Ψεύδεται η κυβέρνηση καταγγέλλουν οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ρόδου

1690
επαλ

Παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη (στις 12 η ώρα) οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ρόδου.
Στην απόφασή του, αναφέρουν συγκεκριμένα τα εξής:
“Η κυβέρνηση, ο υπουργός, αλλά και οι κατά τόπους υφιστάμενες δομές του Υπουργείου Παιδείας έχουν μεγάλο θράσος να λένε ότι τα σχολεία φέτος λειτουργούν κανονικά, χωρίς προβλήματα. Αυτό που ζούμε εμείς τώρα δείχνει πως είναι μεγάλοι ψεύτες!
Συγκεκριμένα:
•  Εδώ και δύο (2) χρόνια δεν έχει εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση και το Π.Δ. για τα επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους από τέσσερις (4) ειδικότητες  του Ν.4186/13, με αποτέλεσμα:
α) να μην μπορούν να ασκήσουν καμιά από τις επαγγελματικές δραστηριότητες,
β) να κατηγορηθούν και να έχουν ποινικές κυρώσεις αν εργασθούν  χωρίς άδεια ασκήσεως επαγγέλματος,
γ) να μην μπορούν να βρουν δουλειά και
δ) να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις προκηρύξεις (ΑΣΕΠ, ΟΤΑ)
• Έχουμε φτάσει τις αρχές του Οκτώβρη και τα εκπαιδευτικά κενά στο σχολείο μας προσεγγίζουν εβδομαδιαία τις 172 διδακτικές ώρες, με αποτέλεσμα τμήματα ειδικοτήτων και τομέων να υπολειτουργούν.
Άραγε τι τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες θα αποκτήσουμε; Τα Πτυχία μας θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις στους χώρους εργασίας μας; Πότε θα καλυφθούν αυτά τα κενά στο σχολείο μας;
• Από τα μέσα Ιουλίου επισκεφθήκαμε τόσο τον Περιφ. Δντή Εκπ/σης Ν. Αιγαίου όσο και τον Δντή Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Δωδ/σου, από τους οποίους αποσπάσαμε προφορικές δεσμεύσεις για την έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων του σχολείου μας.
Κι όμως, δεν δίστασαν να καταργήσουν μονομερώς το τμήμα της Γ τάξης Κομμωτικής με πέντε (5) μαθήτριες (εργαζόμενες), αφού δεν τό ’στείλαν για έγκριση προς το Υπουργείο Παιδείας, αγνοώντας την ύπαρξη νόμου, ο οποίος μετέφερε την ειδικότητα της πρώην ΕΠΑΣ στο Εσπ. ΕΠΑΛ Ρόδου.
• Εδώ και μια (1) εβδομάδα, συνεχίζει η αβεβαιότητα για την λειτουργία του τμήματος της Γ τάξης Ψυκτικών με πέντε (5) μαθητές (εργαζόμενους), παρόλο που μετά από πιέσεις το Υπουργείου Παιδείας έδωσε έγκριση μόνο για το τμήμα της Γ τάξης Κατασκευών.
Το Εσπ. ΕΠΑΛ Ρόδου, είναι η μοναδική επιλογή για όλους εμάς που εργαζόμαστε, που είμαστε μακροχρόνια άνεργοι, που ανεξαρτήτως ηλικίας  προσπαθούμε είτε να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας μας, είτε να αποκτήσουμε επαγγελματικά δικαιώματα … μια διέξοδο στην αγορά εργασίας.
Αγωνιζόμαστε για:
• Έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ (Ημερήσια & Εσπερινά). Καμία κατάργηση τμήματος ειδικότητας ή Τομέα.
• Άμεση κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία μας με μόνιμους διορισμούς.
• Επαρκή κρατική χρηματοδότηση για τη λειτουργία των σχολείων μας.
•  Άμεση έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων σε εκκρεμείς ειδικότητες του Ν.4186/13
Προχωράμε σε ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την Πέμπτη 05 Οκτώβρη και ώρα 12:00 στην Δ/νση Β’/θμιας Εκπ/σης Δωδ/σου καλώντας τους μαθητές και τους συλλόγους εκπαιδευτικών όλων των ΕΠΑΛ με τα αντίστοιχα αιτήματά τους. Εάν δεν πάρουμε απαντήσεις, κλιμακώνουμε συλλογικά τις κινητοποιήσεις μας, ακόμα και με καταλήψεις με σύνθημα:
ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Πηγή: rodiaki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας