Καλύτερα να τρώει παρά να μιλάει

1752
διαστροφές
Ο “μεταρρυθμιστής” Ιάσων Φωτήλας γράφει νέες σελίδες στη βίβλο του “εκσυγχρονισμού” δηλώνοντάς μας ότι αν κυβερνήσει η ΝΔ τα απαράδεκτα μέτρα θα είναι πιο… εύπεπτα.
 
Όταν ο Ιάσων Φωτήλας την κοπάνησε από το Ποτάμι για να πάει στη Νέα Δημοκρατία, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζονταν, ούτε λίγο ούτε πολύ, να πανηγυρίζουν, επειδή υποτίθεται ότι ενισχυόταν η άποψή τους για “συσπείρωση των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων”.
AdTech Ad
Αυτοί οι πανηγυρισμοί για την προσχώρηση στη ΝΔ της μεταρρυθμιστικής… δύναμης που ονομάζεται Φωτήλας αποτυπώνονταν και στην ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε η Πειραιώς και με την οποία “Ο κ. Μητσοτάκης καλωσόριζε τον κ. Φωτήλα” που δήλωνε ότι “συστρατεύεται με τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να συμβάλει στον αγώνα για την ανόρθωση του τόπου”.
Τώρα, τι ακριβώς “μεταρρυθμιστής” ήταν ο γιος του παλιού βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που εξελέγη με το Ποτάμι πριν ανακαλύψει ότι η “ανόρθωση του τόπου” τού… επιβάλει να αλλάξει κόμμα, η ανακοίνωση μάς το κράτησε κρυφό και άφησε να το ανακαλύψουμε μόνοι μας.
Δεν χρειάστηκε να περιμένουμε πολύ! Πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις, στο δίμηνο πάνω της νέας του πολιτικής διαδρομής με τη φανέλα πλέον της Νέας Δημοκρατίας, ο Ιάσων Φωτήλας ξεδίπλωσε το ανορθωτικό σκεπτικό του και μας έδειξε τι σημαίνει “μεταρρυθμισμός” σε όλο του το μεγαλείο, αυτό που ο κόσμος το έχει τούμπανο και οι “εκσυγχρονιστές” κρυφό καμάρι.
Βασικά λοιπόν όταν έλθει η ΝΔ στα πράγματα θα κάνει λέει “καλύτερη” διαπραγμάτευση. Αν δεν τα καταφέρει, “αν μας κατσικωθούν οι ξένοι και μας πουν αυτά είναι τα μέτρα και δεν αλλάζουν”, όπως γλαφυρά το έθεσε ο μεταρρυθμιστής κ. Φωτήλας, τότε “αναγκαστικά θα πρέπει να τα πάρουμε” τα μέτρα, είτε μας κάθονται στο λαιμό, είτε στο στομάχι, είτε και στον λαιμό και στο στομάχι. Γιατί, όπως λέει ο κ. Φωτήλας, “δεν είναι εναλλακτική για την Νέα Δημοκρατία η αποχώρηση από την Ευρώπη”.
Αλλά δεν πρέπει να στενοχωριόμαστε και να απογοητευόμαστε. Όχι γιατί η ΝΔ ή ο… Φωτήλας, έχουν εναλλακτικό σχέδιο. Όπως σαφώς μάς ξεκαθάρισε ο Αχαιός πολιτικός, δεν υπάρχει η παραμικρή σκέψη για κάτι τέτοιο. Δεν πρέπει όμως, σύμφωνα με την σκέψη του Φωτήλα, να μάς παίρνει αποκάτω, γιατί αν υπάρξει κυβέρνηση της ΝΔ “τα δύσκολα μέτρα θα είναι πιο εύπεπτα για τον κόσμο, γιατί θα έχουμε μια κυβέρνηση που επιτέλους θα κυβερνά τον τόπο”.
Θαυμάσια σκέψη! Πρωτότυπη και ριζοσπαστική, η οποία -παλιά μας τέχνη κόσκινο- βαφτίζει το κρέας ψάρι για να το φάμε την Σαρακοστή: Η σωστή κυβέρνηση είναι αυτή που όταν της ζητούν οτιδήποτε, είτε ρεαλιστικό, είτε εξωπραγματικό, είτε λογικό, είτε παράλογο, δεν διανοείται ποτέ να πει “όχι”. Και οι σωστοί πολίτες, σύμφωνα πάντα με την σκέψη του “μεταρρυθμιστή” Φωτήλα, είναι εκείνοι που όσο δύσκολα και να είναι τα μέτρα τα… καταπίνουν, αναγνωρίζοντας ότι “αν κατσικώνονται οι ξένοι” γίνεται πάντα το δικό τους.
Με κάτι τέτοια βέβαια, οι “ευρωπαϊστές” τύπου Φωτήλα καταδεικνύουν ότι το πραγματικό πολιτικό τους μέγεθος δεν ξεπερνά τα όρια του επιθεωρησιακού νούμερου, αλλά και ότι το… σχέδιο της ΝΔ για την “ανόρθωση του τόπου” αρχίζει και τελειώνει στην αποδοχή όσων ζητούν οι δανειστές.
*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος, είναι δημοσιογράφος.
**Πηγή: news247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας