"Η Πόλις Εάλω"!!! – Η Θεσσαλονίκη δεν πωλείται

2332
δεθ

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Λαϊκής Ενότητας Θεσσαλονίκης
Δυο ισχυρά «κτυπήματα» δέχθηκε η πόλη της Θεσσαλονίκης σε μια μέρα, με την αναγγελία της πώλησης του Λιμανιού της και της ΕΛΒΟ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υλοποιώντας όλες τις δεσμεύσεις του τρίτου μνημονίου, προκειμένου να κλείσει όπως-όπως τη β΄ αξιολόγηση, «πάτησε γκάζι» στο ζήτημα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, με θύματα (εκτός από τη ΔΕΗ) δυο κομβικής σημασίας δημόσιες επιχειρήσεις, όπως ο ΟΛΘ και η ΕΛΒΟ.
Το ξεπούλημα και των δυο επιχειρήσεων, σε εξευτελιστικό τίμημα και για τις δυο (231 εκ. για το 67% του ΟΛΘ και 10 εκ.!!!! για την ΕΛΒΟ), εξυπηρετεί, αφενός τα κερδοσκοπικά συμφέροντα των υποψήφιων αγοραστών, αφετέρου το αδηφάγο τέρας, που λέγεται δημόσιο χρέος.
Με το ξεπούλημα του ΟΛΘ, (το δεύτερο στρατηγικής σημασίας λιμάνι της χώρας) παραδίδονται στους σχεδιασμούς ξένων μονοπωλιακών ομίλων, καθώς και «ανερχόμενων» νέων οικονομικών παραγόντων, κρίσιμες δραστηριότητες για την οικονομική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, της Βόρειας Ελλάδας και όλης της χώρας, όπως ο τουρισμός, η ανάπτυξη της κρουαζιέρας, η ακτοπλοΐα, η σύνδεση με τα ελληνικά νησιά, και το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο, χωρίς καμία δυνατότητα παρέμβασης της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, με αποτέλεσμα να δεχθεί ισχυρό πλήγμα η οικονομία, η κοινωνία, το περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής.
Σε ότι αφορά την ΕΛΒΟ, η στρατηγικής σημασίας αυτή επιχείρηση, ειδικά για την αμυντική δυνατότητα της χώρας, αφού απαξιώθηκε από όλο το φάσμα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οδηγήθηκε στον ειδικό εκκαθαριστή, με απλήρωτους για μήνες τους εργαζόμενους, και σήμερα χαρίζεται ουσιαστικά στα κερδοσκοπικά συμφέροντα των υποψήφιων αγοραστών, στην τιμή των 10 εκατ. ευρώ, που δεν καλύπτει ούτε την κοστολογημένη αξία των ανταλλακτικών της, που ανέρχεται στα 13 εκατ. ευρώ (!!), πόσο μάλλον τα 270 στρέμματα γης, τα 60 στρέμματα των κτισμάτων, τις δυνατότητές της για παραγωγή αμυντικών οχημάτων, αλλά και ειδικών οχημάτων (πυροσβεστικά, συγκοινωνίας κτλ.).
Οι ιδιωτικοποιήσεις του ΟΛΘ και της ΕΛΒΟ θα έχουν ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις και για τους εργαζόμενους σε αυτές, με μειώσεις προσωπικού (ήδη οργίαζαν οι εργολαβίες), ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, μειώσεις μισθών, περαιτέρω ανάπτυξη των υπεργολαβιών, επιβολή ενός καθεστώτος με μηδενικά εργασιακά δικαιώματα, κτλ.
Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει για μια ακόμη φορά τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ότι διαπράττει εθνικό, κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό έγκλημα, εκχωρώντας στα ιδιωτικά ντόπια και ξένα συμφέροντα τη δημόσια περιουσία, που δεν της ανήκει, αλλά είναι ιδιοκτησία του λαού.
Δηλώνει ότι είναι σταθερά και δυναμικά απέναντι σε κάθε ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και δημόσιων αγαθών, στηρίζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων σ΄ αυτούς τους χώρους, και ότι θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της για τη συγκρότηση ενός μεγάλου κοινωνικού, εργατικού, πολιτικού μετώπου αντίστασης και ανατροπής των μνημονιακών κυβερνήσεων και όλου του μνημονιακού πολιτικού και οικονομικού μπλοκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας