Η ΛΑ.Ε και η αποδέσμευση από την ΕΕ

3797

Κατόπιν επίμονων ερωτήσεων αναγνωστών μας για την θέση της ΛΑ.Ε όσον αφορά την αποδέσμευση ή όχι από την ΕΕ, απευθυνθήκαμε σε ηγετικά στελέχη της παράταξης, τα οποία μας είπαν:
”Για την ΛΑ.Ε πρώτος και αναπόφευκτα άμεσα στόχος υψίστης προτεραιότητας για να αρχίσουμε να εφαρμόζουμε το ριζοσπαστικό μας πρόγραμμα είναι η έξοδος από την ευρωζώνη και η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα.
Η έξοδος από την ευρωζώνη και η εκκίνηση υλοποίησης του προγράμματος μας θα είναι, ταυτόχρονα, και διαδικασία αποδέσμευσης και εξόδου από την ΕΕ.
Έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ είναι για μας δυο αλληλένδετοι, με την ιδιαιτερότητα τους, στόχοι στο πλαίσιο της εφαρμογής του ριζοσπαστικού μας προγράμματος.
Άλλωστε και εκείνοι που θέλουν να παρακάμψουν τεχνητά, για να αποφύγουν, ίσως, το ”πολιτικό κόστος” και την σχετική ”δύσκολη” συζήτηση, τον στόχο της μετάβασης στο εθνικό νόμισμα, στο όνομα της ”απευθείας” εξόδου από την ΕΕ, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο παρά να ακολουθήσουν την πορεία και διαδικασία που περιγράψαμε.
Ο κρίκος της αντικατάστασης του ευρώ με το εθνικό νόμισμα δεν μπορεί να παραμεριστεί, έχει εκ των πραγμάτων ειδική προτεραιότητα και αμεσότητα, ειδικές δυσκολίες και απαιτεί ειδικό σχεδιασμό, αφού η έξοδος από το ευρώ θα πρέπει να προχωρήσει ταχύτατα σε χρόνο dt, επί ποινή οικονομικής αποσταθεροποίησης και μεγάλου πισωγυρίσματος.
Μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι ξεμπερδεύουν με το σκληρό ”αγκάθι” και τις δύσκολες αντιπαραθέσεις γύρω από το εθνικό νόμισμα, μιλώντας μόνο για την έξοδο από την ΕΕ ή ακόμα παραπέρα για το σοσιαλισμό, αλλά μοιάζουν έτσι με την στρουθοκάμηλο, που βάζει το κεφάλι της στην άμμο.”

2 Σχόλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας