Κέιτ Μπλάνσετ: Ντροπιαστικός ο τρόπος που αντιμετωπίζονται οι πρόσφυγες-Οι πολιτικοί ικανοποιούν λαϊκίστικες φωνές

1241
μπλάνσετ

Η Κέιτ Μπλάνσετ καταδίκασε τον ντροπιαστικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι πρόσφυγες και κατηγόρησε τους πολιτικούς ότι ικανοποιούν τις λαϊκίστικες φωνές.
Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, η ηθοποιός έκανε έκκληση για συμπόνοια, προκειμένου να βοηθηθούν οι 65 εκατ. εκτοπισμένοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και 22 εκατ. πρόσφυγες.
«Είναι ντροπιαστικό. Υπάρχει τόση παραπληροφόρηση για τους πρόσφυγες. Αναγκάστηκαν να φύγουν και μετά τους διασύρουν στα ΜΜΕ», είπε η πρέσβειρα καλής θέλησης της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, ενώ επεσήμανε ότι μόλις το 1% των εκτοπισμένων έχουν μετεγκατασταθεί σε αναπτυγμένες χώρες.
Οι πολιτικοί πρέπει να δείξουν συμπόνοια και ευθύνη, τόνισε η Μπλάνσετ. «Προσπαθούμε να διδάξουμε στα παιδιά μας να είναι συμπονετικά, ανεκτικά, να αποδέχονται τη διαφορετικότητα, να μοιράζονται. Αλλά όλες οι δομές γύρω τους δεν κάνουν το ίδιο, οπότε είναι κάπως σχιζοφρενικός ο κόσμος στον οποίο ζουν», συμπλήρωσε.
Κάποια στιγμή, μιλώντας για την ιστορία που είχε άκουσε από Σύρο πρόσφυγα, η Μπλάνσετ δεν συγκράτησε τα δάκρυά της. «Τον ρώτησα τι έφεραν μαζί τους. Μου είπε ότι είχαν 3 βαλίτσες. Αλλά όσο πλησίαζαν στα σύνορα έπρεπε να τρέξουν γιατί τους πυροβολούσαν. Και είχε να διαλέξει αν θα κρατήσει τις βαλίτσες ή τα παιδιά του. Και αυτό μου έχει μείνει», είπε με φωνή του «έσπαγε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας