Η ΛΑ.Ε. στη διοίκηση των ΟΣΥ για τις απλήρωτες και άνεργες καθαρίστριες των λεωφορείων

1486

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε, μαζί με εκπροσώπους του Συνδικάτου εργαζομένων στην Καθαριότητα και τον Αποστόλη Κασιμέρη, μέλος του Δ.Σ του Συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ, συναντήθηκαν σήμερα με την Πρόεδρο του Δ.Σ των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ) Ζωή Γεωργίου, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΟΣΥ, Γεωργ. Αναγνωστόπουλο και τον Διευθυντή Προμηθειών Γιάννη Κολλιάτο, υπεύθυνο για την παρακολούθηση των εργολαβικών συμβάσεων, και συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απλήρωτες και απολυμένες καθαρίστριες των αστικών λεωφορείων των ΟΣΥ.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης, ο οποίος πρόσφατα συναντήθηκε με τις απλήρωτες απολυμένες καθαρίστριες στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού, ανέδειξε στη Διοίκηση της ΟΣΥ την πρωτοφανή τραγωδία που βιώνουν οι 90 περίπου εργαζόμενες και εργαζόμενοι στην καθαριότητα των λεωφορείων.

Κατήγγειλε την βαρβαρότητα του εργολάβου, ο οποίος έχει αφήσει απλήρωτες για 7 μήνες τις καθαρίστριες, οι οποίες τώρα βρίσκονται απολυμένες στο δρόμο και σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις εδώ και τρεις μήνες, στον τέταρτο γύρο του αγώνα τους.

Παράλληλα, τόνισε την ευθύνη των Διοικήσεων του ΟΣΥ αλλά και της κυβέρνησης για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο καθεστώς εργολαβιών και την αδυναμία ελέγχου τους γενικώς και ειδικώς.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης και οι συνδικαλιστές του χώρου ζήτησαν από τις ΟΣΥ να αναλάβουν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στις καθαρίστριες και ζήτησαν, επίσης, να προσληφθούν κατά προτεραιότητα οι απολυμένες καθαρίστριες για την αναγκαία κάλυψη των θέσεων εργασίας στον καθαρισμό, αφού οι περισσότερες δουλεύουν ανελλιπώς μέχρι και 23 χρόνια στον καθαρισμό των λεωφορείων.

Η Διοίκηση των ΟΣΥ δεσμεύτηκε να καταβάλλει άμεσα τα δεδουλευμένα των καθαριστριών με βάση τα βεβαιωμένα δεδομένα που προκύπτουν από τα έγγραφα παρουσίας τους στα αμαξοστάσια, όπως δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να προσληφθούν κατά προτεραιότητα οι απολυμένες καθαρίστριες στις επικείμενες προσλήψεις για την κάλυψη των θέσεων καθαρισμού στις ΟΣΥ.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε ότι είναι θέμα ανθρωπιάς και στοιχειώδους δικαιοσύνης η πληρωμή των δεδουλευμένων των καθαριστριών και η πρόσληψη τους στο έργο καθαρισμού, πράγματα για τα οποία έχει ευθύνη να ανταποκριθεί η Διοίκηση των ΟΣΥ και η κυβέρνηση.

Τέλος, ο Παναγ. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι η ΛΑ.Ε θα συνεχίσει τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες μαζί με το συνεπές συνδικαλιστικό κίνημα μέχρι την τελική δικαίωση των καθαριστριών.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας