ΛΑ.Ε: Ανθρώπινη, συντροφική, συγκινητική εκδήλωση τιμής στον αξέχαστο Σωτ. Σιώκο

3614
σιώκο

Παλιοί συντρόφοι και φίλοι του αγωνιστή της Αριστεράς, του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος, του Πολιτισμού και του κινήματος ειρήνης και μέλους και στελέχους – μέχρι τον θάνατό του – του Αριστερού Ρεύματος Σωτήρη Σιώκου παρευρέθηκαν σήμερα μαζί με νέους αγωνιστές στο κινηματοθέατρο ΤΡΙΑΝΟΝ στην εκδήλωση μνήμης και τιμής που διοργάνωσε γι’ αυτόν η ΛΑ.Ε.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με βίντεο που ετοίμασε ο γιος του Γιώργος Σιώκος. Στη συνέχεια πήρε τον λόγο η υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΛΑ.Ε Δέσποινα Σπανού, παρουσιάζοντας ένα σύντομο πολιτικό και κινηματικό βιογραφικό του Σωτήρη Σιώκου. Ακολούθησαν στο βήμα του ομιλητή παλιοί του φίλοι, σύντροφοι και συνεργάτες μέσα από την πολύχρονη δράση του στην Αριστερά. Πρώτος απ’ όλους μίλησε ο νεαρός συνδικαλιστής της ΟΤΟΕ Νίκος Παπατριανταφύλλου. Ακολούθησαν οι Δημήτρης Στρατούλης, Γιώργος Γαβρίλης, Κώστας Ήσυχος, ο βετεράνος πρώην Πρόεδρος της ΟΤΟΕ Δημήτρης Παφίλης, η κυρία Κατρίνα Φακάλου από την πρώην Επιτροπή Ειρήνης του Υπουργείου Άμυνας και ο Κώστας Ρασπόγλου.
Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν σε αγωνιστικές στιγμές της κοινής τους διαδρομής με τον Σωτήρη Σιώκο και δεσμεύθηκαν στη μνήμη του ότι θα μείνουν πιστοί/-ες στις ιδέες, τις αξίες, τα ιδανικά και για όλα αυτά, για τα οποία αγωνίστηκε στη ζωή του.
Τελευταία ομιλήτρια ήταν η σύζυγος και συντρόφισσά του Γιώγια Σιώκου, η οποία διάβασε ένα ποίημα αφιερωμένο σε αυτόν.
Η εκδήλωση έκλεισε με καλλιτεχνικό αφιέρωμα στον Σωτήρη, το οποίο παρουσίασαν οι καλλιτέχνες – φίλοι και φίλες του: Μάνια Παπαδημητρίου, Θόδωρος Ζέης, Αλεξάνδρα Μούργου, Ανδρέας Παγορόπουλος και Νατάσα Τζαβέλλα-Παπαδοπούλου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε μεταξύ άλλων ο Γραμματέας του ΠΣ της ΛΑ.Ε Παναγιώτης Λαφαζάνης, οι πρώην βουλευτές Στάθης Λεουτσάκος και Νάντια Βαλαβάνη, ο συγγραφέας Δημήτρης Παπαχρήστος πολλοί άλλοι άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών και πολλά ενεργά συνδικαλιστικά στελέχη.
Σιώκος 01 Σιώκος 02 Σιώκος 03 Σιώκος 04 Σιώκος 05 Σιώκος 06 Σιώκος 07 Σιώκος 08

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας