Σενάρια εκλογών ακολουθούν το «τέχνασμα» Τσίπρα προς τους συνταξιούχους

4566
συνταξιούχους

Παιχνίδια και σχέδια του Τσίπρα και της ομάδας του συνοδεύουν το «φιλοδώρημα» προς τους συνταξιούχους, αν και σοβαροί κύκλοι θεωρούν ότι μάλλον συνιστούν όνειρα θερινής νυκτός μιας καταρρέουσας κυβέρνησης.
Η κίνηση Τσίπρα με το «φιλοδώρημα» στους συνταξιούχους έχει πυροδοτήσει μέχρι στιγμής πλήθος σεναρίων.
Πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν στην Iskra ότι αυτή η κίνηση του Τσίπρα μπορεί να μη συνιστά μόνο ένα απονενοημένο βήμα για να δώσει, ματαίως, ο πρωθυπουργός μια «ανάσα» στην κυβέρνηση αλλά πιθανόν να εντάσσεται και σε μια λογική όξυνσης ή και σύγκρουσης με τους πιστωτές και πρόωρων εκλογών.
Άλλοι παρατηρητές τόνιζαν ότι στελέχη του πρωθυπουργικού κλίματος εισηγούνται στον Αλ. Τσίπρα, ως απεγνωσμένη κίνηση «διάσωσης» της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, την σύγκρουση, έστω και τεχνητή, με τους πιστωτές και την καταφυγή σε πρόωρες εκλογές, με ευτελή παροχολογία και με στόχο την αποφυγή της πλήρους εκλογικής κατάρρευσης, την βέβαιη αποτροπή της αυτοδυναμίας Μητσοτάκη αλλά και της δυνατότητας του τελευταίου να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας, με αποτέλεσμα την γρήγορη προσφυγή σε εκλογές που αναγκαστικά θα γίνουν με τη λεγόμενη «απλή αναλογική», ώστε ο νεομνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ να κρατηθεί στο κυβερνητικό παιχνίδι.
Στελέχη της Αριστεράς έκριναν ως απόλυτα μακιαβελικά και τυχοδιωκτικά ενδεχόμενα τέτοια ευφάνταστα σχέδια και τόνιζαν ότι δείχνουν την απόγνωση, το αδιέξοδο και τον πανικό των κυβερνητικών εμπνευστών τους.

Στο μεταξύ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιβεβαιώνοντας το ρόλο του κηδεμόνα που έχει αναλάβει για τη χώρα, τόνισε πως δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση για το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και τα μέτρα που ανακοίνωσε και πως δεν θα προβεί σε κάποια ενέργεια ακόμα, μέχρι να εξετάσει πλήρως τι σημαίνουν ποσοτικά τα μέτρα αυτά και πως επηρεάζουν τις δεσμεύσεις του Μνημονίου. Νωρίτερα και η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών είχε επισημάνει πως ο «μποναμάς» του πρωθυπουργού προς τους συνταξιούχους δεν είχε συζητηθεί στο Eurogroup που είχε συνεδριάσει μόλις την περασμένη Δευτέρα.

Την ίδια ώρα, πηγές της Κομισιόν επισήμαναν πως το μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση υπενθυμίζει ότι θα πρέπει το ελληνικό κράτος να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του και προς τρίτους, στους οποίους οφείλει χρήματα.

Αναλυτικά η εκπρόσωπος Τύπου για θέματα Οικονομικών Άννικα Μπράιντχαρτ δήλωσε τα εξής:

«Η Επιτροπή κατέγραψε το χθεσινό διάγγελμα του Πρωθυπουργού της Ελλάδας και τις δεσμεύσεις του για συμμόρφωση με τους στόχους του προγράμματος. Η Επιτροπή ξεκάθαρα γνωρίζει τις προκλήσεις των νησιών του Αιγαίου από τις μεγάλες μεταναστευτικές ροές και η Επιτροπή εργάζεται με τις Ελληνικές Αρχές για να ανακουφίσουν τα βάρη τους».

«Η Επιτροπή είναι διατεθειμένη να εξετάσει προτάσεις από τις ελληνικές Αρχές και να δει κατά πόσο συμμορφώνονται με τις δεσμεύσεις του Μνημονίου», συνέχισε.

«Θα ήθελα να υπενθυμίσω πως το πρόγραμμα έχει ξεκάθαρες δεσμεύσεις για εκ των προτέρων συζήτηση όλων των μέτρων που σχετίζονται με τους στόχους του προγράμματος και για το πως να διαχειριστούν το πλεόνασμα».

Σε ερώτηση για το κατά πόσο η Επιτροπή ήταν ενήμερη και αν συμφωνεί με το μέγεθος των παροχών η Άννικα Μπράιντχαρτ απάντησε πως το πρόγραμμα έχει ξεκάθαρες δεσμεύσεις που πρέπει να μας γνωστοποιούνται και πως η Επιτροπή «δεν ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες του διαγγέλματος».

Τέλος η εκπρόσωπος Τύπου είπε πως η Επιτροπή θα εξετάσει όλες τις εξαγγελίες μέτρων του Πρωθυπουργού πριν κάνει κάποια δήλωση ή λάβει κάποια απόφαση.

1 σχόλιο

  1. Οι τετραπληγικοί καί οι παραπληγικοί (πού παίρνουν μόνο ένα εξωιδρυματικό επίδομα τών 720 ευρώ καί πού τό ξοδεύουν όλο σέ νοσοκόμες γιά νά τούς περιποιούνται, σέ γιατρούς, φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις κλπ) πού δέν περπατάνε ούτε μπορούν νά κουνήσουν κάν τά χέρια τους καί τά πόδια τους καί πού γιά νά φάνε μιά μπουκιά ψωμί πρέπει νά πληρώνουν κάθε στιγμή τής ζωής τους κάποιον άλλον δέν πρέπει καί αυτοί νά πάρουν 300 ευρώ ??
    Οι άλλοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι έχουν τουλάχιστον τήν υγεία τους, μπορούν καί περπατάνε, νά πιάνουνε μέ τά χέρια τους, δέν είναι εξαρτώμενα άτομα όπως οι κακόμοιροι τετρα-παραπληγικοί. Δέν ξεκινάνε από τό ίδιο σημείο αφετηρίας στή ζωή! Οι τετραπληγικοί καί παραπληγικοί είναι σέ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ από έναν περπατούντα χαμηλοσυνταξιούχο. Ας είχαν τά πόδια καί τά χέρια τους καί άς μήν έπαιρναν δεκάρα !
    Είναι, λοιπόν, μεγάλη αδικία, νά μήν πάρουν έστω τό μικρό αυτό εφάπαξ (μαζί μέ τό εξωιδρυματικό τους επίδομα) οι τετραπληγικοί καί οι παραπληγικοί άνθρωποι. Κάποιος πρέπει νά τό φροντίσει αυτό. Κάποιος νά νοιασθεί γιά τούς παράλυτους ανθρώπους ?? Μήπως η ΛΑΕ (γιατί δέν άκουσα τίποτα γιά τούς παράλυτους κύριοι τής ΛΑΕ !!). <παρακαλείται ο διαχειριστής τής ιστοσελίδας αυτής νά μήν λογοκρίνει/κόψει τό σχόλιό μου αυτό ! (διότι τό κάνει συχνά !)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας