Μαζική συγκέντρωση Κούρδων και Ελλήνων ενάντια στην βάρβαρη Τουρκική εισβολή στο Αφρίν. Παρούσα και η ΛΑ.Ε

1543
συγκέντρωση

Μαζική συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στην Τούρκικη πρεσβεία πραγματοποίησαν σήμερα Κούρδοι αλλά και Έλληνες πολίτες καταγγέλλοντας την βάρβαρη Τουρκική εισβολή στην επαρχία Αφρίν της Συρίας.
Στη συγκέντρωση και πορεία οι ομιλητές και οι πολίτες κατάγγελναν με τα συνθήματα τους την τουρκική βαρβαρότητα, το δικτατορικό καθεστώς Erdogan, τις συλλήψεις στην Τουρκία όσων μιλάνε ενάντια στην Τουρκική εισβολή, τις δολοφονίες αμάχων,  ακόμα και παιδιών, την χρήση, από τον τουρκικό στρατό και τους ισλαμιστές συνεργάτες του, παράνομων βομβών ναπάλμ και βομβών διασποράς κλπ.
Κουρδικά στελέχη από την Αφρίν τόνιζαν πάντως στην συγκέντρωση ότι παρά το γεγονός πως η Τουρκία έχει κινητοποιήσει δεκάδες χιλιάδες καλά εκπαιδευόμενου στρατού, έχει κολλήσει στρατιωτικά στα σύνορα της Αφρίν και γνωρίζει μεγάλες απώλειες.
Παρατηρητές τόνιζαν, πάντως, ότι η μόνη ελληνική πολιτική δύναμη που έδωσε το παρόν στη συγκέντρωση και πορεία ήταν η Λαϊκή Ενότητα με αρκετά μέλη και στελέχη της, την παρουσία του Παν. Λαφαζάνη και πανό που έγραφε ”Όχι στους πολέμους και τις επεμβάσεις, Αλληλεγγύη στον μαχόμενο Κουρδικό λαό”.
Τέλος, ο Παν. Λαφαζάνης χαιρέτισε τη συγκέντρωση των Κούρδων και Ελλήνων πολιτών μπροστά στην Τουρκική πρεσβεία, που ήταν περικυκλωμένη από κλούβες των ΜΑΤ.
Σε δηλώσεις του, επίσης, στα ελληνικά μέσα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης καυτηρίασε για άλλη μια φορά την στάση της κυβέρνησης και των μνημονιακών κομμάτων, τα οποία τηρούν σιγήν ιχθύος, αντί να αποδοκιμάσουν την εισβολή στην Αφρίν.
Αυτή η στάση τους παίρνει μέχρι έντονες εχθρικές προς την Ελλάδα διαστάσεις, αφού σιωπούν απέναντι σε μια παράνομη τουρκική εισβολή, η οποία αν επιτύχει, θα ενισχύσει την επιθετική θέση της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας.
Τέλος, να σημειωθεί ότι, ενώ γίνονται συλλαλητήρια με πολύ μεγάλη συμμετοχή για το Μακεδονικό, η απουσία όλων αυτών περιέργως ήταν αισθητή σήμερα έξω από την Τουρκική πρεσβεία, παρ’ ό,τι η Τουρκία είναι πολύ πιο μεγάλη και άμεση απειλή για την Ελλάδα.
Γι’ αυτό θα επανέλθουμε.

Κ.Μ

Αφρίν2
Afrin18
Αφρίν13
Αφρίν14
Αφρίν6 Αφρίν7 Αφρίν8 Αφρίν9
Arin17
Afrin1
Αφρίν10 Αφρίν11
Afrin20 Afrin21 Afrin22
Αφρίν12   Αφρίν15
Afrin19

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας