Μεγάλη συγκέντρωση στην Ευελπίδων. Ανεβλήθη (30/3) η δίκη των τριών συλληφθέντων

2545
συγκέντρωση

Με μεγάλη και μαχητική συγκέντρωση υποδέχθηκαν τους τρεις αυθαίρετα συλληφθέντες αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών αλληλέγγυοι συναγωνιστές τους στην Σχολή Ευελπίδων, όπου οδηγήθηκαν με χειροπέδες στην εισαγγελέα και από εκεί στο τριμελές αυτόφωρο.
Εναντίον τους η αρμόδια εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για συνολικά επτά αδικήματα που αφορούν αντίσταση κατά της Αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά αστυνομικού και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικού, εξύβριση και απειλή!!!
Η υπόθεση ανατέθηκε στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο με αντιρρήσεις, ωστόσο, από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης των τριών κατηγορουμένων, Δημήτρη Σαραφιανού, Ζωής Κωνσταντοπούλου, Άρη Κωνσταντάκη και Μαριάννας Τσίχλη.
Οι συνήγοροι υποστήριξαν ότι για την υπόθεση θα πρέπει να διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση, καθώς από τη δικογραφία απουσιάζουν κρίσιμα στοιχεία, όπως, για παράδειγμα, επίσημες ιατρικές γνωματεύσεις για τους τραυματισμούς αστυνομικών που καταλογίζονται στους τρεις.
Σύμφωνα με τον Δ. Σαραφιανό, οι επίμαχες γνωματεύσεις «είναι παντελώς ανυπόστατες», αφού δεν περιλαμβάνουν καν «όνομα υπογράφοντος ιατρού, ούτε σφραγίδες», καθώς -όπως ανέφερε ο συνήγορος- «οι ίδιοι οι αστυνομικοί που φέρονται να είναι τραυματισθέντες έχουν ζητήσει να μην εξεταστούν».
Επιπλέον, όπως αναφέρεται από την υπεράσπιση των τριών, δεν περιλαμβάνεται στη δικογραφία βίντεο που φαίνεται να έχει συλλέξει η αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, υλικό που θα μπορούσε να προσκομισθεί και να αξιολογηθεί κατά τη διάρκεια προκαταρκτικής εξέτασης. «Είναι προφανές ότι εδώ έχουμε μία συγκεκριμένη αντιμετώπιση της υπόθεσης, η οποία μόνο με κυβερνητικές εντολές μπορεί να σχετίζεται» είπε ο Δ. Σαραφιανός.
Στην κατάμεστη αίθουσα του δικαστηρίου προξένησε κατάπληξη σε όλους τους παρευρισκόμενους το γεγονός, ότι δεν προσήλθαν οι αστυνομικοί (ψευδο)μάρτυρες του κατηγορητηρίου.
Τελικά η δίκη των συλληφθέντων, οι οποίοι είναι και τραυματίες και, ταυτόχρονα, έχουν καταπατηθεί όλα τα δικονομικά δικαιώματά τους, ανεβλήθη για τις 30/3 στις 9 πμ.
Ο Παν. Λαφαζάνης, ο οποίος παρευρέθηκε στην συγκέντρωση, τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο αγώνας έξω από τα συμβολαιογραφεία θα συνεχιστεί την επόμενη Τετάρτη πιο μαζικά, πιο μαχητικά και πιο ενωτικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας