Κογκρέσο σε ΔΝΤ: Να μην λάβετε μέρος σε τρίτο ελληνικό πρόγραμμα

2066
ΔΝΤ

Αρνητικός ως προς την συνέχιση της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής του Αμερικανικού Κογκρέσου.
Ο ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής Αντι Μπαρ στην ειδική συνεδρίαση για το ελληνικό ζήτημα και τον ρόλο του ΔΝΤ είπε χαρακτηριστικά: «Αν το ΔΝΤ λάβει μέρος σε ένα τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα, θα αποδείξει ότι δεν αναγνωρίζει τα λάθη του». Συνέχισε μάλιστα προειδοποιώντας το Ταμείο: «θα είναι υπεύθυνο για τον εξονυχιστικό κοινοβουλευτικό έλεγχο των πράξεων του που θα υποστεί».
Όπως τόνισε ο κ. Μπαρ, κανείς δεν προσποιείται ότι οι Ευρωπαίοι έχουν ανάγκη τα χρήματα του ΔΝΤ για την Ελλάδα, καθώς όπως εξήγησε υπάρχει ο ESM. «Aυτό που κάνουν είναι οτι χρησιμοποιούν το ΔΝΤ για να προστατεύσουν τους πολιτικούς τους ενόψει των εκλογών στην Ευρώπη», τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής που έδωσε την εντύπωση ότι γνώριζε πολύ καλά το ελληνικό ζήτημα.
«Η εισπαρξιμότητα των φόρων παραμένει χαμηλά, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς ιδιώτες, μεγάλες ενώ η δίωξη του κ Αντρεά Γεωργίου για πολλούς θεωρείται πολιτικό κυνήγι μαγισσών», είπε ενώ σε κάποιο σημείο έδειξε και δημοσίευμα με τον Αλέξη Τσίπρα και υπενθύμισε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει εκφραστεί πολλές φορές απαξιωτικά κατά του Ταμείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας