Ματαίωση πλειστηριασμού στο Μεσολόγγι! Συμβολαιογράφος καταγγέλλει τους «εξτρεμιστές» και την ΛΑ.Ε

3748
μεσολόγγι

Μαζική αντίσταση στους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας!
Μέλη της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, καθώς και ενεργοί πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας, για άλλη μια φορά, απέτρεψαν πλειστηριασμό της περιουσίας συμπολίτη μας στο Μεσολόγγι, σήμερα Τετάρτη 12/7/2017.
Το πλήθος των πολιτών που εξέφρασαν ενεργά, αγωνιστικά και με παλμό τη συμπαράστασή τους και την αλληλεγγύη τους στον δοκιμαζόμενο συμπολίτη, ανάγκασε τη συμβολαιογράφο που επιλαμβάνονταν του συγκεκριμένου πλειστηριασμού, να αποχωρήσει από την αίθουσα των Δικαστηρίων του Μεσολογγίου!
Εκνευρισμένη η συμβολαιογράφος κατήγγειλε στην Έκθεσή της τους «εξτρεμιστές» που ματαίωσαν τον πλειστηριασμό και έξαλλη σχεδόν φώναζε ότι δεν ανέχεται το πανό της ΛΑ.Ε!
Η ανάγκη για αντίσταση ενάντια στη μνημονιακή λαίλαπα που αρπάζει τη λαϊκή περιουσία, συνειδητοποιείται όλο και περισσότερο από την κοινωνία.
Θεωρούμε ότι διαρκώς όλο και περισσότεροι πολίτες πρέπει να δραστηριοποιούνται στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς, όπως επίσης οφείλουν να ενεργοποιηθούν κι όσοι συμπολίτες τυχαίνουν συμπαράστασης από το κίνημα όλα αυτά τα χρόνια και να μην περιορίζονται και επαναπαύονται στη δική τους μόνο περίπτωση.
Ατομικές λύσεις, έχει αποδειχθεί, δεν υπάρχουν!
Η μαζική αντίσταση και η αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών μπορούν να σταματήσουν τη μνημονιακή αρπαγή των τραπεζιτών και του κράτους!
ΜΕΣΟΛΌΓΓΙ ΠΛ 1
μεσολόγγι

1 σχόλιο

  1. Σας στέλνω το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ από την επιχείρηση έξωσης από αμερικανικό fand, με την υπόδειξη ότι συμετέχει και η ΛΑΕ μαζί με όλους τους ενεργούς πολίτες στα καλέσματα του ΣΑΟΡ.
    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ Σ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ – ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ!
    ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ
    Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία το γεγονός της προ ημερών επιχειρούμενης έξωσης σε επιχειρηματία της πόλης, από εκπροσώπους αμερικανικού fund το οποίο έχει εξαγοράσει δάνειο του επιχειρηματία, παρουσία δικαστικού επιμελητή και αστυνομικής δύναμης.
    Η έξωση απετράπη τελικά, μετά και από την παρέμβαση του ΣΑΟΡ, ωστόσο το κλίμα που δημιουργείται στους επαγγελματίες που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στα δάνειά τους είναι αυτό της αβεβαιότητας και του φόβου μήπως χάσουν τις επιχειρήσεις τους.
    Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας συνελήφθη μάλιστα για αντίσταση και δικάστηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου την επόμενη μέρα, οπότε και αθωώθηκε από το δικαστήριο.
    Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση γεννάται το ερώτημα σχετικά με το κατά πόσο είναι νόμιμο αλλά και δημοκρατικό, ένας δανειολήπτης που έχει δημιουργήσει μια οφειλή σε συνθήκες και με προϋποθέσεις που αφορούν το χρόνο που έκανε την οφειλή έχοντας ένα συγκεκριμένο κύκλο εργασιών, και τζίρο, όταν ξαφνικά όλα καταρρέουν, όχι με υπαιτιότητα του οφειλέτη αλλά λόγω της γενικότερης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη χώρα, να μην αλλάζουν και οι όροι αποπληρωμής της οφειλής. Όπως βέβαια προκύπτει το λογικό ερώτημα γιατί δεν διαπραγματεύεται η τράπεζα με τον δανειολήπτη αντί να πουλήσει δάνεια σε εξευτελιστικές τιμές στα ξένα funds.
    «Προφανώς και είναι παράλογο και ο κάθε πολίτης έχει δικαιώματα πάνω σε αυτό. Εξωδικαστικά δικαιώματα και ένδικα μέσα. Μπορεί ο οποιοσδήποτε να προσφύγει στη δικαιοσύνη να πει ότι υπάρχει απρόοπτη μεταβολή των συνθηκών και να ζητήσει μείωση της οφειλής, παραπάνω προθεσμία σε κάποια οφειλή, μείωση του τιμήματος κλπ», υπογράμμισε ο δικηγόρος Πέτρος Στεφανάκης που εκπροσώπησε τον επιχειρηματία στο δικαστήριο, μιλώντας στον Team fm.
    Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, όπως αναφέρει, είχε εξαντλήσει όλα τα μέσα, παρ’ όλα αυτά έφτασε σε ένα σημείο να μην είναι βιώσιμο ούτε το συγκεκριμένο ποσό που είχε καταλήξει.
    «Και τότε έρχονται τα fund που αγοράζουν το δάνειο από την τράπεζα σε πολύ χαμηλή τιμή, με 13 λεπτά του ευρώ στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ουσιαστικά οι ξένες εταιρείες έρχονται να αγοράσουν τα επαγγελματικά ακίνητα φιλέτα, με νόμο αγοράζουν τα κόκκινα δάνεια, με το δέλεαρ των υψηλών αποδόσεων αυτών των ακινήτων τα οποία έχουν τεράστια εμπορικότητα. Το χαρτοφυλάκιό τους γεμίζει με τα καλύτερα ακίνητα στη χώρα, γνωρίζοντας πως αγοράζουν επιχειρήσεις που είναι βιώσιμες αλλά έχουν δυσκολία εξυπηρέτησης των υποχρεώσεών τους. Εδώ είναι το πρόβλημα με το νόμο. Θα έπρεπε οι εταιρείες αυτές που αγοράζουν τα δάνεια να διαπραγματεύονται στη συνέχεια με τους επιχειρηματίες. Δεν έχουν όμως αυτήν την υποχρέωση από τον νόμο και δεν έχουν καμία διάθεση διαπραγμάτευσης. Δεν τους ενδιαφέρει να αποδεχθούν έναν αξιοπρεπή τρόπο ρύθμισης της οφειλής», συμπλήρωσε ο κ. Στεφάνακης.
    «ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΝΟΜΙΜΗ ΠΡΑΞΗ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΞΩΣΗΣ»
    Ο κ. Στεφανάκης διευκρίνισε ότι ο συγκεκριμένος ρεθυμνιώτης επιχειρηματίας δέχθηκε την «επίσκεψη» των εκπροσώπων του fund και των δικαστικών επιμελητών από την Αθήνα και τα Χανιά, στις 7 το πρωί της Δευτέρας, χωρίς όμως να του επιδειχθεί κανένα έγγραφο και χωρίς να δηλώσει ο επιμελητής την ιδιότητά του.
    Ο κ. Στεφανάκης είπε χαρακτηριστικά: «Ο επιχειρηματίας δεν αρνείται ότι είναι οφειλέτης, δεν πρέπει όμως σε καμία περίπτωση να ποινικοποιούνται αστικές υποθέσεις, να κρίνεται ως επικίνδυνος από αστυνομικές ή εισαγγελικές αρχές ένας άνθρωπος, επί πολλά χρόνια επιχειρηματίας, που οφείλει αλλά θέλει να πληρώσει σύμφωνα με τις δυνατότητές του κάθε μήνα.
    Ένα δικαστικός επιμελητής οφείλει να ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες δεοντολογίας, κανόνες που επιβάλλει ο κώδικας δικαστικών επιμελητών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο επιχειρηματίας φέρεται να άσκησε βία, όμως δεν υπάρχει βία με την έννοια ότι οι επιχειρηματίας δεν κατάλαβε ότι αυτοί που ήταν έξω από το κατάστημα του ήταν δικαστικοί επιμελητές αφού δεν του επέδειξαν κάποιο σχετικό έγγραφο. Για το λόγο αυτό μάλιστα αθωώθηκε. Το δικαστήριο δέχτηκε τον ισχυρισμό της υπεράσπισης περί νομικής πλάνης».
    Οι νόμιμες αντιρρήσεις, επίσης διευκρίνισε, δεν είναι αντίσταση. «Ο επιχειρηματίας ζητούσε να έρθει εισαγγελέας, ποιος θέλει να ασκήσει βία και προηγουμένως έχει ζητήσει τον εισαγγελέα; Από τη στιγμή επίσης που ο δικαστικός επιμελητής έχει ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας, ακυρώνεται κάθε πράξη αντίστασης. Δεν μπορεί να έχεις αστυνομικούς δίπλα σου και μετά να πηγαίνεις στην αστυνομία και να λες ότι ασκήθηκε βία ώστε να πάρεις τον πολίτη από κει για να κάνεις τη δουλειά σου».
    Ο κ. Στεφάνακης τόνισε πως υπάρχει πλέον φόβος και στους δικηγόρους ότι θα αρχίσουν να παίρνουν έκταση τέτοια φαινόμενα γενικά στην Ελλάδα.
    Όμως όπως επισημαίνει «σύμφωνα με τον αστικό κώδικα ο οφειλέτης είναι ένα πρόσωπο που υποχρεούται σε μια πράξη απέναντι στον δανειστή. Όταν όμως υπάρχουν διαφωνίες με τον δανειστή και όταν οι συνθήκες δείχνουν ότι υπάρχει μια σταθερή πορεία, πρέπει να υπάρχει μια δίκαιη διαπραγμάτευση».
    ΣΑΟΡ: ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ
    «Υπάρχει κατάργηση ανθρώπινης αξιοπρέπειας και υπόστασης και αυτό πρέπει να το δούμε όλοι μας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΑΟΡ, Ζαχαρίας Κλάδος.
    Κάλεσε δε, τους επιχειρηματίες που έχουν οφειλές να μην φοβούνται. «Εμείς θα πάμε με τους κανόνες της ανθρωπιάς και όχι με τους κανόνες της αγοράς που λέει και ο κ. Σόιμπλε. Ο αγώνας που κάνουμε είναι για τη δικαιοσύνη. Να πληρώσουμε, αλλά όπως πρέπει, σύμφωνα με τις δυνατότητές μας».
    Ο κ. Κλάδος κάλεσε, δε, όλους όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με την εξυπηρέτηση των δάνειων τους, να έρθουν σε επαφή με τον ΣΑΟΡ. «Έχω πληροφορίες ότι υπάρχουν και άλλες επιχειρήσεις που έχει εξαγοραστεί το δάνειό τους από το συγκεκριμένο fund. Παρακαλώ τους ανθρώπους αυτούς να έρθουν σε επαφή μαζί μας για να μπορέσουμε να τους βοηθήσουμε αν συμβεί κάτι.
    Ο Σύλλογός μας δεν εκπροσωπεί μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη, εκπροσωπεί και τον τελευταίο κάτοικο του νομού. Οποιοδήποτε έχει πρόβλημα μπορούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε να για να βοηθήσουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας