Και το ΔΝΤ πιέζει για τους πλειστηριασμούς

1518
δντ

Κεντρικό ζήτημα καθίσταται το μπλοκάρισμα των πλειστηριασμών της λαϊκής στέγης από το κίνημα στην Ελλάδα και για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του εκπροσώπου του,  William Murray, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.
Συγκεκριμένα, ο Murray έστειλε σαφές μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση για την ανάγκη επανεκκίνησης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων.
 
Σε ερώτηση για τις καθυστερήσεις στη διεξαγωγή των πλειστηριασμών, ο Murray σημείωσε πως οι πλειστηριασμοί αποτελούν βασική μεταρρύθμιση που απαιτεί το ΔΝΤ και πως το Ταμείο ενθαρρύνει τις ελληνικές αρχές να προχωρήσουν στην διεξαγωγή τους το συντομότερο δυνατό. Οι πλειστηριασμοί είναι απαραίτητοι ούτως ώστε να αμβλυνθεί το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών, τόνισε ο Murray.
Σημειώνεται ότι το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ ενέκρινε επί της Αρχής Συμφωνία Stand-By (Διακανονισμό Χρηματοδότησης Αμέσου Ετοιμότητος) ύψους 1,6 δισ. ευρώ για την Ελλάδα στις 20 Ιουλίου. Η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ μόνο αφού το Ταμείο λάβει συγκεκριμένες και αξιόπιστες διαβεβαιώσεις από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους και υπό τον όρο να παραμένει το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας στην πορεία που αυτοί επιβάλλουν .
Πλέον εκκρεμεί η δεύτερη απόφαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία, που θα λήξει στις 31 Αυγούστου του 2018, λίγο μετά τη λήξη του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM). Επίσης, έχει οριστεί για την 15η Φεβρουαρίου του 2018 η 1η (και μοναδική) αξιολόγηση αυτής της συμφωνίας και των “προαπαιτούμενων” που θέτει το Ταμείο.
Πρόκειται ακριβώς για διαδικασίες που δεν μπορούν να προχωρήσουν όσο δεν δίνεται η δυνατότητα εκχώρησης της λαϊκής περιουσίας στις τράπεζες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας