Κοντά σε υψηλό 2,5 ετών το ευρώ. Βαρύ το οικονομικό πλήγμα στην Ελλάδα λόγω απουσίας εθνικού νομίσματος

1995
ευρώ

Κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 2,5 ετών παραμένει το ευρώ, το οποίο κινείται άνω του τεχνικού ορίου των 1,17 δολαρίων.
Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα (12.32), το κοινό νόμισμα υποχωρεί κατά 0,12% στα 1,1737 δολάρια, με χαμηλό ημέρας τα 1,1724 δολάρια και υψηλό ημέρας τα 1,1751 δολάρια.
Την ίδια ώρα, η στερλίνα σημειώνει πτώση κατά 0,15% στα 1,3116 δολάρια, ενώ το ιαπωνικό γεν αυξάνεται κατά 0,06% στα 110,61 γεν.
Το αμερικανικό δολάριο, από την πλευρά του, εξακολουθεί να δέχεται πολιτικές πιέσεις, μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια του Donald Trump να αντικαταστήσει το Obamacare.
Στις αμερικανικές ανησυχίες προστίθενται και τα αδύναμα μακροοικονομικά μεγέθη, τα οποία θέτουν «εμπόδια» στην προσπάθεια περαιτέρω σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.

Πλήγμα στην ελληνική οικονομία

Η συνεχής ανατίμηση του ευρώ, το οποίο ήδη κινείτο σε υψηλά επίπεδα, πλήττει σκληρά τις ελληνικές εξαγωγές, ενώ υποβοηθεί τις εισαγωγές προς και από τον κόσμο εκτός ευρωζώνης.

Οι αρνητικότατες αυτές, εν μέσω κρίσης, οικονομικές εξελίξεις επιφέρουν ένα βαρύτατο πλήγμα στην οικονομία και αναδεικνύουν ορισμένες πλευρές της ζημιάς που υφίσταται η χώρα λόγω απουσίας εθνικής νομισματικής και συναλλαγματικής πολιτικής που να βασίζεται στις οικονομικές ανάγκες της χώρας και στην φάση του οικονομικού κύκλου που διανύει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας