Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση, με παρουσία και της ΛΑ.Ε, εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ ενάντια στο ξεπούλημα της

1947
εργαζομένων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα με επιτυχία τρίωρη στάση εργασίας των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ ενάντια στη μεταφορά της στο ελεγχόμενο από τους δανειστές “υπερταμείο”, με στόχο το ολοκληρωτικό ξεπούλημά της σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ πραγματοποιήθηκε στο κτίριο διοικητικών υπηρεσιών της ΕΥΔΑΠ, επί της οδού Λαοδικείας στα Ιλίσια, με μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων της επιχείρησης.
Στη συγκέντρωση συμμετείχε κλιμάκιο της ΛΑ.Ε από τα μέλη του Π.Σ της Δημήτρη Στρατούλη και Μάξιμο Μπόλα.
Μετά τις ομιλίες των μελών του προεδρείου της ομοσπονδίας των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, δόθηκε ο λόγος στον Δ. Στρατούλη, ο oποίος ανέφερε τα εξής:

Ομιλία Δημήτρη Στρατούλη στους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ

«Εύχομαι για τη νέα χρονιά υγεία και κουράγιο για τους αγώνες που θα δώσετε, για τους μισθούς, για τις συντάξεις σας, για τις δημόσιες επιχειρήσεις, για την αξιοπρέπειά μας, για την αξιοπρέπειά σας, ενάντια σ’ αυτό που γίνεται σήμερα, ένα μεγάλο έγκλημα σε βάρος του λαού μας, σε βάρος των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ και σε βάρος της πατρίδας μας.
Η ΕΥΔΑΠ και άλλες 16 δημόσιες επιχειρήσεις περνάνε στο υπερταμείο και για να μην έχουμε αυταπάτες το υπερταμείο είναι μια άλλη κατάσταση από το δημόσιο. Δεν θα υπάρχει πλέον έλεγχος από το δημόσιο και τις κυβερνήσεις στην ΕΥΔΑΠ και στις άλλες δημόσιες επιχειρήσεις, το υπερταμείο είναι των δανειστών.
Το υπερταμείο έγινε για να υποθηκευθεί η δημόσια περιουσία της χώρας για 99 χρόνια. Στόχος τους και για τις άλλες ΔΕΚΟ και για την ΕΥΔΑΠ που μιλάμε ειδικότερα είναι να την κάνουν “κερδοφόρα”, να πηγαίνουν τα βασικά της έσοδα για την αποπληρωμή των δανειστών και στο τέλος να προχωρήσουν και στην ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση της.
Πέρα από ανήθικο, απάνθρωπο, αντικοινωνικό, αντεργατικό μέτρο, που είναι η ένταξη της ΕΥΔΑΠ στο υπερταμείο, ξέρετε και ότι είναι και αντισυνταγματικό και ότι παραβιάζει την σχετική με την μη ιδιωτικοποίηση του νερού απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ο σκοπός τους λοιπόν είναι αυτός και για να φτάσουν σε αυτόν, το υπερταμείο των δανειστών, που ελέγχεται απόλυτα από τους δανειστές, θα προωθεί μείωση του “λειτουργικού κόστους” με μειώσεις μισθών και απολύσεις προσωπικού.
Επίσης με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται απόψε, προβλέπεται όταν θα κόβονται οι μισθοί ή όταν θα γίνονται οι απολύσεις, να μην μπορεί να αντιδράσει ο κόσμος της ΕΥΔΑΠ και των άλλων ΔΕΚΟ, διότι με την αυστηριοποίηση των προϋποθέσεων για την κήρυξη της απεργίας η κυβέρνηση και οι δανειστές θέλουν να δέσουν και τα χέρια των συνδικάτων, τις ομοσπονδίες των συνδικάτων, τους συλλόγους των εργαζομένων για να μην αντιδρούν στις πολιτικές φτωχοποίησης και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.
Είμαστε εδώ ένα κλιμάκιο της Λαϊκής ενότητας και σας μεταφέρουμε και τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς του Γραμματέα μας Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος αυτή τη στιγμή μιλάει στο Ηράκλειο Κρήτης, έχετε την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας. Εμείς θεωρούμε ότι μπορεί να έχετε αποτελέσματα στον αγώνα σας με 4 προϋποθέσεις:

  1. Να κρατήσετε την πολιτική σας βούληση, την συνδικαλιστική σας βούληση, να δώσετε τη μάχη μέχρι τέλους για να υπερασπίσετε τον δημόσιο χαρακτήρα, τις αναπτυξιακές και κοινωνικές προοπτικές της ΕΥΔΑΠ, που μπορεί να έχει ένα τέτοιο χαρακτήρα.
  2. Η ενότητα σας, αταλάντευτη, ατσάλινη ενότητα που θα έχει μέσα και τους μόνιμους εργαζομένους και τους συμβασιούχους, θα έχει μέσα όλα τα συνδικάτα, όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις, γιατί είναι δύσκολη μάχη αυτή και πρέπει να είστε όλοι μια γροθιά.
  3. Να συντονιστείτε με τους εργαζόμενους και των άλλων ΔΕΚΟ, γιατί μαζί με εσάς μπαίνουν στο υπεραταμείο για να ξεπουληθούν και η ΔΕΗ και ο ΟΣΕ και οι άλλες δημόσιες επιχειρήσεις, όσες απέμειναν με δημόσιο χαρακτήρα ή έστω με ελάχιστη συμμετοχή του δημοσίου.
  4. Να απευθυνθείτε στην κοινωνία και στους φορείς της να στηρίξουν τον αγώνα σας, γιατί, εάν ολοκληρωθεί το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ, τα λαϊκά νοικοκυριά θα αγοράζουν πανάκριβα το νερό και “θα πουν το νερό νεράκι”. Επίσης απαιτείται η συμμετοχή σας στο ευρύτερο εργατικό και λαϊκό κίνημα που και απόψε στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα γίνεται ένα μεγάλο πανεργατικό συλλαλητήριο. Εάν έχουν κάποιοι 10 λόγους για να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ έχετε 1000 να κατεβείτε σε αυτό. Γιατί εκτός του ότι σας πάνε για οριστικό ξεπούλημα, αυτό το πολυνομοσχέδιο και εκτός από την απεργία την οποία αυστηριοποιεί, και για πολλούς λόγους την κάνει αδύνατη, προωθεί και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και εκτός από τα εισοδήματά σας και την δουλειά σας κινδυνεύουν άμεσα ακόμα και τα σπίτια σας που με κόπους μιας ζωής για εσάς και τα παιδιά σας προσπαθήσατε να έχετε, με τραπεζικά δάνεια ή με 1000 άλλους τρόπους υπερχρέωσης σας.

Καλό αγώνα, καλή δύναμη, θα είμαστε δίπλα σας, πιστεύουμε ότι αν κάνει ο καθένας από εσάς και απ’ όλους τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ, έστω και το λίγο που του ζητάν οι απαιτήσεις των καιρών, τότε θα μπορέσουμε όλοι μαζί και εσείς και εμείς και όλος ο ελληνικός λαός να διώξουμε από πάνω μας, αυτόν τον εφιάλτη των μνημονίων της φτωχοποίησης και της ταπείνωσης και των δανειακών συμβάσεων της ντροπής. Μας αξίζει και σας αξίζει μια άλλη κατεύθυνση, μια άλλη Ελλάδα, της δημοκρατίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ανάπτυξης προς όφελος τους λαού, που μία δημόσια και ανασυγκροτημένη ΕΥΔΑΠ μαζί με άλλες δημόσιες επιχειρήσεις μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο.
Καλή δύναμη, καλό αγώνα και με την νίκη!».
davdavdav

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας