Κογκρέσο των ΗΠΑ προς ΔΝΤ: Φύγετε από το ελληνικό πρόγραμμα

2418
ΗΠΑ

Μια είδηση που μπορεί να ανατρέψει πολλά από τα ελληνικά δεδομένα σε σχέση με το τέταρτο καταστροφικό μνημόνιο και τις επικείμενες ελληνικές εξελίξεις ήρθε από το Κογκρέσο των ΗΠΑ.
Αρνητικός ως προς την συνέχιση της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής του Αμερικανικού Κογκρέσου.
Ο ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής Andy Barr στην ειδική συνεδρίαση για το ελληνικό ζήτημα και τον ρόλο του ΔΝΤ είπε χαρακτηριστικά: «Αν το ΔΝΤ λάβει μέρος σε ένα τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα, θα αποδείξει ότι δεν αναγνωρίζει τα λάθη του». Συνέχισε μάλιστα, με απροσχημάτιστα απειλητικό τρόπο, προειδοποιώντας το Ταμείο: «θα είναι υπεύθυνο για τον εξονυχιστικό κοινοβουλευτικό έλεγχο των πράξεων του που θα υποστεί».
Όπως τόνισε ο κ. Andy Barr , κανείς δεν προσποιείται ότι οι Ευρωπαίοι έχουν ανάγκη τα χρήματα του ΔΝΤ για την Ελλάδα, καθώς όπως εξήγησε υπάρχει ο ESM. «Aυτό που κάνουν είναι οτι χρησιμοποιούν το ΔΝΤ για να προστατεύσουν τους πολιτικούς τους ενόψει των εκλογών στην Ευρώπη», τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής που έδωσε την εντύπωση ότι γνώριζε πολύ καλά το ελληνικό ζήτημα.
«Η εισπαρξιμότητα των φόρων παραμένει χαμηλά, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς ιδιώτες, μεγάλες ενώ η δίωξη του κ Αντρεά Γεωργίου για πολλούς θεωρείται πολιτικό κυνήγι μαγισσών», είπε ενώ σε κάποιο σημείο έδειξε και δημοσίευμα με τον Αλέξη Τσίπρα και υπενθύμισε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει εκφραστεί πολλές φορές απαξιωτικά κατά του Ταμείου.
Η προστατευτική αναφορά του Προέδρου της Επιτροπής Νομισματικής πολιτικής του Αμερικάνικού Κογκρέσου στον αλχημιστή και υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ, Ανδρέα Γεωργίου, δείχνει πως οι ΗΠΑ στηρίζουν με νύχια και δόντια τους ανθρώπους τους.
Πέραν τούτων, η παρέμβαση Andy Barr , η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης των ΗΠΑ προς την Γερμανική ΕΕ, μπορεί καταδεικνύει την έλευση δραματικών εξελίξεων στην στάση του ΔΝΤ απέναντι στο ελληνικό πρόγραμμα, οι οποίες να ανατρέψουν άρδην τα σημερινά δεδομένα και να καταστήσουν ακόμα πιο αξεδιάλυτο και περίπλοκο το ελληνικό αδιέξοδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας