Λάθος συνάντηση Putin με Lepen στην Μόσχα

4868
putin

Λάθος συνάντηση. Λάθος μήνυμα.
Μπορούμε να κατανοήσουμε τις διπλωματικές τακτικές της Μόσχας σε μια συγκυρία αρκετά δύσκολη για την Ρωσία.
Οι διπλωματικές τακτικές, όμως έχουν ένα όριο.
Και αυτό το όριο το υπερέβη η Ρωσική διπλωματία με την κίνηση του Putin να δεχτεί στην Μόσχα την M.Lepen και μάλιστα στην κορύφωση του προεκλογικού αγώνα.
Η διπλωματία, φυσικά, έχει τους δικούς της νόμους αλλά οι νόμοι δεν μπορεί να κινούνται πλήρως ανεξάρτητα και σε βαθιά αντίθεση με στοιχειώδεις πολιτικές, ιδεολογικές και ιστορικές παραμέτρους.
Συνάντηση με την υποψήφια πρόεδρο της Γαλλίας με τη σημαία της Ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν είχε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν.
Σε δηλώσεις του, ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους τόνισε ότι η Ρωσία δεν έχει πρόθεση να επηρεάσει τις επικείμενες γαλλικές προεδρικές εκλογές.
«Η Ρωσία δίνει μεγάλη σημασία στις σχέσεις της με τη Γαλλία, προσπαθώντας ταυτόχρονα να διατηρούμε ισορροπημένες σχέσεις με την κυβέρνηση και με δυνάμεις της αντιπολίτευσης», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.
Κατέληξε δε ότι «δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να επηρεάσουμε τις εξελίξεις, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να επικοινωνούμε με όλους τους εκπροσώπους όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας».
Η Μαρίν Λεπέν έχει εκφραστεί πολλάκις με θερμά λόγια για τη Ρωσία και τον πρόεδρο Πούτιν, καθώς και για την ανάγκη σύσφιγξης των δεσμών Ευρώπης – Ρωσίας.
«Ενότητα κατά τρομοκρατίας»
Η Μ. Λεπέν – από την πλευρά της – επανέλαβε τη δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα στην Κρατική Δούμα, κάτω σώμα του ρωσικού κοινοβουλίου, περί συνεργασίας για την καταπολέμητης της τρομοκρατίας. Όπως είπε, θα ήταν χρήσιμο η Γαλλία και η Ρωσία να ανταλλάζουν πληροφορίες σε αυτό τον τομέα.
Ο κ. Πούτιν σχολίασε ότι θα πρέπει όλοι να κατανοήσουν τον κίνδυνο της τρομοκρατίας και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να την αντιμετωπίσουν.

1 σχόλιο

  1. Δεν ειναι το μονο του λαθος. Για να τα αναφερουμε ολα . απο Λιβυη μεχρι Ουκρανια, Συρια, σχεσεις με Τουρκια και Ισραηλ , θα χρειαζοταν να γραψουμε κατεβατα. Τελευταια οξυνονται οι σχεσεις και με τη Λευκορωσια. Με δυο λογια το προβλημα επισημαινεται περιεκτικα αναμεταδιδοντας αυτο που γραφουν αναλυτες απο τις πρωην σοβιετικες δημοκρατιες και απλοι πολιτες στο ρωσικο διαδικτυο.”Η Δυση προσελκυει τους πολιτες των πρωην σοβιετικων δημοκρατιων με την υποτιθεμενη καλοζωια της.Επι Σοβιετικης Ενωσης οι πολιτες δεν ζουσαν πλουσιοπαροχα, ομως δεν στερουνταν τα αναγκαια και υπεμεναν , εχωντας την πεποιθηση οτι πρεπει να κανουν υπομονη και να αγωνιζονται στο ονομα της ιδεας της κοινωνικης δικαιοσυνης.Οπως εγιναν τα πραγματα σημερα, οι δεικτες οικονομικης αναπτυξης με κερδη που πανε στις τσεπες των ολιγαρχων, ουδολως συγκινουν τον πολυ κοσμο, που εχει στραμμενα τα ματια στη Δυση και στις ρεκλαμες της.Το νησι που αγορασε καποιος ολιγαρχης η τα λεφτα που χαραμισε σε καποια δεξιωση , αγανακτουν τον φτωχο πολιτη των πρωην σοβιετικων δημοκρατιων (συν της Ρωσιας) και τον κανουν να βλεπει στη Δυση τη σωτηρια του.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας