Με εξαιρετική επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου ''Μετωπικό πρόγραμμα δι-εξόδου από την κρίση''

2235
παρουσίαση

Με εξαιρετική επιτυχία και ευρεία συμμετοχή παρουσιάστηκε την Δευτέρα (26/6) στην Αλκυονίδα το βιβλίο των Δημ. Καλτσώνη, Θοδ. Μαριόλη και Κώσ. Παπουλή‘Μετωπικό Πρόγραμμα διεξόδου από την κρίση”.
Για το βιβλίο μίλησαν κατά σειρά, εκτός από τους συγγραφείς, ο Γιώργος Μανιάτης, ο Αντώνης Δραγανίγος, στέλεχος του ΝΑΡ, ο Αλέκος Αλαβάνος και ο Παναγ. Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε.
Ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε ιδιαίτερα ότι το βιβλίο συνιστά μια πραγματική ”βόμβα” στα θεμέλια του σημερινού μνημονιακού συστήματος νεοφιλελεύθερης ευρωζωνικής και ευρωενωσιακής λεηλασίας της χώρας και του λαού, γιατί υποδεικνύει ένα ρεαλιστικό, συγκεκριμένο και ριζοσπαστικό προγραμματικό δρόμο ανατροπής του, μετουσιώνοντας σε στρατηγική δυνατότητα τους οραματικούς προσανατολισμούς σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της κοινωνίας.
Ο Παναγ. Λαφαζάνης, επίσης, τόνισε ότι πλεονέκτημα αυτού του βιβλίου είναι ότι το πρόγραμμα που παρουσιάζει, συμπληρώνει, συγκεκριμενοποιεί και βαθαίνει τις προγραμματικές επεξεργασίες των αριστερών δυνάμεων, χωρίς να έρχεται σε αντίθεση με αυτές, πράγμα που το καθιστά πολύτιμο εργαλείο προγραμματικού διαλόγου και συγκλίσεων στον αριστερό χώρο.
Ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε ότι το πρόγραμμα των συγγραφέων ξεφεύγει από τα συνήθη προγράμματα ευχολογίων, επιθυμιών και διακηρύξεων της Αριστεράς και συνδέει την ιδεολογία και τις αρχές με την επιστημονική επεξεργασία.
Ένα τέτοιο πρόγραμμα, με την αναγκαία περαιτέρω επεξεργασία, μπορεί να βοηθήσει στην συγκρότηση ενός μεγάλου πλατιού μετώπου όλων των κομμουνιστικών, ριζοσπαστικών, αριστερών, πατριωτικών και δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων με προσανατολισμό την ανατροπή.

H χώρα αντιμετωπίζει μια ιδιόμορφη κατοχή, την οποία δεν πρέπει να δώσουμε ραντεβού το 2061 για να την αντιμετωπίσουμε.

Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως ένα σύγχρονο ριζοσπαστικό ΕΑΜ με εγγυήσεις ότι δεν θα το ακολουθήσουν Λίβανοι και Βάρκιζες.

Ελπίζουμε ότι θα έχουμε σύντομα τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε σύντομα αποσπάσματα από όλες τις εξαίρετες ομιλίες της εκδήλωσης!

παπουλής παπουλής1 παπουλής3 παπουλής4 παπουλής5 παπουλής6

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας