Η μισή κυβέρνηση στην Ουάσιγκτον! Πλήρης και άνευ όρων παράδοση της κυβέρνησης Τσίπρα στα τυχοδιωκτικά χέρια του Τραμπ και του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού

3377
ουάσιγκτον

Σε εποχές του Πιουριφόυ, ίσως και χειρότερες, επιστρέφει η Ελλάδα με τον σημερινό αμερικάνο πρέσβη Τζέφρι Πάϊατ.
Η Ελλάδα των Τσίπρα – Καμμένου και του μνημονιακού μπλοκ δεν είναι μόνο η Ελλάδα Γερμανικό ευρωπαϊκό οικονομικό προτεκτοράτο αλλά και αμερικάνικο στρατηγικό – στρατιωτικό οικόπεδο.
Ο Αλ. Τσίπρας με πολυμελή κυβερνητική αντιπροσωπεία, σχεδόν η μισή κυβέρνηση, επισκέπτεται τις ΗΠΑ, προσφέροντας γη και ύδωρ στον Ντ. Τραμπ με τον οποίο θα συναντηθεί στο οβάλ γραφείο στις 17 Οκτώβρη.
Ο Αλ. Τσίπρας πήρε το εισιτήριο ανόδου στην κυβέρνηση με το ταξίδι του ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Τέξας και επιδιώκει τώρα να κρατηθεί με νύχια και με δόντια στην εξουσία μετατρέποντας της χώρα σε στρατηγικό αμερικανικό οικόπεδο, αφού προηγουμένως την έχει καταστήσει πειθήνιο, πειθαρχικό και αφοσιωμένο οικονομικό προτεκτοράτο της Γερμανικής Ευρώπης.
Η Ελλάδα του Τσίπρα είναι η χώρα εκείνη που στο δίλημμα Γερμανία ή ΗΠΑ, Μέρκελ ή Τραμπ, απαντά ανερυθρίαστα: υπαλληλίκι και στους δύο και ισορροπία κατά περίπτωση στις τυχόν διαφορές και αντιθέσεις τους.
Η μεγάλη τέχνη του ραγιαδισμού ήταν πάντα το προσκύνημα και η αφωνία, τα οποία έχουν μάθει πολύ γρήγορα Τσίπρας και Καμμένος, αδιαφορώντας, περίπου, για τα εθνικά συμφέροντα και σίγουρα για την αξιοπρέπεια της χώρας.
Ο Αλ. Τσίπρας σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι έτοιμος να συμφωνήσει σε ότι του ζητηθεί για μια νέα πολύχρονη, μάλλον πενταετή, συμφωνία χρήσης της στρατηγικότατης βάσης της Σούδας από τις ΗΠΑ, έστω χωρίς ανταλλάγματα και μόνο με την προσδοκία τους, αρκεί όπως έχει πει να το δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για το σχετικό “μασάζ” με την βούλα της “άνομης” Βουλής.
Ο Αλ. Τσίπρας, επίσης, είναι αποφασισμένος να δηλώσει πλήρη και χωρίς συζήτηση υποταγή και παρακολούθηση σε όλους ανεξαιρέτως τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, τα Βαλκάνια, την Μ. Ανατολή και την Ευρώπη, σε πλήρη διάσταση με εθνικές προτεραιότητες αλλά και την ειρήνη και βεβαίως σε αντιδιαστολή με την στάση της Τουρκίας, η οποία με τον Ερντογάν προτάσει ανά περίπτωση το εθνικό της συμφέρον και όχι κατ’ ανάγκην τους προσανατολισμούς των ΗΠΑ, ανταμειβόμενη αδρά γι’ αυτό από την Ουάσιγκτον με όλες σχεδόν, τις απαιτήσεις της και με την ουδετερότητα των ΗΠΑ σε θέματα ακόμα που η Ελλάδα έχει εξόφθαλμα και αναντίρρητα το δίκιο με το μέρος της.
Ο Αλ. Τσίπρας είναι έτοιμος, επίσης, να ικανοποιήσει τις συγκεκριμένες οικονομικές και κυρίως ενεργειακές επιδιώξεις των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, ο Αλ. Τσίπρας θα διαβεβαιώσει για τον ενταφιασμό του έργου με τον αγωγό ρώσικου φυσικού αερίου δια μέσου της Ελλάδας και γενικότερα θα δώσει εξετάσεις απόστασης εφ’ όλης της ύλης από την Ρωσία του Πούτιν, ενώ θα υποσχεθεί μια Ελλάδα ενεργειακή αποικία των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της Δύσης.
Ο Τσίπρας ξέρει ότι στην πραγματικότητα δεν μπορεί να φέρει τίποτα από τις ΗΠΑ για το καλό της χώρας, πέραν από την αμέριστη στήριξη τους στο πρόσωπο του στην εξουσία. Αυτό, όμως, αρκεί στο σημερινό πρωθυπουργό, διότι ο βασικός του στόχος είναι να υπερφαλαγγίσει τα παραδοσιακά εξωτερικά στηρίγματα του Κυρ. Μητσοτάκη και να εμφανιστεί “βασιλικότερος του βασιλέως” στην πολιτική της απεριόριστης υποτέλειας και δουλοφροσύνης.
Ζήτω το ελληνικό οικόπεδο. Προσφέρεται δωρεάν δια πάσαν χρήσιν της δυτικής νεοαποικιοκρατίας, όσα και αν υποφέρει ο λαός μας σε ρόλο σύγχρονου ραγιά!
 

1 σχόλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας