Κάτι παθαίνει ο σύντροφος Κουτσούμπας με το εθνικό νόμισμα. Α, και τις συμμαχίες

7663
απελάσεις

Όπου και αν πάμε, όπου και να σταθούμε, ο κόσμος μας σταματάει και μας λέει μονότονα μια κουβέντα: βρείτε τα, συνεργαστείτε, κάνετε μέτωπο, ενωθείτε. Ενωθείτε για να τα βγάλετε πέρα με τα μνημονιακά θηρία, μέσα και έξω από τη χώρα.
Δεν ξέρω αλλά φαίνεται ότι του Δ. Κουτσούμπα ο κόσμος του λέει άλλα πράγματα: να μιλάει περιφρονητικά, μειωτικά, απαξιωτικά και σχεδόν συκοφαντικά και υβριστικά για όλες τις άλλες αριστερές αντιμνημονιακές δυνάμεις, χωρίς αίσθηση μέτρου και σεμνότητας και με την αλαζονεία ενός «αλάθητου» κόμματος παντογνώστη, το οποίο σε όλη την ιστορική διαδρομή του βάδιζε με αυτάρκεια από νίκη σε νίκη.
Δυστυχώς αυτήν την εικόνα εμφάνισε εκ νέου ο Δ. Κουτσούμπας στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.
Δεν ξέρω, αλλά έχω την αίσθηση ότι υπάρχουν δύο πράγματα που κάθονται στο στομάχι του συντρόφου Κουτσούμπα.
Πάλι, μόλις τον ρώτησαν για εθνικό νόμισμα, ο σύντροφος άρχισε απρόκλητα την κινδυνολογία. Θυμήθηκε ότι με την καταραμένη την δραχμή θα αρχίσει η αισχροκέρδεια, τα προβλήματα με τις τράπεζες και τις αποταμιεύσεις, αλλά και οι ελλείψεις κάθε μορφής, όπως ελλείψεις σε τρόφιμα κλπ. Τίποτα το πρωτότυπο σ. Δημήτρη δεν μπορείς να πεις πέρα από αυτά που ακούμε κάθε μέρα; Δεν καταλαβαίνεις ότι έτσι κόβεις και τα δικά σου πόδια; Και στον σοσιαλισμό να θέλεις να πας εδώ και τώρα, πάλι μετάβαση πρέπει να γίνει από το ευρώ σε εθνικό νόμισμα. Μην κινδυνολογείς, λοιπόν, με τη δραχμή, επειδή την έχει ως αφετηρία ενός ριζοσπαστικού προγράμματος μια μερίδα «παλαιών» συντρόφων σου.
Πάλι, επίσης, όταν ρωτήθηκες για τις συμμαχίες, κατέφυγες στο γνωστό, ότι το ΚΚΕ θέλει συμμαχίες με τον λαό. Άντε μέχρι εκεί, όπως-όπως, να το καταπιούμε, αν και όλα τα κόμματα και τα πιο αντιδραστικά, συμμαχία με τον λαό επιδιώκουν.
Από εκεί και πέρα, όμως, σ. Κουτσούμπα, δεν χρειάζεται η κατασυκοφάντηση των πολιτικών συμμαχιών ως «παρωχημένη ιστορία συνεννοήσεων, ως “κονέ” κορυφών που συμφωνούν από τα πάνω για να τα επιβάλουν μέσα στο λαό»!!! Και το ΕΑΜ, σύντροφε Κουτσούμπα, συμμαχία κομμάτων και οργανώσεων ήταν και μάλιστα μικρών, μικρό ήταν τότε και το ΚΚΕ και με τις συμμαχίες και το μέτωπο μεγάλωσε και με μια έννοια μεγαλούργησε και θα είχε πιθανότατα ανοίξει νικηφόρους ορίζοντες εάν δεν ήταν ο Λίβανος και η Βάρκιζα και η τότε συνθηκολόγηση, που οδήγησε μετά σε τραγωδίες.
Αυτό το νήμα του ΕΑΜ σε σύγχρονη μορφή και με σύγχρονο περιεχόμενο, είναι επίκαιρο σήμερα, σ. Δημήτρη. Και αυτό το νήμα πρέπει να πιάσουν όλοι και όλες, παρά τις διαφορές και πέρα από διαφορές, που θέλουν μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια και κηδεμόνες, λεύτερη, δημοκρατική, προοδευτική και, σε τελευταία ανάλυση, σοσιαλιστική.
Υ.Γ. Και μια λεπτομέρεια: Έχει γίνει φαίνεται συνήθειο να κόβονται κάποια σημεία των απαντήσεων του συντρόφου Κουτσούμπα στην απομαγνητοφώνηση. Δυο φορές μίλησε για μισθό 500 ευρώ στον σοσιαλισμό ο σύντροφος (ελπίζουμε καθαρά!) και κόπηκε στην απομαγνητοφώνηση. Ο μισθός αυτός κατά τον σύντροφο είναι ικανοποιητικός, γιατί ο σοσιαλισμός θα καλύψει πολλές, αν όχι όλες, τις κοινωνικές ανάγκες δωρεάν!
Ευτυχώς, όμως, τα 500 ξεχάστηκαν στην απομαγνητοφώνηση και έμειναν μόνο τα 800 ευρώ το μήνα, που, κατά τον σύντροφο, σίγουρα είναι αρκετά. Κατά τα άλλα στον καπιταλισμό ζητάμε 1200 έως 1400 ευρώ, γιατί δεν έχει δωρεάν παιδεία, υγεία κλπ κλπ. Άριστα!

2 Σχόλια

  1. Γιατί αποκαλείτε τον κουτσουμπα σύντροφο? Ούτε ειρωνικά δεν επιτρέπεται. Σύντροφος ο επικεφαλής της μοντέρνας έκδοσης του πεμτοφαλαγγισμου?

    • Το ΚΚΕ, όποια κριτική και αν ασκούμε προς αυτό, δεν παύει να είναι ένα κόμμα της Αριστεράς και στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς είθισται να αποκαλούμε ο ένας τον άλλον σύντροφο (και συντρόφισσα, εάν είναι γυναίκα). Είναι προφανές ότι μας βρίσκει εντελώς αντίθετους η θεώρηση που έχετε γι’ αυτό το θέμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας