Μαζική και μαχητική κινητοποίηση συνταξιούχων στην Αθήνα για την Υγεία

1692
μαζική

Μαζική, μαχητική κινητοποίηση πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 23 Νοέμβρη στο Υπουργείο Υγείας οι συνταξιούχοι στα πλαίσια του σημερινού παναττικού – πανσυνταξιουχικού συλλαλητηρίου για την Υγεία, μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων. Ανάλογες κινητοποιήσεις από τους συνταξιούχους στα πλαίσια της ΣΕΑ έγιναν σήμερα και σε άλλες πόλεις της χώρας, οι οποίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.
Αντιπροσωπεία της ΣΕΑ των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων συναντήθηκε με τον Ανδρέα Ξανθό θέτοντας το πλαίσιο αιτημάτων τους.
Οι συνταξιούχοι έφτασαν στο υπουργείο Υγείας με πορεία που ξεκίνησε νωρίτερα από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης όπου συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας συνθήματα όπως, «Μ´ αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» και «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία», “με ψίχουλα και ψέματα δεν θα συμβιβαστούμε, όλα τα κλεμμένα τα διεκδικούμε”, “με φιλοδωρήματα δεν μας ξεγελάτε, ντροπή σε εσάς που τώρα κυβερνάτε”.
Οι συνταξιούχοι ξεσηκώνονται ενάντια στη διάλυση των δομών της Δημόσιας Υγείας, απαιτώντας κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία με δωρεάν καθολικό δημόσιο σύστημα Υγείας και Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη.
Στη συγκέντρωση και στη πορεία των συνταξιούχων παραβρέθηκε πολυπληθές κλιμάκιο της ΛΑ.Ε με επικεφαλής τα μέλη της Π.Γ. της Δημήτρη Στρατούλη, Δέσποινα Σπανού και Γιάννη Δούκα. Επίσης παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες του ΜΕΤΑ, του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ.

Η συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Νωρίτερα στη συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, τη συμπαράσταση των συνταξιούχων στους πληγέντες από τις πλημμύρες στη Μάνδρα μετέφερε από το βήμα της συγκέντρωσης ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους 21 νεκρούς στη Δυτ. Αττική και κάλεσε τους συγκεντρωμένους να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή. «Δεν θα τους ξεχάσουμε συνεχίζοντας τους αγώνες μας», σημείωσε. Σχολιάζοντας την κοροϊδία της κυβέρνησης που μοιράζει ψίχουλα ενώ συνεχίζει να ξηλώνει δικαιώματα είπε: «Δεν δουλέψαμε σε όλη μας τη ζωή για να πάρουμε επιδόματα», ενώ ξεκαθάρισε πως οι συνταξιούχοι έχουν πληρώσει για τις συντάξεις τους με τη δουλειά τους. Υπενθύμισε τέλος το πανελλαδικό συλλαλητήριο που έχουν αποφασίσει οι συνταξιούχοι για τις 15 Δεκέμβρη, στις 5 μ.μ. Στο Σύνταγμα.
Τη λεηλασία των συνταξιούχων κατήγγειλε στο χαιρετισμό του ο Αριστοτέλης Κάντας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης.
«Ο μόνος δρόμος που υπάρχει είναι ο δρόμος του αγώνα», σημείωσε ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και εξήγησε πως οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να δικαιωθούν στην αίθουσα των δικαστηρίων.
«Ο αγώνας πρέπει να αγκαλιάσει όλους τους συνταξιούχους», σημείωσε ο Γιώργος Πεπόνης, Γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ και κάλεσε σε αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους, τα παιδιά και τα εγγόνια τους.
Χαιρετισμό εκ μέρους των συνταξιούχων εμπόρων έκανε η Γεωργία Παπαδάκου.
20171123_110937

sdr
sdr

20171123_111132

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας