Θεσ/νίκη: Η απόφαση συμβολαιογράφων για αποχή και μη συμμετοχή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα

1516
αποχή

Από την προηγούμενη Τετάρτη είχαμε κάνει λόγο για μια μεγάλη νίκη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς. Είχαμε επισημάνει ως newreport.gr την απόφαση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης για αποχή μέχρι την 1η Οκτωβρίου και τη μη συμμετοχή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.
Αποφάσεις που δεν ήταν τυχαίες. Αποφάσεις που πάρθηκαν κάτω από την πίεση που ασκεί το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών κάθε Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία.
Πλέον, είναι και επίσημη η απόφαση των συμβολαιογράφων, αφού αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική τους σελίδα. Η απόφαση για την αποχή που έγινε με ψηφοφορία ήταν 88 υπέρ και 28 κατά. Η απόφαση για τη μη συμμετοχή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα από το Συμβολαιογραφικό Σύλλογο, αλλά, να τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με ψηφοφορία ήταν συντριπτική. Μόνο η Πρόεδρος Σ.Σ.Ε.Θ. κ.ΧρουσαλάΜπιλίση και ο Γενικός Γραμματέας του ΔΣ κ.Σούρμπας-Σερέτης έθεσαν ένσταση ότι δεν υφίσταται το θέμα στην ημερήσια διάταξη.
Να τονίσουμε πως την προηγούμενη Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης πέρα από μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων, είδαμε και μέλη των Συμβολαιογράφων να περιφρουρούν την αποχή τους.
Αναλυτικά η απόφαση:
Προς:
Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου
Εφετείου Θεσσαλονίκης
Θέμα:Ενημέρωση αποφάσεων της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης 10ης-7-2017.
Συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε ότι στις 10 Ιουλίου 2017 συνήλθε έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σ.Σ.Ε.Θ. Κατόπιν διαλογικής συζήτησης ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης κ.Βασίλειος Νέτσκος έθεσε τις προτάσεις προς ψήφιση οι οποίες είναι οι ακόλουθες:
1) Αποχή από τους πλειστηριασμούς μέχρι τις 01/10/2017 οπότε και θα συνέλθει νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση ώστε να αποφασίσει εκ νέου η Γενική Συνέλευση επί της αποχής.
2) Η πλατφόρμα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς να τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Επί της πρώτης πρότασης έλαβε χώρα ψηφοφορία δια ανατάσεως χειρός και η πρόταση έλαβε 88 ψήφους υπέρ και 28 ψήφους κατά.
Επί της δεύτερης πρότασης η Πρόεδρος Σ.Σ.Ε.Θ. κ.Χρουσαλά-Μπιλίση και ο Γενικός Γραμματέας του ΔΣ κ.Σούρμπας-Σερέτης έθεσαν ένσταση ότι δεν υφίσταται το θέμα στην ημερήσια διάταξη.
Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε επί της δεύτερης πρότασης, ότι δεν υφίσταται θέμα για την εγκυρότητα ή μη της πρότασης και αποφάσισε δια ανατάσεως χειρός με εμφανή πλειοψηφία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη διενέργεια των πλειστηριασμών να μεταφερθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Ιωάννα Χρουσαλά-Μπιλίση Γεώργιος Σούρμπας-Σερέτης.
Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση εδώ
http://www.notarius.gr/encyclical/auctions/815_11-7-17

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας