Κατάρρευση των μισθών λόγω μνημονίων στη χώρα

1340
μείωση

Τις δραματικές επιπτώσεις των τριών διαδοχικών μνημονίων στους μισθούς επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της πρόσφατης έκθεσης του Ευρωπαϊκού Συνδικαλιστικού Ινστιτούτου. Με συντηρητικούς -κατά την εκτίμηση της ΛΑΕ- όρους, στη συγκεκριμένη έκθεση καταγράφεται βαθύ «κούρεμα» της τάξης του 19,1%, κατά μέσο όρο, την περίοδο 2010 – 2017. Οι μειώσεις τις οποίες υπέστησαν οι μισθοί στην Ελλάδα είναι οι μεγαλύτερες στο σύνολο των χωρών της Ευρώπης για το υπό εξέταση χρονικό διάστημα (στην Κύπρο κατεγράφησαν οι αμέσως επόμενες μειώσεις που ανήλθαν σε 10,2% και στην 3η θέση ήταν η Πορτογαλία με 8,3%).
Βάσει της ίδιας έκθεσης επισημαίνεται ότι η «κατρακύλα» στους μισθούς συνεχίστηκε και επί της νεομνημονιακής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Συγκεκριμένα, το 2017, με την εφαρμογή των δηλητηριωδών για την ελληνική κοινωνία μέτρων τόσο των πρώτων δύο, όσο και του 3ου μνημονίου, οι μηνιαίες αμοιβές μειώθηκαν περαιτέρω, κατά 0,4% σε σχέση με το 2016.
Το «κούρεμα» των μισθών θα συνεχιστεί, παρά την ψευδεπίγραφη εικόνα που επιχειρεί να  δημιουργήσει η συγκυβέρνηση αλλά και τα παλαιομνημονιακά κόμματα για τη, δήθεν, μεταμνημονιακή εποχή.
Μοναδική διέξοδο για τον λαό θα προσφέρει η κατάργηση των μνημονίων, η έξοδος από την Ευρωζώνη και το Ευρώ και η επαναφορά στο εθνικό νόμισμα, σε συνδυασμό με τη διαμόρφωση και εφαρμογή ενός προγράμματος ανασυγκρότησης της παραγωγικής διαδικασίας και της οικονομίας, με στόχο την ενίσχυση των μισθών και των εισοδημάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας