Η εισβολή της Τουρκίας και η σφαγή των λαών του Αφρίν συνεχίζεται

1590
αφρίν

Εδώ και είκοσι μέρες, από τις 20 Γενάρη 2018, ο τουρκικός στρατός μαζί με τις τουρκόφιλες συμμορίες των ισλαμιστών μισθοφόρων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), που έχουν εισβάλει στη Βόρεια Συρία, βομβαρδίζουν κατοικημένες περιοχές, σφάζουν κύρια άμαχο πληθυσμό, γέροντες, γυναίκες και παιδιά, καταστρέφουν κτίρια, λατρευτικούς χώρους, υποδομές και μνημεία.
Δύο μεραρχίες του τουρκικού στρατού, συνολικής δύναμης 20.000 ανδρών και πάνω από 5.000 μισθοφόροι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), ανάμεσά τους ισλαμιστές του Μετώπου Αλ Νούσρα (παρακλάδι της Αλ Κάιντα), στρατολογημένοι από τους αιχμάλωτους του ISIS και βίαια επιστρατευμένους  Κούρδους και Αραβες πρόσφυγες που είχαν αναζητήσει καταφύγιο στη Τουρκία, εξοπλισμένοι με βαρύ οπλισμό, συνοδευόμενοι από υπερσύγχρονα άρματα μάχης, τα Leopard II (Γερμανικής κατασκευής), και υποστηριζόμενοι από αεροπλάνα F16 εξαπέλυσαν επίθεση στο αυτοδιοικούμενο Καντόνι του Αφρίν, με στόχο την εξολόθρευση των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού(YPG), που αποτελούν την κύρια δύναμη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).
Η Τουρκία ονόμασε την βάρβαρη και εγκληματική εισβολή της: Επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας». Εστησε εμψυχωτικές φιέστες στα σύνορα Τουρκίας Συρίας με μασκαρεμένους Γενίτσαρους της περιόδου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και των Σουλτάνων, και ξεκίνησε την επιδρομή στη Συρία, που θα διαρκούσε «ελάχιστες μέρες», για να καθαρίσει την περιοχή από τους τρομοκράτες του… ISIS και του… PKK,  αφού εξασφάλισε την, μέχρι τώρα, απραξία των Αμερικάνων και την ανοχή των Ρώσων, οι οποίοι έχουν στην ευθύνη τους την υπεράσπιση του εναέριου χώρου της Συρίας.
Το Αφρίν, μετά την απελευθέρωσή του, το καλοκαίρι του 2012, από τις κουρδικές Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), και την ανακήρυξή του σε αυτοδιοικούμενο καντόνι της Ροζάβας (Βόρεια Συρία – Δυτικό Κουρδιστάν), στις 29 Γενάρη 2014, κατάφερε να εξασφαλίσει σχετική ηρεμία, μέσα στη κόλαση του πολέμου στη Συρία. Η πόλη του Αφρίν είχε πληθυσμό 36.500 άτομα και ό συνολικός πληθυσμός της περιοχής ήταν 172.000. Στη διάρκεια του εμφυλίου βρήκαν ασφαλές καταφύγιο χιλιάδες πρόσφυγες από τις άλλες περιοχές της Συρίας και ο πληθυσμός υπερδιπλασιάστηκε. Το καντόνι στη μέση της κρίσης της Συρίας, άρχισε να αναπτύσσεται. Τον Αύγουστο του 2015 δημιουργήθηκε και άρχισε να λειτουργεί το Πανεπιστήμιο του Αφρίν με αρχικά προγράμματα στη λογοτεχνία, τη μηχανική και την οικονομία,  και γρήγορα επεκτάθηκε στη λειτουργία ινστιτούτων ιατρικής, τοπογραφίας, μουσικής και θεάτρου, διοίκησης επιχειρήσεων και κουρδικής γλώσσας.
Από την ημέρα της εισβολής, το Αφρίν που φιλοξενεί χιλιάδες πρόσφυγες και εσωτερικά εκτοπισμένους, οι οποίοι διέφυγαν από την τρομοκρατία της Αλ Νούσρα και του ISIS, μετρά εκατοντάδες θύματα του τουρκικού στρατού και των συμμάχων του. Τα τουρκικά αεροπλάνα έχουν σκοτώσει παιδιά προσφύγων  και εσωτερικά εκτοπισμένων που αναζήτησαν στο Αφρίν ασφάλεια και ειρήνη. Αλεβίτες που επέζησαν από τη σφαγή του Ντερσίμ, Γεζίντι που ξέφυγαν από την φονική μανία του ISIS, έχασαν τη ζωή τους εδώ. Αρμένιοι που οι οικογένειές τους εγκατέλειψαν τη Τουρκία και γλύτωσαν από τη γενοκτονία του 1915, συνάντησαν το θάνατο από το ίδιο χέρι. Κούρδοι και Αραβες, γυναίκες και παιδιά, πεθαίνουν, ακρωτηριάζονται, χάνουν τα σπίτια τους. Αρχαία μνημεία, πολύτιμοι αρχαιολογικοί θησαυροί καταστρέφονται.

Η προπαγάνδα των Τούρκων

Η Τουρκική Προεδρία έδωσε στη δημοσιότητα 10 συνοπτικές εξηγήσεις σχετικά με διάφορες πτυχές της επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένων των κύριων στόχων της και των αναμενόμενων οικονομικών και ανθρωπιστικών επιπτώσεων:

  1. Τι είναι η Επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας»;
    Είναι η δράση την οποία ξεκίνησε η Τουρκία εναντίον των τρομοκρατών PYD / PKK και ISIS στο πλαίσιο των δικαιωμάτων της Τουρκίας βάσει του διεθνούς δικαίου, των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του δικαιώματός της για αυτοάμυνα σύμφωνα με το Άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας.

Σχόλιο δικό μας: Το PYD είναι «τρομοκρατική οργάνωση» μόνο για την Τουρκία. Υπάρχουν, φαίνεται, ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ που αναγνωρίζει η Τουρκία και άλλα που δεν αναγνωρίζει. Επιπλέον η υπεράσπιση της ακεραιότητας άλλων κρατών είναι δική της υπόθεση (υποχρέωση) ακόμα κι αν το κράτος αυτό καταγγέλλει την «υπεράσπιση»…

  1. Η εθνική ασφάλεια της Τουρκίας κινδυνεύει;
    Η Τουρκία είναι ένας άμεσος στόχος των τρομοκρατικών οργανώσεων PYD / PKK και ISIS, οι οποίες εντατικοποίησαν τις επιθέσεις τους στην Τουρκία μετά τον ξεσηκωμό του εμφύλιου πολέμου στη Συρία το 2011.

Σχόλιο δικό μας: Το PYD έχει στόχο την Τουρκία γιατί έτσι λέει η Τουρκική κυβέρνηση. Το PKK απειλεί την εθνική της ασφάλεια αφού μάχεται για την αναγνώριση της ταυτότητας και των δικαιωμάτων των Κούρδων της νοτιανατολικής Τουρκίας, αφού είναι γνωστό ότι… δεν υπάρχουν Κούρδοι. Ο δε ISIS που δημι8ουργήθηκε και εξοπλίστηκε από την Τουρκία, σήμερα που ηττημένος, έπαψε να υπάρχει απειλεί την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας.

  1. Ποιοι είναι οι στόχοι της Επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας»;

Η Επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στοχεύει στην εδραίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην παραμεθόρια περιοχή Τουρκίας-Συρίας και στην προστασία των Σύριων πολιτών από τις καταστροφές των τρομοκρατικών ομάδων. Στόχος της είναι επίσης να εξασφαλίσει την ασφαλή επιστροφή των εκτοπισμένων Συρίων στα σπίτια τους.
Σχόλιο δικό μας: Είναι πεντακάθαρα. Δεν χρειάζεται σχόλιο.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Κέντρο Επιχειρήσεων της 2ης Στρατιάς, στο Χάταϊ, που έχει την ευθύνη της διοικητικής μέριμνας και διοίκησης της Επιχείρησης της Επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας».

  1. Ποιοι είναι οι κύριοι στόχοι της Επιχείρησης;

Η επιχείρηση στοχεύει ειδικά στις τρομοκρατικές ομάδες PYD / PKK και ISIS. Δεν απευθύνεται σε συγκεκριμένες θρησκευτικές ή εθνοτικές ομάδες.
Σχόλιο δικό μας: Οι Κούρδοι δεν θεωρούνται εθνοτική ομάδα. Αλλωστε δεν υπάρχουν.

  1. Πότε θα τελειώσει η Επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας»;

Η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι να εξαλειφθεί η απειλή για την ασφάλεια που σχετίζεται με την τρομοκρατία στην περιοχή και να εξουδετερωθεί ο τελευταίος τρομοκράτης.
Σχόλιο δικό μας: Και επειδή οι Κούρδοι  θεωρούνται τρομοκράτες, μέχρι να εξαλειφθεί ο τελευταίος που δηλώνει «Κούρδος». Από την κοιλιά της μάνας του ή την παιδική χαρά της γειτονιάς του, ως την καταστροφή του τάφου του, όπως γίνεται σήμερα στα κουρδικά νεκροταφεία στη νοτιοανατολική Τουρκία.

  1. Η επιχείρηση θα βλάψει τους αμάχους;

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην αποφυγή οποιασδήποτε βλάβης στον άμαχο πληθυσμό της περιοχής.
Σχόλιο δικό μας: Είναι ολοφάνερο. Δεν χρειάζεται σχόλιο.

  1. Η επιχείρηση θα επηρεάσει τη συνεχιζόμενη μάχη κατά του ISIS

Το ISIS αντιπροσωπεύει έναν από τους κύριους στόχους της επιχείρησης. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, οι τρομοκρατικές ομάδες PYD / PKK και ISIS συνεργάζονται για την επίτευξη των στόχων τους.
Σχόλιο δικό μας: Μάλιστα!!!

  1. Τι σημαίνει η επιχείρηση για την ασφάλεια της Ευρώπης;

Η επιχείρηση θα συμβάλει στη διασφάλιση των νότιων συνόρων του ΝΑΤΟ. Επιπλέον, θα περιορίσει τη ροή των τρομοκρατικών στοιχείων και των άτυπων μεταναστών στην Ευρώπη.
Σχόλιο δικό μας: Ώστε η εισβολή γίνεται στο όνομα του ΝΑΤΟ; Έ, αφού γίνεται με όπλα του ΝΑΤΟ και δεν υπάρχει ακόμα αντίδραση από το ΝΑΤΟ, τότε έχει δίκιο ο Ερντογάν! Επιπλέον τι «τρομοκράτης» τι «άτυπος μετανάστης» το ίδιο πράγμα είναι. Αλλωστε αύριο μπορεί να αποφασίσει ότι η διασφάλιση των συνόρων του ΝΑΤΟ επιβάλλει την σταθεροποίηση της κατάστασης στα νησιά του Αιγαίου ή τον αποτελεσματικό έλεγχο των συνόρων με την… Αλβανία.

  1. Πώς θα μειώσει την εκροή προσφύγων από τη Συρία;

Η επιχείρηση στοχεύει στη σταθεροποίηση της περιοχής, εμποδίζοντας έτσι τις νέες εκροές προσφύγων και επιτρέποντας στους εκτοπισμένους Σύριους να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Σχόλιο δικό μας: Σε ποιά σπίτια;

  1. Θα επηρεάσει η επιχείρηση την τουρκική οικονομία;

Παρά τις πρόσφατες αρνητικές εξελίξεις στην περιοχή, η τουρκική οικονομία ήταν μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες παγκοσμίως πέρυσι, αυξανόμενη κατά περισσότερο από 11% το τελευταίο τρίμηνο. Η οικονομία της Τουρκίας δεν επηρεάστηκε από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 ή την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη». Ο οικονομικός αντίκτυπος της Επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας» θα είναι πιθανώς αμελητέος.
Σχόλιο δικό μας: Έ, ναι! Για να μην πούμε ότι τα προσδοκώμενα κέρδη από τις μελλοντικές μπίζνες είναι τεράστια!

Η Αντίσταση των λαών της Ροζάβα

Οι Τουρκικές δυνάμεις και οι μισθοφόροι σύμμαχοί τους βρήκαν απέναντί τους 10.000 αποφασισμένους μαχητές και μαχήτριες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), που με αυταπάρνηση υπερασπίζονται τα χωριά του Αφρίν.
Τα τουρκικά στρατεύματα και οι ισλαμοφασίστες που τους συνοδεύουν έχουν υποστεί σοβαρά πλήγματα. Αρκετοί Τούρκοι στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους. Τανκς έχουν καταστραφεί ενώ συχνά βίαια επιστρατευμένοι Κούρδοι και Άραβες  πρόσφυγες, με την πρώτη ευκαιρία, εγκαταλείπουν του Τούρκους και περνούν στις γραμμές τωνΣυριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.
Μαχητές και μαχήτριες από όλη τη Ροζάβα αρχίζουν και συγκεντρώνονται στο Αφρίν και ταυτόχρονα εκατοντάδες κάτοικοι του Αφρίν, όλων των ηλικιών, Αραβες, Γεζίντι, Αλεβίτες, Κούρδοι, Χριστιανοί, Αρμένιοι παίρνουν τα όπλα και εντάσσονται στις Πολιτοφυλακές για να υπερασπιστούν το Αφρίν.

Η ηρωική μαχήτρια των YPJ Αβέστα Ξάμπουρ (Avêsta Xabûr), σύμβολο της Αντίστασης του Αφρίν

Στα χνάρια των ηρωικών μαχητριών των Μονάδων Προστασίας των Γυναικών (YPJ) που δεν δίστασαν να θυσιάσουν τη ζωή τους, όπως η Αρίν Μιρκάν, μια μαχήτρια, Αβέστα Ξάμπουρ (Avesta Xabur) πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας εναντίον ενός τουρκικού τανκ.
Στις 27 Γενάρη, ο τουρκικός στρατός επιτέθηκε στο χωριό Χεμάμ. Η επίθεση εξουδετερώθηκε από τους Κούρδους μαχητές. Η μαχήτρια των YPJ, Αβέστα Ξάμπουρ επιτέθηκε ζωσμένη με χειροβομβίδες σε ένα τουρκικό τανκς που επιχειρούσε να εισβάλλει στο χωριό. Από την έκρηξη η Αβέστα σκοτώθηκε αλλά το τάνκ καταστράφηκε.
Η 20χρονη Αβέστα Ξάμπουρ γεννήθηκε στην περιοχή Μπαλμπαλά και εντάχτηκε στις δυνάμεις του YPJ το 2014  (το πραγματικό της όνομα Ζαλούχ Χέμο – Zalûx Hemo), με την αυτοθυσία της αυτή έγινε σύμβολο και σύνδεσε το όνομά της με την Αντίσταση στο Αφρίν.

Η μαχήτρια των YPJ, Μπαρίν Κομπανί, έπεσε υπερασπιζόμενη το Αφρίν. Το νεκρό σώμα της βεβήλωσαν οι ισλαμοφασίστες διαμελίζοντάς το και ανεβάζοντας φωτογραφίες στο διαδίκτυο.

Στις 24 Γενάρη η Μπαρίν Κομπανί (Barin Kobane),  μαχήτρια των YPJ, πέφτει ηρωικά μαχόμενη στο Αφρίν. Το όνομα της προστίθεται στη λίστα των ηρωίδων μαρτύρων που αγωνίστηκαν στη Ροζάβα της Βόρειας Συρίας, πολεμώντας ενάντια στον στρατό του τουρκικού κράτους και  των συμμαχικών του συμμοριών. Τα μέλη των συμμοριών – μισθοφόρων του Ερντογάν, έδειξαν για μία ακόμα φορά το βάρβαρό τους πρόσωπο, όταν έπεσε στα χέρια τους το νεκρό σώμα της Μπαρίν, βεβήλωσαν το πτώμα της, διαμελίζοντάς  το και ανέβασαν φωτογραφίες στο διαδίκτυο, αποδεικνύοντας  έτσι  την κτηνώδη φύση τους και  τον μισογυνισμό τους.
Σε όλη την Ευρώπη έχει ξεσπάσει ένα κίνημα συμπαράστασης στο Αφρίν και απαίτησης να σταματήσει η εισβολή, να απαγορευτούν οι πτήσεις πάνω από το Αφρίν και να σταματήσει η Γενοκτονία.
Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με ψήφισμα που εγκρίθηκε χτες Πέμπτη 9 Φλεβάρη, καταδικάζει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στην Τουρκία.
Οι ευρωβουλευτές καταδίκασαν τις πρόσφατες συλλήψεις δημοσιογράφων, ακτιβιστών, γιατρών και απλών πολιτών επειδή εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην επέμβαση του τουρκικού στρατού στο Αφρίν, τον κουρδικό θύλακο της βόρειας Συρίας.
Εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις «ανθρωπιστικές συνέπειες» της στρατιωτικής επέμβασης στην περιοχή αυτή της Συρίας και προειδοποίησαν για τους «κινδύνους που θα έχει η συνέχιση δυσανάλογων δράσεων».
Επίσης ζήτησαν από την Τουρκία να άρει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που «χρησιμοποιείται σήμερα για να φιμωθεί ακόμη περισσότερο η νόμιμη και ειρηνική αντιπολίτευση» και προχωρήσουν στην «άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων όσοι έχουν συλληφθεί απλώς και μόνο επειδή επιτελούσαν το νόμιμο έργο τους και να καταργήσουν τη θανατική ποινή και να σεβαστεί την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
*Πηγή: imerodromos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας