Κυβέρνηση υπαλλήλων της Eldorado και ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων

1162

Όποιοι είχαν την παραμικρή αμφιβολία ότι ο πρόσφατος κυβερνητικός ανασχηματισμός έγινε για την πλήρη και απόλυτη παράδοση της κυβέρνησης στους πιστωτές, στους λεγόμενους “επενδυτές” και στην απεριόριστη ιδιωτική ασυδοσία, έχουν μείνει άναυδοι από τις πρόσφατες σκανδαλώδεις κυβερνητικές αποφάσεις υπέρ των πιο προκλητικών απαιτήσεων της τρόϊκας και των πιο αρπακτικών συμφερόντων.
Δεν πρόλαβε να καθίσει στην υπουργική καρέκλα του Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος ο Γ. Σταθάκης και έσπευσε να υπογράψει απόφαση – σκάνδαλο με την οποία εγκρίνεται η εκκρεμούσα παράνομη τεχνική μελέτη της “Ελληνικός Χρυσός” με την οποία “ξεπαγώνει” η μονάδα εμπλουτισμού χρυσού στις Σκουριές.
Με την σκανδαλώδη και χαριστική αυτή απόφαση, η Εldorado Gold καταγάγει “περίλαμπρη νίκη” για το καταστρεπτικό της έργο σε βάρος του περιβάλλοντος στην Χαλκιδική.
Με την ως άνω κυβερνητική απόφαση ξεπουλιέται πλήρως το μεγάλο κίνημα των Σκουριών και αναιρούνται απολύτως οι προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναμένουμε να δούμε τη στάση όλων εκείνων που ως βουλευτές, στελέχη και υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ, πρωτοστατούσαν στις κινητοποιήσεις για τη σωτηρία της Χαλκιδικής.
Το ερώτημα είναι αν ο αγώνας τους ήταν για ιδιοτελείς βλέψεις και αν τώρα βάζουν την κομματικο-κυβερνητική στήριξη και την Eldorado, πάνω από το κίνημα και τους περιβαλλοντικούς σκοπούς του.
Την ίδια ώρα ο νέος Υπουργός Παιδείας Κων. Γαβρόγλου σπεύδει, με βάση εντολές της τρόϊκας και στην πραγματικότητα των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων, να τροποποιήσει υπέρ των τελευταίων τις διατάξεις που προώθησε ο Ν. Φίλης μετά από πίεση του αγώνα των καθηγητών ιδιωτικής εκπαίδευσης και με τις οποίες εμποδίζετο εν μέρει η αυθαιρεσία των σχολαρχών να απολύουν ασύδοτα και τρομοκρατικά τους εκπαιδευτικούς.
Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;
Προφανώς οι πιστωτές, τα μεγάλα πολυεθνικά και εγχώρια συμφέροντα.
Η κυβέρνηση είναι απλώς το υπηρετικό δυναμικό τους.
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ!
Στη συνέχεια η Iskra παραθέτει επίκαιρο ρεπορτάζ από τη «Ναυτεμπορική» για το θέμα στις Σκουριές:
ΣΚΟΥΡΙΕΣ: ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΑΚΗ «ΞΕΚΛΕΙΔΩΝΕΙ» Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ
Της ΛΕΤΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑ*
Στην έγκριση του τροποποιητικού προσαρτήματος της τεχνικής μελέτης της Ελληνικός Χρυσός για τις Σκουριές προχώρησε ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης.
Η απόφαση ανοίγει πλέον το δρόμο για την έναρξη ως δραστηριότητας της εταιρείας, στη συγκεκριμένη περιοχή, μιας και από πλευράς υπουργείου έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότηση του έργου.
Tο μόνο που απομένει είναι η επικαιροποίηση του φακέλου πολεοδομικής άδειας.
Στο πλαίσιο αυτό, σε λίγους μήνες θα ξεκινήσει η λειτουργία του εργοστασίου εμπλουτισμού, στο οποίο έχει ήδη τοποθετηθεί ο μηχανολογικός εξοπλισμός.
Η συγκεκριμένη απόφαση σηματοδοτεί την αλλαγή κλίματος ως προς την επένδυση της Eldorado Goldστην Ελλάδα.
*Πηγή: Naftemporiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας