για τον ορισμό της θέσης της Ελληνικής Συμβολαιογραφίας, στο μείζον αυτό ζήτημα αλλά και τις υπόλοιπες ζωτικές για τον κλάδο εξελίξεις .

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Κωνσταντίνος Δ. Βλαχάκης

Ευαγγελία Χριστοπούλου Σταμέλου

Ελένη Τσερτσιγιάννη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας