Μεθοδεύσεις! Το ΝΑΤΟ παρουσιάζει ως εχθρό τον Erdogan και ο Γ.Γ του ζητάει συγνώμη

2088
Κωνσταντινούπολη

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg ζήτησε συγγνώμη από την Τουρκία έπειτα από «περιστατικό» που σημειώθηκε στη διάρκεια άσκησης της Ατλαντικής συμμαχίας στη Νορβηγία.
«Ζητώ συγγνώμη για την προσβολή. Το περιστατικό ήταν το αποτέλεσμα πράξεων ενός ατόμου και δεν αντικατοπτρίζει τις απόψεις του ΝΑΤΟ», εξήγησε ο Stoltenberg σε γραπτή δήλωσή του.
Η Νορβηγία ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό. «Λυπάμαι για το επεισόδιο που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της άσκησης του ΝΑΤΟ στο Joint Warfare Center του Στάβανγκερ» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Νορβηγίας Frank Bake Yensen, σε ανακοίνωση που απέστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Regep Tayip Erdogan ανακοίνωσε ότι αποσύρει τους 40 Τούρκους στρατιωτικούς που μετείχαν στην άσκηση στη Νορβηγία, επειδή η χώρα του παρουσιαζόταν ως «εχθρός» στις προσομοιώσεις.
Ο Νορβηγός υπουργός απέδωσε το λάθος σε έναν υπάλληλο, έναν υπεργολάβο που αποσύρθηκε αμέσως από την άσκηση, και υπογράμμισε ότι το επεισόδιο αυτό “δεν αντικατοπτρίζει με κανέναν τρόπο τη στάση της Νορβηγίας” απέναντι στην Τουρκία.
Ο τούρκος πρόεδρος Tayip Erdogan ανακοίνωσε, νωρίτερα, πως αποσύρει τους τούρκους στρατιωτικούς που συμμετέχουν σ’ αυτή την άσκηση, η οποία διεξάγεται στη Νορβηγία και βασίζεται σε προσομοιώσεις σε υπολογιστή, υποστηρίζοντας ότι παρουσιάσθηκε ως «εχθρός» σε πίνακα της άσκησης αυτής.
Το πρόσωπο, που εμπλέκεται στην υπόθεση και είναι ένας πολιτικός εργολάβος που είχε προσληφθεί από τη Νορβηγία και όχι εργαζόμενος του ΝΑΤΟ, αποσύρθηκε αμέσως από την άσκηση, δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ. Έγκειται στις νορβηγικές αρχές να αποφασίσουν πειθαρχικές διώξεις σε βάρος του, πρόσθεσε.
«Η Τουρκία είναι ένας προσφιλής σύμμαχος του ΝΑΤΟ, ο οποιός συμβάλλει σημαντικά στη συμμαχική ασφάλεια», πρόσεθσε ο Stoltenberg.
Το νορβηγικό υπουργείο άμυνας και το νατοϊκό Joint Warfare Center στο Στάβανγκερ της Νορβηγίας αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας