Κυβέρνηση-Διοίκηση-συνδικαλιστές ξεπουλάνε τη ΔΕΗ. Χαρίζουν 4 λιγνιτικές μονάδες και πακέτο 500.000 πελατών!

1569
δεη

Κατέληξαν κυβέρνηση και ΔΕΗ, με την ανοχή και το σιωπητήριο του συνδικαλιστικού κατεστημένου της εταιρείας, σε κοινή προδοτική πρόταση απαρχή του γενικού ξεπουλήματος και διάλυσης της ΔΕΗ.
Η πρόταση, που είναι μόνο αρχή του γενικού ξεπουλήματος, περιλαμβάνει:

  • Πώληση τριών λιγνιτικών μονάδων και μιας άδειας μαζί με το λιγνιτορυχείο της Βένης. Η τελική λίστα θα περιλαμβάνει την Μελίτη IM και την άδεια για τη Μελίτη ll στη Φλώρινα, και τις δυο μονάδες του σταθμού της Μεγαλόπολης στην Αρκαδία.
  • Παράταση του καθεστώτος περιορισμένης λειτουργίας, για τους προς απόσυρση παλαιούς σταθμούς του Αμύνταιου στη Φλώρινα και της Καρσιάς στην Πτολεμαΐδα, από τις 17.500 ώρες σήμερα, στις 32.000 ώρες. Στην πράξη αυτό θα προσθέσεις 2-3 ακόμα χρόνια ζωής στους πεπαλαιωμένους σταθμούς, που αντί για το 20182020 θα αποσυρθούν γύρω στο 2022, όταν δηλαδή αναμένεται να ενταχθεί σε λειτουργία η υπό κατασκευή Πτολεμαϊδα 5. Η Έγκριση του συγκεκριμένου αιτήματος, είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πώληση των τεσσάρων μονάδων.
  • Πώληση πελατολογίου της ΔΕΗ σε ιδιώτες, κατά το μοντέλο της πρότασης του Μ. Παναγιωτάκη.
  • Επανεξέταση της υποχρέωσης της ΔΕΗ να πουλά στον ανταγωνισμό ποσότητες ενέργειας σε χαμηλές τιμές μέσω των δημοπρασιών τύπου ΝΟΜΕ, προκειμένου να μειώσει το μερίδιό της στο 49,5% στα τέλη του 2019. Το συμπληρωματικό μνημόνιο προβλέπει ότι σε περίπτωση πώλησης μονάδων από τη ΔΕΗ, θα πρέπει να επανεξεταστούν οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ

Τα από εδώ και πέρα βήματα έχουν ως εξής. Η πρόταση αποστέλλεται εντός της εβδομάδας στη DG Comp, εφόσον αυτή εγκριθεί, τότε την μεθεπόμενη βδομάδα, δηλαδή στα τέλη Νοεμβρίου, θα ανακοινωθεί και το Market Test, που θα κρίνει και το πραγματικό επενδυτικό ενδιαφέρον.
Στην πραγματικότητα, η πρόταση θα είναι μόνο η αφορμή που θα δώσει την ευκαιρία στους τροϊκανούς και τους ”επενδυτές” να πάρουν και τα σώβρακα της ΔΕΗ, κυριολεκτικά λιγνίτη και ύδωρ!
Αντίσταση τώρα! Μπορούμε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας