ΛΑ.Ε Θεσ/νικης: Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη

1893
κατάθεση

Με κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Λαμπράκη, σήμερα Δευτέρα 22 Μάη, στις 1.30΄μ.μ., η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης τιμά τη μνήμη ενός αγωνιστή της ειρήνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότητας.

Πενήντα τέσσερα χρόνια μετά τη στυγνή δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, από το αστικό κράτος εκείνης της εποχής και τους παρακρατικούς φασιστικούς μηχανισμούς του, ο ιμπεριαλισμός εξακολουθεί να εγκληματεί σε βάρος της ανθρωπότητας, είτε μέσα από πολεμικές επεμβάσεις, είτε μέσα από τις βάρβαρες πολιτικές λιτότητας, «πακεταρισμένες» σε μνημόνια.

Γι αυτό, οι αγώνες ενάντια στον πόλεμο, στον ιμπεριαλισμό και στους «θεσμούς» του, στη λιτότητα, στα μνημόνια, στην κατεδάφιση των εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, ενάντια στο ρατσισμό, στα σύνορα-φρούρια, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών, στον εθνικισμό και στο φασισμό, είναι σήμερα πιο επίκαιροι από ποτέ.

Σαν Λαϊκή Ενότητα, συνεχίζουμε σταθερά και αταλάντευτα αυτόν το δρόμο του αγώνα, που σημάδεψαν με τη δυναμική παρουσία τους ηρωικές προσωπικότητες σαν το Γρηγόρη Λαμπράκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας