Η ΛΑ.Ε με Δ. Στρατούλη και Α. Καλύβη, στη μεγάλη συγκέντρωση συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας

1550
στρατούλη
Η Εθνική Τράπεζα να τηρήσει τις υποχρεώσεις για το Λογαριασμό Επικούρησης.
Η κυβέρνηση να σταματήσει να παίζει το ρόλο του τροχονόμου.

Αντιπροσωπία της ΛΑ.Ε, αποτελούμενη από τους Δημήτρη Στρατούλη μέλος της ΠΓ της και Αλέκο Καλύβη μέλος του ΠΣ της, παραβρέθηκε σήμερα στην νέα ενωτική, μαζική και μαχητική συγκέντρωση των εργαζομένων και των συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας για την υπεράσπιση του Λογαριασμού Επικούρησης τους (ΛΕΠΕΤΕ), την οποία διοργάνωσε ο σύλλογος συνταξιούχων της Εθνικής αρχικά στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης μπροστά στα γραφεία της κεντρικής διοίκησης της συγκεκριμένης τράπεζας και εν συνεχεία μπροστά στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ο Δημήτρης Στρατούλης έκανε στους παριστάμενους δημοσιογράφους την εξής δήλωση:

“Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας αποθρασυμένη από τις κυβερνητικές μνημονιακές πολιτικές παραβιάζει τις θεσμοθετημένες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις της προς το Λογαριασμό Επικούρησης των εργαζομένων της Εθνικής, οδηγώντας τον σε οικονομική χρεοκοπία και κατά συνέπεια τις χορηγούμενες επικουρικές συντάξεις σε σφαγιαστικές για τους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους μειώσεις, με πρώτο βήμα την μη καταβολή τους στους δικαιούχους για το μήνα Δεκέμβρη.

Η ΛΑΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων και συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας για την υπεράσπιση και σωτηρία του Λογαριασμού Επικούρησης και των επικουρικών συντάξεων τους.

Ο Λογαριασμός Επικούρησης της Εθνικής Τράπεζας θα πρέπει να διατηρηθεί με χαρακτήρα εγγυημένων παροχών. Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας θα πρέπει να τηρήσει τις θεσμοθετημένες οικονομικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις της προς το Λογαριασμό Επικούρησης. Επίσης, να σταματήσει άμεσα τα προγράμματα εθελούσιων εξόδων, που συνεχώς εφαρμόζει, χωρίς να τηρεί και τις εξ αυτών ασφαλιστικές υποχρεώσεις της, προκαλώντας μαζικές αποχωρήσεις εργαζομένων προς συνταξιοδότηση, στερώντας αυτό το Λογαριασμό Επικούρησης από ένα μεγάλο μέρος των εσόδων του και υπονομεύοντας την οικονομική βιωσιμότητά του.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα πρέπει να σταματήσει το “κρυφτό”. Το πρόβλημα που έχει προκύψει με το ΛΕΠΕΤΕ είναι κατεξοχήν πολιτικό και όχι “διμερές”, μεταξύ διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας και ασφαλισμένων, όπως αυτή ισχυρίζεται. Η επικουρική ασφάλιση είναι υποχρεωτική για την μισθωτή εργασία, αποτελώντας τμήμα της κοινωνικής ασφάλισης και δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται από καμία κυβέρνηση ως “διμερές” μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας