Λαφαζάνης από Πάτρα: Πολιτική Τσίπρα, η νέα «αποτελεσματική» Δεξιά

1986
πάτρα

Σφοδρή ήταν η επίθεση στη συνέντευξη Τύπου του Γενικού Γραμματέα της ΛΑ.Ε Παναγιώτη Λαφαζάνη στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την κυβερνητική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από την Πάτρα, όπου βρέθηκε το Σάββατο (7/10) μαζί με τον Δημήτρη Στρατούλη και τον Χρήστο Τουλιάτο, μέλη της ΠΓ της ΛΑ.Ε για το φεστιβάλ της Νεολαίας της ΛΑΕ Unity που πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το διήμερο 6-7/10 στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο της Πάτρας.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Πάτρα, επιτέθηκε κατά και της ΝΔ παραλληλίζοντας, μάλιστα, κυβέρνηση και αντιπολίτευση λέγοντας πως Τσίπρας και Μητσοτάκης πάνε πλέον παρεούλα και μιλώντας για την ύπαρξη δύο Δεξιών πια στην Ελλάδα. Επίσης εκτίμησε ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα μείνουν στα χαρτιά, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε με την πολιτική και τις θέσεις του ως η νέα «αποτελεσματική» Δεξιά έναντι μιας παραδοσιακής, η οποία θα ήταν αμφίβολο αν θα μπορούσε να εφαρμόσει όλα αυτά που προωθεί με ταχύτητα και με ψευτο-«αριστερή» φρασεολογία ο κ. Τσίπρας. «Έχουμε μια κυβέρνηση των ψευτοεπενδυτών. Αυτούς θέλει να εκφράσει πλέον ο Πρωθυπουργός. Αυτούς που έρχονται στη χώρα μας για να τη λεηλατήσουν, για να αρπάξουν τον εθνικό μας πλούτο και να αρπάξουν τις δημόσιες στρατηγικές επιχειρήσεις μας κοψοχρονιά. Δεν είναι ιδιώτες ή πολυεθνικές έστω εταιρείες που αναπτύσσουν νέες δραστηριότητες στη χώρα μας, αλλά που ληστεύουν και λεηλατούν έτοιμες κερδοφόρες και δυναμικές δραστηριότητες και μάλιστα στρατηγικού χαρακτήρα. Δείτε τι έγινε με τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, τους σιδηροδρόμους».
Για την Εldorado είπε ότι πήρε το πράσινο φως από την κυβέρνηση για να καταστρέψει τη Χαλκιδική στο όνομα του επενδυτικού επιχειρείν, ενώ για το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού υποστήριξε ότι άνοιξε ο δρόμος γα να γίνει μια μεγάλη «αρπαχτή» και να θαφτεί μαζί της η Ελληνική ιστορία, ο Ελληνικός πολιτισμός και το περιβάλλον, αυτά που ελκύουν δηλαδή και τον τουρισμό, προκειμένου να γίνουν Mall και καζίνο.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο ζήτημα των πλειστηριασμών και δη των ηλεκτρονικών λέγοντας πως το κίνημα κατά της διεξαγωγής τους στο οποίο συμμετέχει η ΛΑ.Ε έχει σώσει αρκετές πρώτες κατοικίες και επαγγελματικές στέγες μικρομεσαίων. Ερωτηθείς δε για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εκτίμησε ότι λόγω και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που πιθανόν να μείνουν στον «αέρα», δεν αποκλείεται να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις.
«Τίποτα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε. Η κυβέρνηση αυτή έχει μια αδιέξοδη πορεία και ανά πάσα στιγμή μπορεί να έχουμε πολιτικές εξελίξεις. Και θα έλεγα ότι μπορεί να έχουμε πολιτικές εξελίξεις εξαιτίας και του αναπτυσσόμενου κινήματος κατά των πλειστηριασμών το οποίο, όπως όλα δείχνουν, μπορεί να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων μια μνημονιακή επιταγή και αναφέρομαι στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούςΝα είστε σχεδόν βέβαιοι ότι το κίνημα κατά των πλειστηριασμών μαζί με τις ευρύτερες επιπτώσεις του στην ελληνική κοινωνία μπορεί να πετάξει στα αζήτητα τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Ήδη έχουν μπλοκάρει οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Έξι από τους εννιά τοπικούς Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους έχουν δηλώσει με αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων ότι δεν θα αναλάβουν την ευθύνη της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Ο τοπικός Σύλλογος Πάτρας και των γύρω περιοχών είχε προ ημερών γενική συνέλευση και με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε να απέχει από ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς μέχρι το τέλος του χρόνου. Το σχέδιο της κυβέρνησης βρίσκεται στο αέρα, δεν βρίσκει απήχηση στην κοινωνία, αντιδρά ένα πολύ μεγάλο μέρος της, υπάρχει ένα κίνημα ενεργό. Ακόμα και οι ίδιοι οι συμβολαιογράφοι γυρίζουν την πλάτη στην κυβερνητική πολιτική λεηλασίας της λαϊκής περιουσίας. Ελπίζουμε ότι θα είναι μια μεγάλη νίκη αυτή που μπορούμε να πετύχουμε», τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και πρόσθεσε:
«Οι εξελίξεις δεν θα προκύψουν από την ανύπαρκτη αντιπολίτευση των μνημονιακών κομμάτων και της ΝΔ. Αυτοί είναι μνημονιακά συνεταιράκια. Δεν έχουν αντιθέσεις μεταξύ τους, αλλά κοινό πρόγραμμα και ανταγωνίζονται ποιος θα το εφαρμόσει με πιο αποτελεσματικό τρόπο. Η αντιπολίτευση στη χώρα μας είναι μόνο εκείνες οι δυνάμεις οι οποίες έχουν εναλλακτική πρόταση και θέλουν να γκρεμίσουν το μνημονιακό μπλοκ τώρα. Και πρωτοπόρα δύναμη σε αυτή τη λογική είναι η ΛΑ.Ε. Εμείς επιδιώκουμε ένα μέτωπο δυνάμεων, αριστερών, ριζοσπαστικών, δημοκρατικών, αντιμνημονιακών, ένα μεγάλο ευρύ μέτωπο το οποίο θα ανοίξει καινούργιο δρόμο για τη χώρα μας βάζοντας τα μνημόνια στο περιθώρια και πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων τη λιτότητα. Έχουμε εναλλακτική πρόταση, ενωτική πολιτική, είμαστε η πιο ουσιαστική και πραγματική αντιπολίτευση. Από εδώ θα προκύψουν πολιτικές εξελίξει στη χώρα».
Επίσης για τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης είπε πως οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι πια υπόθεση που αφορούν μόνο τη ΝΔ καθώς τις έχει ιδιοποιηθεί ο Αλέξης Τσίπρας και υλοποιεί νεοφιλελεύθερες κατεδαφίσεις και απορρυθμίσεις. Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις με τα 360 ευρώ να αποτελούν κανόνα ειδικά για τους νέους εργαζομένους.
Ανέφερε ακόμα ότι χθες το κίνημα κατά των πλειστηριασμών δέχτηκε συκοφαντική επίθεση από τον Πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών-Πειραιώς, «ο οποίος επιχείρησε να το εμφανίσει ως ένα κίνημα που βοηθάει τους πλούσιους και τους γόνους βιομηχάνων. Σε τέτοια αθλιότητα κατέφυγε. Δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς μαζί του και για ένα πρόσθετο λόγο. Πίσω του κρύβονται τα μεγάλα συμφέροντα και αυτά τα συμφέροντα είναι η κυβέρνηση, το μνημονιακό μπλοκ, οι τράπεζες, το ευρωπαϊκό κατεστημένο, τα funds που θέλουν να φάνε κοψοχρονιά όλα τα κόκκινα δάνεια».
Ο Γ.Γ. της ΛΑ.Ε επανέλαβε την πρότασή του για Σεισάχθεια σε ό,τι αφορά στα ιδιωτικά χρέη όπως και την μετάβαση στο εθνικό νόμισμα.
Στο ζήτημα των περικοπών των συντάξεων αναφέρθηκε ο Δημήτρης Στρατούλης με αφορμή τις προσφυγές φορέων κατά του νόμου Κατρούγκαλου και την κινητοποίηση – διαδήλωση συνταξιούχων.
Χαρακτήρισε τον νόμο Κατρούγκαλου αντισυνταγματικό και συνταξιοκτόνο και εκτίμησε ότι πρέπει να ακυρωθεί.
«Οι συνταξιούχοι αν είναι ενωμένοι και συντονιστούν με τον αγώνα και άλλων λαϊκών στρωμάτων της κοινωνίας μπορούν όχι μόνο να διεκδικήσουν την ακύρωση του νόμου Κατρούγκαλου, αλλά και την ανατροπή και των προηγούμενων μνημονιακών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και κυρίως να αποτρέψουν τις νέες σφαγιαστικές μειώσεις των συντάξεων που ήδη έχει ψηφίσει αυτή η κυβέρνηση».
Ο Χρήστος Τουλιάτος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑ.Ε, ανέφερε ότι αυτή η κυβέρνηση και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ το μοναδικό που θα κάνουν είναι μια ολοένα πιο επιθετική εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας