Μετά το BRexit, GRexit: Μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης στην Calabria

2327
GRexit

Μετά το BRexit, GRexit : Μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης στην Calabria
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑ.Ε. ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΣΤΗΝ CALABRIA ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΙΤΑΛΙΑΣ
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη Σάββατο και Κυριακή (16 – 17/7) η επίσκεψη του Παναγ. Λαφαζάνη Γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑ.Ε. στην επαρχία Reggio Calabria της Νότιας Ιταλίας μετά από πρόσκληση του δημάρχου της Gioia Tauro για να συμμετάσχει και να μιλήσει στις εκδηλώσεις “Tabularasa” στην Gioia Tauro.
Στην αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. συμμετείχαν επίσης ο Βασίλης Πριμικήρης μέλος του Π.Σ. της ΛΑ.Ε., ενώ την αντιπροσωπεία συνόδευσε και η Κατερίνα Γιαννάκη μέλος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού.
Η εκδήλωση της “Tabularasa”, στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο Παναγ. Λαφαζάνης και είχε ως θέμα: “Η Ευρωπαϊκή κρίση και το τέλος της Δημοκρατίας. Μετά το Brexit, Grexit;”, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κόσμου στην παραλία της πόλης Gioia Tauro.
Ο Παναγ. Λαφαζάνης στην ομιλία του τόνισε, μεταξύ πολλών άλλων, ότι η ΛΑ.Ε. πραγματοποιεί μια μεγάλη εκστρατεία στην Ελλάδα για την έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη και την σύγκρουση και απειθαρχία στη νεοφιλελεύθερη ΕΕ στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος του οποίου βασικά στοιχεία είναι η διαγραφή του δημόσιου χρέους, η ευρεία σεισάχθεια στα ιδιωτικά χρέητων κοινωνικά αδύναμων, η εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών, ο δημόσιος έλεγχος των στρατηγικών επιχειρήσεων, η δίκαιη αναδιανομή πλούτου, η παραγωγική ανασυγκρότηση και μετασχηματισμός, η στήριξη μισθών και συντάξεων, η διεύρυνση των θέσεων εργασίας κλπ.
Ο Παναγ. Λαφαζάνης έδειξε στο κόσμο τα μπλουζάκια με το χαρακτηριστικό Grexit, τα οποία κυκλοφορεί η ΛΑ.Ε. για να ενισχύσει την καμπάνια της, πράγμα που βρήκε ανταπόκριση με θερμά χειροκροτήματα από τους συμμετέχοντες.
Ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε ότι μετά το Brexit γίνεται πιο ρεαλιστική η επιλογή του Grexit καθώς και η αμφισβήτηση της ευρωζώνης και της ΕΕ απ’ όλες τις χώρες μέλη τους στη βάση ενός ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματος.
Η τρομοκρατία κατά του Brexit έχει πέσει στο κενό, τόνισε ο Παναγ. Λαφαζάνης και τώρα αποδεικνύονται τα ψεύδη της.
Μετά το Brexit, σημείωσε ο Παναγ. Λαφαζάνης, η Βρετανία βρίσκει την ισορροπία της και κινείται μάλλον ανοδικά, ενώ τα προβλήματα τα έχει η Γερμανική ΕΕ και αυτά τα προβλήματα επιδεινώνονται ταχύτατα.
Ο Παναγ. Λαφαζάνης υπογράμμισε ιδιαίτερα την ανάγκη προώθησης της πιο στενής και βαθιάς Μεσογειακής Συνεργασίας, αντί μιας δεσποτικής και απολυταρχικής ΕΕ.
Επεσήμανε ότι μια βαθιά και εκτεταμένη Μεσογειακή συνεργασία, στην οποία θα έπρεπε να πρωταγωνιστήσουν Ελλάδα και Ιταλία, θα μπορούσε να μετατρέψει τη Μεσόγειο από θάλασσα πτωμάτων προσφύγων και μεταναστών, θάλασσα αποβλήτων και ρύπανσης, θάλασσα πολεμικών στόλων, συγκρούσεων και στρατιωτικών επιχειρήσεων, σε θάλασσα ειρήνης, οικολογίας, συνανάπτυξης χωρών – λαών, ευημερίας και σταυροδρόμι πολιτισμού και αξιών.
Το μήνυμα αυτό του Παναγ. Λαφαζάνη βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στο ιταλικό κοινό.
Στην εκδήλωση μίλησε, επίσης, και ο Βασ. Πριμικήρης, ενώ ακολούθησε πλούσια συζήτηση με τη συμμετοχή του δημάρχου, των παριστάμενων δημοσιογράφων, του πολιτιστικού υπεύθυνου του Δήμου και του κοινού.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η θερμή υποδοχή του Grexit από τον κόσμο αλλά και η μεγάλη ανταπόκριση στο Itexit ή Italexit για το οποίο έκανε λόγο ο Παναγ. Λαφαζάνης.
Ο ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΚΑΙ Η ΛΑ.Ε. ΣΤΗ MAGNA GRECIA (ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ) ΤΗΣ CALABRIA
Το πρωί του Σαββάτου (16/7/) η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. πραγματοποίησε μεγάλη περιοδεία στην περιοχή της Magna Grecia (Μεγάλης Ελλάδας) στην Calabria όπου επισκέφτηκε σειρά από ελληνόφωνες κοινότητες, στις οποίες ζουν κάτοικοι με ελληνική καταγωγή, ελληνική συνείδηση, πολλοί εκ των οποίων ομιλούν ελληνικά με μια αρχαία και ιδιόμορφη διάλεκτο.
Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν δεκαέξι ελληνόφωνες Κοινότητες στην Calabria.
Η πρώτη ελληνική Κοινότητα (Δήμος) που επισκέφτηκε ο Παναγ. Λαφαζάνης και η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. ήταν ο Δήμος Roghudi, στην οποία είχαν μια πολύ θερμή και συγκινητική συνάντηση με τον Δήμαρχο, δημοτικούς συμβούλους και άλλους ελληνικής καταγωγής και ελληνόφωνους πολίτες.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όταν η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. μαζί με τη σημαία του πολιτικού φορέα, προσέφερε στον δήμο και μια ελληνική σημαία, ενώ, γέροντας ελληνικής καταγωγής διάβαζε με λυγμούς ποίημα του στην ελληνική γλώσσα.
ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟ ΜΠΟΥΑ (BOVA)
Στην συνέχεια η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. επισκέφθηκε τον ελληνικό Δήμο Μπούα (Bova) σε ένα πανέμορφο ορεινό χωριό, όπου είχε ιδιαίτερα θερμή συνάντηση με τον ελληνικής καταγωγής δήμαρχοτης πόλης.
Ο δήμαρχος της Μπούα εξέθεσε στην αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. αναλυτικά τα προβλήματα των κατοίκων, ενώ οι τελευταίοι επεσήμαναν ότι δεν υπάρχει, δυστυχώς, καμιά επαφή και σχέση ελληνικής κυβέρνησης και ελληνόφωνου πληθυσμού της περιοχής.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ
Με ιδιαίτερη αγανάκτηση οι ελληνικής καταγωγής κάτοικοι της magna Grecia υπογράμμισαν στον Παναγ. Λαφαζάνη το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας πήρε απόφαση να διακόψει λόγω οικονομικών δυσκολιών (!) την αποστολή δασκάλου για τους μικρούς μαθητές που επιθυμούν να διδαχθούν την ελληνική γλώσσα, σταματώντας μια θετική μακρά παράδοση.
Ο Παναγ. Λαφαζάνης χαρακτηρισε εγκληματική την απόφαση των μνημονιακών κυβερνήσεων και τόνισε ότι η ΛΑ.Ε. θα διεξάγει αγώνα για να επανέλθει έλληνας δάσκαλος στην περιοχή.
Η ΛΑ.Ε. ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ GIOIA TAURO
Την Κυριακή (17/7) η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. επισκέφθηκε το λιμάνι της Gioia Tauro, το οποίο είναι το μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων της Ιταλίας.
Οι υπεύθυνοι ασφάλειας του λιμανιού ξενάγησαν και ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. για τις δραστηριότητες στο λιμάνι.
Να σημειώσουμε ότι το λιμάνι αυτό της Gioia Tauro βρίσκεται, δυστυχώς, κάτω από τον έλεγχο μιας Γερμανικής εταιρείας και της μεγάλης εταιρείας διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων MSC.
Στο απαράδεκτο αυτό γεγονός αντιδρά ο Δήμος και οι κάτοικοι της Gioia Tauro και της περιοχής, διεκδικώντας να περάσει το λιμάνι στο Ιταλικό δημόσιο και να έχει συμμετοχή στη διαχείριση του ο δήμος και η τοπική κοινωνία.
Ο Παναγ. Λαφαζάνης εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη της ΛΑ.Ε. στον αγώνα της πόλης Gioia Tauro και των κατοίκων της να διώξουν τους Γερμανούς και την MSC και να πάρουν στα χέρια τους το λιμάνι τους.
Ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε ότι το ίδιο αγώνα κάνει η ΛΑ.Ε. και οι αντιμνημονιακές δυνάμεις στην Ελλάδα για να μην περάσει το λιμάνι του Πειραιά στην CosCo και να ανακτηθεί από το δημόσιο.
Ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε, τέλος, την ανάγκη να συντονισθούν οι αγώνες στην Ιταλία και να στην Ελλάδα για να περάσουν τα λιμάνια της Gioia Tauro και του Πειραιά υπό δημόσια ιδιοκτησία, κοινωνική διαχείριση και κοινωνικό έλεγχο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας