ΜΕΤΑ: Ο Καραγεωργόπουλος τζογάρει στη δικαίωση του μνημονιακού κατεστημένου

1581
ΜΕΤΑ

O Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, ως εκπρόσωπος τύπου της ΓΣΕΕ, κουνάει το δάκτυλο, σε όλους όσοι διαμαρτύρονται για την εκδήλωση που οργανώνει το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ την Τρίτη 13 Ιούνη 2017 με θέμα: «Η 2η αξιολόγηση και η προοπτική της οικονομίας» και με ομιλητές τους βασικούς συντελεστές που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση: τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, και τους πρώην υπουργούς, νυν αντιπρόεδρο της ΝΔ, ΚωστήΧατζηδάκη (ΝΔ) και από το ΠΑΣΟΚ, Φίλιππο Σαχινίδη.

Προσπερνώντας τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και τα υπονοούμενα για όλους όσοι αντιδρούν σ’ αυτή την εκδήλωση, η ΓΣΕΕ μ’ αυτό την εκδήλωση έκανε ένα ακόμα βήμα στον μνημονιακό της κατήφορο. Αυτή η ηγεσία έχει συνδέσει τα συμφέροντά της με τύχη του ντόπιου και ευρωπαϊκού πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου. Δεν είναι τυχαία η συνταύτισή της με τις δυνάμεις του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα τον Ιούλη του 2015. Βασικά, ο μηχανισμός της ΓΣΕΕ αναπαράγεται όχι απ’ τους εργαζόμενους, αφού της έχουν στρέψει την πλάτη τους, αλλά με τη στήριξη των κρατήσεων υπέρ Εργατικής Εστίας και από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Βέβαια, η μνημονιακή μετάλλαξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδωσε το δικαίωμα σε κάτι τέτοιους τύπους σαν το Δ. Καραγεωργόπουλο να υβρίζουν τα εκατομμύρια του κόσμου που κατέβηκε στις πλατείες των «Αγανακτισμένων» το 2011, αντιδρώντας στα μνημόνια και στη βίαιη ανατροπή της ζωής τους και να υμνούν όλο το πολιτικό σύστημα που μας οδήγησε ως εδώ και συνεχίζει να κινείται στις ίδιες μνημονιακές ράγες!

Αποκαλεί «λόμπι της δραχμής», «ψεκασμένους», «δραχμολάγνους» κ.λπ, αυτούς που αντιδρούν σ’ αυτή την εκδήλωση, αυτός που υπερασπίστηκε όλες τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις που μας οδήγησαν στα μνημόνια και έβαλαν τη χώρα μας στο λάκκο των λεόντων την ΕΕ και την ευρωζώνη.

Αυτοί οι κύριοι συνεχίζουν να προκαλούν την Εργατική Τάξη και το κάνουν συνειδητά, γιατί ξέρουν το στρατόπεδο που έχουν επιλέξει και γι’ αυτό φοβούνται να πορευτούν μαζί της στις διαδηλώσεις, ενώ νιώθουν άνετα στα σαλόνια με τους μνημονιακούς υπουργούς και τους εκπροσώπους της τρόικα.

Εμείς, ως ΜΕΤΑ, θα κάνουμε το παν για να τους χαλάμε τα σχέδιά τους και είναι καιρός πλέον όλες οι αγωνιστικές, ταξικές δυνάμεις μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα να συντονιστούν και να παλέψουν για την ανατροπή των μνημονιακών νεοφιλελεύθερων πολιτικών και την ανάκτηση της αξιοπιστίας των συνδικάτων απ’ τους εργαζόμενους, την ένταξη όλων των εργαζομένων, ντόπιων και μεταναστών, σ’ αυτά και την άρση τους διαχωρισμού τους σε συνδικάτα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καθώς και της πολυδιάσπασης τους.

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13 ΙΟΥΛΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10ΠΜ.
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Θεοχαράκη
Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΙΕΣΤΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας