«Κωλοτούμπα» Τραμπ: «Θέλω να έρχονται πρόσφυγες από παντού»!

1307
Τραμπ

Το παραλήρημα του Αμερικανού προέδρου σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα μοιάζει να μην έχει τελειωμό. Ο Ντόναλντ Τραμπ μετά τη βροχή επικρίσεων, με την οποία ήρθε αντιμέτωπος λόγω ρατσιστικής φράσης που φέρεται να εκστόμισε στο Οβάλ Γραφείο σε συνάντηση με τους Δημοκρατικούς για το μεταναστευτικό, κατεβάζει τους τόνους προσπαθώντας να δείξει ένα πιο… ανθρώπινο πρόσωπο.
Την περασμένη εβδομάδα μίλησε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και γερουσιαστές, για χώρες αποπάτους από τις οποίες προέρχονται οι πρόσφυγες, ενώ φέρεται ακόμη να δήλωσε πως «μετανάστες μόνο από μέρη όπως η Νορβηγία είναι ευπρόσδεκτοι».
Μετά το παραλήρημα, ο Τραμπ «θολώνει» τα νερά επιδιώκοντας να απομακρύνει το ενδιαφέρον από την δήλωση της τελευταίας εβδομάδας που πυροδότησε σφοδρές αντιδράσεις.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ερωτηθείς εάν θα ήθελε περισσότερους πρόσφυγες από τη Νορβηγία, δηλώνει τώρα ότι θα επιθυμούσε οι ΗΠΑ να προσελκύουν «μετανάστες από χώρες σε κάθε γωνιά του πλανήτη».
«Θέλω να έρχονται από παντού» δήλωσε συγκεκριμένα ο Τραμπ ενώπιον δημοσιογράφων.
Η «αγάπη» που επιδεικνύει τις τελευταίες ημέρες για τους πρόσφυγες έρχεται σε πλήρη αντιπαράθεση με την πρόσφατη απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να απελάσει πάνω από 200.000 Σαλβαδοριανούς που διαμένουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η απόφαση Τραμπ να θέσει τελεσίγραφο στους Σαλβαδοριανούς να φύγουν από τις ΗΠΑ δεν αποτελεί έκπληξη αλλά συνέχιση μιας άκαμπτης και σκληρής πορείας.
Τέσσερις μήνες νωρίτερα η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τα σχέδιά της για ξήλωμα του προγράμματος Ομπάμα που προστάτευε νεαρούς πρόσφυγες χωρίς χαρτιά από την απέλαση, κυρίως εκείνους που προέρχονταν από χώρες της Λατινικής Αμερικής.
Ερωτήματα διατυπώνονται αναφορικά με το μέλλον 200.000 παιδιών που γεννήθηκαν στις ΗΠΑ και που ζουν υπό την απειλή της απέλασης.
Σημαντικός πληθυσμός Σαλβαδοριανών με ειδικό καθεστώς προστασίας εντοπίζεται στην Καλιφόρνια, το Τέξας και την Ουάσιγκτον.
Το 10% των Σαλβαδοριανών που απειλούνται με απέλαση είναι παντρεμένοι με πολίτες των ΗΠΑ.
Το πρόγραμμα ειδικής προστασίας δημιουργήθηκε το 1990 ώστε πρόσφυγες από διάφορες χώρες να ζουν και να εργάζονται σύμφωνα με τον νόμο στις ΗΠΑ, ανεξάρτητα από το εάν είχαν μπει νόμιμα ή παράνομα στην Αμερική.
Οι πολίτες από το Ελ Σαλβαδόρ συνέθεταν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού που απολάμβανε το καθεστώς ειδική προστασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας