Καταγγέλλω Τσίπρα για ξεπούλημα ΕΛΠΕ, απιστία και προδοτική απεμπόληση εθνικού συμφέροντος

3473
λαφαζάνης

Παν. Λαφαζάνης: Καταγγέλλω την συμφωνία συναλλαγής με τον όμιλο Λάτση και την παράδοση των ΕΛΠΕ σε ξένα συμφέροντα

Παν. Λαφαζάνης: Καταγγέλλω τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα για απιστία, για ξεπούλημα της χώρας και για προδοτική απεμπόληση του εθνικού και δημόσιου συμφέροντος

Η κυβέρνηση, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, προχώρησε στη «ζούλα», χωρίς καμιά συζήτηση και μέσα από θεοσκότεινες διαπραγματεύσεις κάτω από το τραπέζι και σκανδαλώδεις συναλλαγές, σε ληστρική συμφωνία με τον όμιλο Λάτση για να ξεπουλήσουν άρον – άρον την στρατηγική για την χώρα, κερδοφόρα και με δυναμικές προοπτικές ενεργειακή επιχείρηση των ΕΛΠΕ και να παραδώσουν την μετοχική πλειοψηφία της σε ξένα συμφέροντα.
Η συμφωνία αυτή συνιστά ένα μέγα σκάνδαλο και εθνικό έγκλημα πρώτου μεγέθουςκαι είναι μέρος ενός γενικότερου σχεδιασμού πλήρους αποικιοποίησης της χώρας, εκποίησης της εθνικής ενεργειακής της βάσης και υπονόμευσης της ασφάλειας και της άμυνας της, οι οποίες με αυτές τις επιλογές δέχονται βαρύ πισώπλατο χτύπημα σε κρίσιμες εθνικές ώρες.
Στην ουσία, με το ξεπούλημα της πλειοψηφίας των ΕΛΠΕ και μάλιστα σε ξένα πολυεθνικά συμφέροντα και με το δημόσιο να περιορίζεται στο ατελέσφορο 20%, υλοποιείται στην πράξη ο σχεδιασμός Λάτση, ο οποίος μέσω του αγοραστή των ΕΛΠΕ θα διασφαλίσει πιθανότατα ουσιαστικό λόγο αν όχι και πλήρη έλεγχο στα ΕΛΠΕ.
Ως υπουργός Ενέργειας στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις λυσσώδεις αντιδράσεις, αφαίρεσα για πρώτη φορά την διοίκηση των ΕΛΠΕ από τα χέρια Λάτση και σχεδίαζα ένα διαφορετικό μέλλον για τον όμιλο και τις προοπτικές του, που να υπηρετεί το εθνικό και δημόσιο συμφέρον στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Ελλάδας.
Καταγγέλλω αυτήν την ώρα την κυβέρνηση, πρώτα απ’ όλα τον πρωθυπουργό αλλά και τον Υπουργό Ενέργειας και την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ, για προδοτική απεμπόληση του εθνικού και δημόσιου συμφέροντος, για απιστία και για σκάνδαλο ολκής και βεβαίως για ανοικτή συναλλαγή και εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων σε ένα νευραλγικό οικονομικά χώρο που λειτουργεί, μάλιστα, ολιγοπωλιακά.
Ο όμιλος Λάτση, με τις διεθνείς προεκτάσεις του, δεν μπορεί να έχει μετατραπεί σε ασύδοτο αφεντικό αυτής της χώρας, όπως αποδεικνύει και η περίπτωση του Ελληνικού.
Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα, καμιά εξουσιοδότηση και καμιά δικαιοδοσίανα ξεπουλάει την Ελλάδα και όλους τους στρατηγικούς κλάδους της και να την μετατρέπει στην χειρότερη δυνατή και πιο ασπόνδυλη οικονομική μπανανία και άθυρμα των πολυεθνικών.
Το δυστύχημα είναι ότι η χώρα δεν διαθέτει στην Βουλή αντιπολίτευση, ενώ σύσσωμο το βρώμικο μνημονιακό πολιτικό κατεστημένο (ΝΔ,ΔΗΣΥ,ΕΚ κλπ) είναι πλήρως συναινετικόκαι υπαλληλικά ενταγμένο στη στήριξη όλων των κρίσιμων κυβερνητικών επιλογών.
Ο τόπος δεν χρειάζεται ένα σάπιο πολιτικό κατεστημένο το οποίο καταστρέφει και ληστεύει από κοινού την χώρα και για το μόνο που τσακώνεται είναι για τις καρέκλες, τα προνόμια και τα λάφυρα της εξουσίας.
Το μέλλον της χώρας επαφίεται μόνο στον πατριωτισμό, την εντιμότητα και τον δημοκρατισμό του ελληνικού λαού και στο αναγκαίο κοινό μέτωπο όλων των ριζοσπαστικών δημοκρατικών δυνάμεων που αντιμάχονται με συνέπεια την εθνική υποτέλεια, την οικονομική καταλήστευση και την στυγνή εκμετάλλευση του κόσμου της εργασίας και του ελληνικού λαού.
Οι καιροί μενετοί… Η δημοκρατική ανατροπή στην χώρα είναι όρος επιβίωσης της και προοπτικής για τη νεολαία μας.

1 σχόλιο

  1. ΛΕΣ ΑΛΉΘΕΙΕΣ, ΑΛΛΆ ΆΛΛΟ Η ΑΛΉΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Ο ΡΕΑΛΙΣΜΌΣ! !
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΈΡΝΗΣΕΙ ΚΆΝΕΙΣ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ. ΑΥΤΌ ΒΈΒΑΙΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΌΤΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΟΣ ΒΛΕΠΕ ΣΥΡΙΖΑ! !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας