Μέτρα-Φωτιά από το ΔΝΤ και σε 4ο μνημόνιο

1475

Μείωση κύριων συντάξεων, και αφορολόγητου, πλειστηριασμοί σπιτιών και ομαδικές απολύσεις
Με μέτρα φωτιά και τέταρτο μνημόνιομπαίνει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, καταβάλλοντας 6 δισ ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες μας αλλά και δημοσιεύματα του Κυριακάτικου τύπου.
Επ’ αυτών σημειώθηκε συμφωνία μεταξύ Τόμσεν και Σόιμπλε τόσο επί της διαδικασίας όσο και επί της ουσίας.
Το αντάλλαγμα για το ΔΝΤ θα είναι κάποιες ανάξιες λόγου διευθετήσεις στο ελληνικό χρέος τώρα και κάποιες αόριστες δεσμεύσεις για ημίμετρα μετά το 2018, -για κούρεμα χρέους ούτε λόγος-, προκειμένου να αποφευχθεί και η σκόπελος των Γερμανικών εκλογών.
Τα μέτρα φωτιά, στα οποία είναι έτοιμη να συμφωνήσει η ανασχηματισμένη κυβέρνηση Τσίπρα, άλλωστε αυτό ήταν και το αληθινό το νόημα του πρόσφατου ανασχηματισμού, είναι τα εξής:

  •  Η κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» στις υφιστάμενες κύριες συντάξεις οι οποίες μετά τον επανυπολογισμό που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου παραμένουν υψηλότερες από τις νέες. Αυτό θα οδηγήσει σε μεγάλη ισόποση μείωση συντάξεων στα επόμενα χρόνια, πράγμα που το ΔΝΤ θεωρεί επιτακτικά αναγκαίο, αφού ΙΚΑ και ιδιαίτερα ΟΑΕΕ βλέπουν τα έσοδά τους να καταρρέουν και να εμφανίζουν μεγάλα πρόσθετα ελλείμματα.
  • Η μείωση του αφορολογήτου αρκετά κάτω από το σημερινό όριο των 8.600 ευρώ και την κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών.
  •  Η αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων στο 10% του συνόλου των εργαζομένων για τιςμεγάλες επιχειρήσεις και κατάργηση της δυνατότητας «βέτο» από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας.
  •  Η εκχώρηση στα ”κοράκια” του δικαιώματος να διαχειρίζονται τα υποθηκευμένα ακίνητα και η πλήρης και απρόσκοπτη απελευθέρωση των πλειστηριασμώνακόμη και πρώτης και μοναδικής κατοικίας.
  •  Η κατάθεση άμεσα στη Βουλή της νομοθετικής ρύθμισης για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με βάση τις εντολές των Βρυξελλών και ΔΝΤ
  • Η ολοκλήρωση των διοικητικών αλλαγών στις τράπεζες και η εκχώρηση  με νόμο ασυλίας απόποινικές ευθύνες στα υψηλόβαθμα στελέχη τους.

Τέλος, σύμφωνα με την «Αγορά» του Σαββάτου, οι θεσμοί απαιτούν να χυθεί «αίμα» στο Δημόσιο με αρκετά μαζικές απολύσεις.
Έτσι, ζητούν επίσης να φύγουν με συνοπτικές διαδικασίες οι επίορκοι υπάλληλοι, να απομακρύνονταιαπό την υπηρεσία τους οι υπάλληλοι που αξιολογούνται αρνητικά για τρεις συνεχόμενες φορές, να εξαλειφθούν τα ειδικά μισθολόγια, να μην υπάρξει η οποιαδήποτε παρέκκλιση από τον κανόνα 1:5 για τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις και να μπει άμεσα «λουκέτο» σε φορείς-φαντάσματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας