Μετά τα ''ΝΕΑ'', την σκυτάλη πήρε το ''ΈΘΝΟΣ''

1906
ΝΕΑ

Σήμερα δεν κυκλοφορεί ούτε το ”Έθνος” του Φώτη Μπόμπολα. Μετά και τα ”ΝΕΑ” που σταμάτησαν να βρίσκονται στα περίπτερα από χθες ήδη, άλλη μια ιστορική εφημερίδα θα απουσιάζει σήμερα από τους πάγκους των εφημερίδοπωλών. Μέσα σε δυο ημέρες, δυο απογευματινές εφημερίδες λιγότερες. Και δη σε μια εποχή που ο έντυπος Τύπος περνάει τις χειρότερες μέρες του, με τις κυκλοφορίες του να κατρακυλούν όλο και περισσότερο.
Αυτήν την ώρα, εκφράζουμε τη βαθύτατη αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους στις εφημερίδες και τις ιστοσελίδες τους.
Σειρά λοιπόν πήρε χθες ο ”Πήγασος” του Φώτη Μπόμπολα. Κι εκεί, όπως και στον ΔΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για μήνες. Οπότε τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΠΕΛ και της ΕΦΕ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας που ξεκίνησε από χθες στις 6 το απόγευμα (προς το παρόν δεν είναι επαναλαμβανόμενες οι απεργίες). Η ανακοίνωση των Σωματείων είναι πανομοιότυπη με την προχθεσινή για τον ΔΟΛ, μόνο τα ονόματα άλλαξαν: ”Η απεργία κηρύσσεται καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εντελώς παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας, η οποία τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, που αντιστοιχούν στο β’ δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, στους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και στο α’ δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου 2016. Τα Δ.Σ των Ενώσεων ζητούν την άμεση καταβολή όλων των οφειλόμενων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων”. Η απεργία αφορά όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους τους τεχνικούς Τύπου, τους λιθογράφους και τους φωτορεπόρτερ, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες ”Έθνος”, ”Ημερησία και Goal News”, στις ιστοσελίδες ethnos.gr, imerisia.gr, sentragoal.gr, life.gr, womenonly.gr, elle.gr, cinema.gr και caranddriver.gr, καθώς και σε όλες τις περιοδικές εκθέσεις του Ομίλου.
Τα ”ΝΕΑ” πουλούσαν κατά μέσο όρο γύρω στα 13 χιλιάδες φύλλα ενώ το ”Έθνος” άλλα 10 χιλιάδες. Μέσα σε μόλις δυο μέρες, δηλαδή, ένα μεγάλο μέρος του αναγνωστικού κοινού έμεινε χωρίς εφημερίδα. Και είναι πολύ αμφίβολο αν θα μετακινηθούν σε άλλες εφημερίδες, αν θα περιμένουν να επιστρέψουν (και αν) τα αγαπημένα τους έντυπα ή αν θα χαθούν δια παντός.
Σημειωτέον ότι οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι αύριο το Δώρο Χριστουγέννων, ειδάλλως στοιχειοθετείται αδίκημα για τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, τον (υιό ) Πάνο Ψυχάρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας