N. Κοτζιάς: Η Ελλάδα δεν είναι Ιράκ

2505
ιράκ

Στο ”σωστό” δρόμο βαδίζει ο Ν. Κοτζιάς, αφού έφτασε να αναγορεύει το Ιράκ, που έχει υποστεί τα πάνδεινα από μια τραγική ιμπεριαλιστική εισβολή και κατοχή, σε μέτρο σύγκρισης με την σημερινή Ελλάδα και να αναφωνεί με ανακούφιση ότι η Ελλάδα δεν έχει γίνει ακόμα Ιράκ.

Δυστυχώς, όμως, Ν. Κοτζιά ούτε το Ιράκ δεν θα έφτανε ποτέ στο σημείο να χαρακτηρίζει, όπως εσύ, τις αδιέξοδες τετριμμένες διαπιστώσεις της ΕΕ πως ‘‘η Τουρκική στάση παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο” και άλλες παρεμφερείς κοινοτοπίες του συρμού που με την οκά σερβίρουν οι κλειδοκράτορες σε τέτοιες περιπτώσεις, ως, τάχα, ”σοβαρές” και ”αυστηρές” αντιδράσεις της ΕΕ στο καθεστώς επικυριαρχίας που στην πράξη επέβαλλε η Τουρκία στα Ίμια και την Κυπριακή ΑΟΖ.

Δυστυχώς, σε τέτοιες περιπτώσεις είναι συνθήκες, ιδιαίτερα για τις ”αποικίες”, να ισχύει η φράση: ”Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται”.

Γνωρίζετε, όμως, που καταλήγουν όσοι προσπαθούν να σωθούν από τον πνιγμό, πιάνοντας τα μαλλιά τους: Στο βυθό και αν προλάβουν να φτάσουν ως εκεί, από τα κυκλοφορούντα σκυλόψαρα!

Κ.Γ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας