Ιωάννινα: Η εργοδοσία της «Market In» με την ανοχή της αστυνομίας εξαπέλυσε μπράβους και φασιστοειδή κατά των απεργών

2483
market in

Μαζική και δυναμική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργιακή συγκέντρωση, που έγινε στα Γιάννινα και είχε ως σημείο αφετηρίας το σούπερ μάρκετ «Market In». Προηγήθηκαν συμπλοκές μεταξύ εργαζομένων και ατόμων που επιστρατεύθηκαν από τους υπεύθυνους του σουπερμάρκετ για να στραφούν εναντίον τους.

Οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία που περιφρουρούσαν την απεργία στο «Market In» κάνουν λόγο για οργανωμένη επίθεση από μπράβους της νύχτας και φασιστοειδή, που στρατολόγησε η εργοδοσία του «Market In», με στόχο να διαλύσουν την απεργιακή φρουρά και να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους. Είναι χαρακτηριστικό πως οι μπράβοι και τα φασιστοειδή έδρασαν στο σκοτάδι, ενώ ότι την ώρα που εμφανίστηκαν η αστυνομία… εξαφανίστηκε.

Οι απεργοί και η απεργιακή φρουρά απώθησαν τους τραμπούκους και παρέμειναν στη θέση τους και καλούσαν σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση. Οι τραμπούκοι επιχείρησαν εκ νέου να χτυπήσουν κατά την έναρξη της συγκέντρωσης, οπότε και απωθήθηκαν και πάλι και κλείστηκαν μέσα στο «Market – In». Από τις συμπλοκές υπήρξαν μικροτραυματισμοί και στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Το πλήρωμα παρείχε τις πρώτες βοήθειες, δεν χρειάστηκε όμως να γίνουν διακομιδές στο νοσοκομείο.

Μέλη του ΕΚ Ιωαννίνων, ανήρτησαν ένα γιγαντοπανό στην πρόσοψη του σούπερ μάρκετ που αναγράφει: « Σούπερ προσφορά Market – In: Απολύσεις – Απληρωσιά – Καταστολή – Διώξεις! Η τρομοκρατία εργοδοσίας – κυβέρνησης δεν θα περάσει! Κάτω τα χέρια από τις απεργίες!»

Μέτωπο Ανατροπής

Η κυβέρνηση, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του κεφαλαίου και των δανειστών, βάζοντας «χέρι» στα εργασιακά δικαιώματα, όπως αυτό της απεργίας, «οπλίζει» την εργοδοσία, η οποία πλέον εκτραχύνεται και χρησιμοποιεί «ανθρώπους της νύχτας» εναντίον των εργαζομένων, των απεργών, που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Οι διωκτικές αρχές, από την άλλη πλευρά, σέρνουν εργαζομένους στο κρατητήριο, συλλαμβάνοντάς τους μάλιστα μέσα στο σπίτι τους, ενώ για τα φασιστοειδή και τουςτραμπούκους εξασφαλίζουν… ασυλία, αφήνοντάς τους να κυκλοφορούν και να τραμπουκίζουν ελεύθερα.

Το ΜΕΤΑ καλεί τους εργαζομένους να μην τρομοκρατούνται από τέτοιες πρακτικές και να δώσουν μαζική απάντηση σε κυβέρνηση, εργοδοσία και δανειστές, μέσα από την οργάνωσή τους στα Σωματεία και σε συντονισμό με τα άλλα Σωματεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να οργανώσουν την πάλη και την ταξική αντεπίθεση, για την ανατροπή τους.

market in fasistes1

market in fasistes2

market in ioannina

market in ioannina1

market in ioannina2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας