Λαφαζάνης από Κορινθία: “Είναι ψεύτες και πολιτικοί απατεώνες”

2513
λαφαζάνης

Στο Λουτράκι βρέθηκε το Σάββατο (2/12) ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος συνοδευόταν από μέλη της Λαϊκής Ενότητας Κορινθίας, τον Κόρκα Δημήτρη, την Μαίρη Ρίσκα, τον Χρήστο Μίχα, τον Τάκη Κόλλια, τον Σπύρο Γιαννόπουλο και τον Κώστα Σπετσέρη, μέλος της ΛΑΕ από την Αθήνα.
Ο Παν. Λαφαζάνης συναντήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Λουτρακίου με τους φορείς της πόλης και συνομίλησε με τους Προέδρους των Εργατικών Κέντρων Λουτρακίου και Κιάτου, με τον Πρόεδρο του Σωματείου των εργαζομένων του Καζίνο Λουτρακίου, εκπροσώπους φορέων και συλλόγων και πολίτες της περιοχής και τους εκπροσώπους της νεοσύστατης επιτροπής για την σωτηρία του Λουτρακίου που τείνει να καταντήσει πόλη-φάντασμα.
Ο ΠανΛαφαζάνης ενημερώθηκε για τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή και γενικότερα την Κορινθία.
Στη συνέχεια ο κ. Λαφαζάνης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.

Ομιλία Λαφαζάνη στο Κοκκώνι Κορινθίας

Αργά το απόγευμα ο Παν. Λαφαζάνης μίλησε σε πετυχημένη εκδήλωση-συζήτηση και συνεστίαση που διοργάνωσε η Λαϊκή Ενότητα Κορινθίας στο Verde & Mare στην παραλία στο Κοκκώνι της Βόχας.
Ο Παν. Λαφαζάνης στην ομιλία του κατήγγειλε τις συκοφαντίες της κυβέρνησης ενάντια στην ΛΑ.Ε και στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι “είναι ψεύτες και πολιτικοί απατεώνες”.
Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ιδιαίτερα ότι “η κυβέρνηση ‘βρίσκεται πίσω από ένα οργανωμένο σχέδιο για να παραδώσει το πακέτο όλων πλειστηριασμών της χώρας στα τραπεζικά κοράκια της ομάδας του εγκάθετου Ρούσκα στην Αθήνα, ενώ έχει δεσμευτεί απέναντι στην τρόικα για κατάργηση, σχεδόν, κάθε ίχνους προστασίας της πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα, αφού η τρόικα ισχυρίζεται ότι στην χώρα μας υπάρχει ανεπίτρεπτα μεγάλο ποσοστό ιδιοκατοίκησης σε σχέση με τις πιο ανεπτυγμένες χώρες της ΕΕ!”
Ο Παν. Λαφαζάνης κατήγγειλε “τις απειλές τραπεζών και τις πιέσεις κατά των συμβολαιογράφων, ιδιαίτερα στην ελληνική περιφέρεια, που δεν επιθυμούν να αναλάβουν πλειστηριασμούς για την αρπαγή πρώτων κατοικιών, κάτι που κατήγγειλαν ιδιαίτερα, με δημόσια δήλωση τους, σύσσωμοι οι συμβολαιογράφοι του Νομού Άρτας”.
Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι “οι λαλίστατοι συκοφάντες της κυβέρνησης δεν έχουν βγάλει τσιμουδιά για αυτές τις καταγγελίες των συμβολαιογράφων, που απειλούνται από τις τράπεζες με μήνυση ακόμα και με έκπτωση, άκουσον-άκουσον, από το επάγγελμα τους. Και δεν έχουν βγάλει τσιμουδιά οι κυβερνώντες για αυτές τις απειλές και τους εκβιασμούς κατά των συμβολαιογράφων γιατί είναι υπάλληλοι των τραπεζών και συναυτουργοί της βρώμικης επιχείρησης αρπαγής των σπιτιών. Αυτή είναι η χούντα των πλειστηριασμών στην οποία πολλές φορές έχω αναφερθεί.”
Επίσης, ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε ότι “έναντι των ιδιωτικών χρεών που πνίγουν την κοινωνία και την οικονομία, έχει καταστεί απαραίτητη μια γενικευμένη σεισάχθεια στα χρέη των κοινωνικά αδύναμων πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αυτή η γενικευμένη σεισάχθεια δεν είναι αναγκαία μόνο για λόγους δικαιοσύνης αλλά κυρίως για λόγους επανεκκίνησης της οικονομίας.’

Μια τέτοια γενικευμένη σεισάχθεια θα διευκολυνθεί αφάνταστα από το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα, ώστε μια Κεντρική Τράπεζα υπό εθνικό έλεγχο, που θα ασκεί εθνική νομισματική πολιτική και ένα εθνικοποιημένο τραπεζικό σύστημα, να αναλάβουν πλήρως και αποτελεσματικά να φέρουν σε πέρας την σεισάχθεια με βαθιά αναπτυξιακούς και κοινωνικούς όρους”.

Βίντεο από τη Συνέντευξη Τύπου του Παν. Λαφαζάνη

 

Φωτογραφικό υλικό από τη συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στο Verde & Mare στο Κοκκώνι Κορινθίας

Κοκκώνι  Κοκκώνι4 Κοκκώνι5 Κοκκώνι7 Κοκκώνι9 Κοκκώνι10 Κοκκωνια1 Κοκώνια8

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας