Η Χουριέτ ανακαλύπτει στρατιωτικά σχεδιαγράμματα στα κινητά των Eλλήνων

1474
στρατιωτικοί
Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της Χουριέτ, οι δύο στρατιωτικοί είχαν δύο κινητά τηλέφωνα και ένα κρυπτογραφικό τηλέφωνο.

Στρατιωτικά σχεδιαγράμματα υποστηρίζουν ότι βρήκαν οι τουρκικές Αρχές στην εξωτερική μνήμη κινητού τηλεφώνου των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στην Αδριανούπολη, σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ. Την είδηση, ωστόσο, διαψεύδει το ελληνικό Πεντάγωνο, υποστηρίζοντας ότι τα κινητά ελέγχθηκαν, παρουσία Έλληνα εμπειρογνώμονα, και ήταν «καθαρά».
H εφημερίδα της Τουρκίας σχολιάζει ότι μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος μόνο σ’ ένα μέρος του ψηφιακού υλικού και ότι οι έρευνες συνεχίζονται, χωρίς να γίνεται αναφορά αν τα στρατιωτικά σχεδιαγράμματα που εντόπισαν αφορούν ελληνικές ή τουρκικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της Χουριέτ, οι δύο στρατιωτικοί είχαν δύο κινητά τηλέφωνα και ένα κρυπτογραφικό τηλέφωνο.
Το δημοσίευμα αναζωπυρώνει τους φόβους ότι στα κινητά τηλέφωνα των δύο Ελλήνων θα μπορούσαν να «φυτευτούν» ενοχοποιητικά στοιχεία.

«Αβάσιμα τα δημοσιεύματα» απαντά η Αθήνα

Το ελληνικό Πεντάγωνο διαψεύδει την είδηση της εφημερίδας, καθώς τα κινητά των δύο στρατιωτών ελέγχθηκαν και ήταν «καθαρά».
Το Πεντάγωνο, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι και τα τρία κινητά που φέρουν μαζί τους οι δύο στρατιωτικοί (τα δύο προσωπικά τους και το ένα υπηρεσιακό) «ερευνήθηκαν εξονυχιστικά όλο το προηγούμενο διάστημα, παρουσία του Έλληνα εμπειρογνώμονα που είχε στείλει το ΥΠΕΞ, και δεν είχε βρεθεί απολύτως τίποτα».
Επίσης, υποστηρίζουν ότι η τεχνολογία σήμερα είναι σε θέση να εντοπίσει οποιοδήποτε στοιχείο υπάρχει στο κινητό, ακόμη και αν αυτό έχει σβηστεί από την εξωτερική μνήμη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας